Home ΚΥΠΡΟΣ “Να ακολουθήσουν κι άλλοι”

“Να ακολουθήσουν κι άλλοι”

Ο Πέτρος Χατζηνικολάου παρακολούθησε το σεμινάριο για το UEFA C.(Κείμενο από την τελευταία έκδοση του Περιοδικού ΚΟΠ που κυκλοφόρησε πρόσφατα)


Πέραν των 70 εν δυνάμει προπονητών, παρακολούθησαν το τελευταίο σεμινάριο για το δίπλωμα UEFA C που διοργάνωσε η Σχολή ποδοσφαίρου της ΚΟΠ.

Μεταξύ αυτών και ο Πέτρος Χατζηνικολάου. Ο Πέτρος καθηλώθηκε σε τροχοκάθισμα από τροχαίο ατύχημα πριν από έντεκα χρόνια, όμως, το γεγονός αυτό, δεν ήταν αποτρεπτικό για να συνεχίσει να ασχολείται με αυτό που αγαπά από μικρός, το ποδόσφαιρο.

Ο Πέτρος, που σήμερα είναι 31 ετών,  ενημερώθηκε για το σεμινάριο για το προπονητικό δίπλωμα UEFA C, υπέβαλε αίτηση για να το παρακολουθήσει και η αίτηση του έγινε αποδεχτή από την Ομοσπονδία.

Συναντήσαμε τον Πέτρο στο ΓΣΠ, εκεί όπου έγιναν τα μαθήματα και η κουβέντα μαζί του, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
«Από μικρός μου άρεσε το ποδόσφαιρο και αγωνίστηκα σε διάφορες ομάδες. Τελευταία μου ομάδα , πριν το ατύχημα, ήταν ο Εθνικός Άσσιας. Αποφάσισα λοιπόν να παρακολουθήσω το σεμινάριο για το UEFA C γιατί είναι το αντικείμενο που μου αρέσει», ήταν η απάντηση του Πέτρου στο ερώτημα πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική.
«Δεν θέλω να σταματήσω στο UEFA C. Θέλω να συνεχίσω και στα επόμενα Σεμινάρια και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ, προκειμένου να μπορέσω να ασχοληθώ με κάποιες παραμέτρους της προπονητικής όπως την παρακολούθηση του αντιπάλου, να ασχολούμαι με μεταγγραφές να είμαι συνεργάτης με κάποιο προπονητή σε ομάδα ακαδημιών ή Νέων, ακόμη και σε ομάδα ανδρών. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα μπορούσα να κάνω και για αυτό θα προσπαθήσω να επιμορφωθώ όσο περισσότερο μπορώ σε θέματα προπονητικής» μας λέει ο Πέτρος, για να προσθέσει:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το σεμινάριο που παρακολούθησα και θα με βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι αλήθεια πως ήμουν κάπως αγχωμένος πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, όμως, ο τρόπος με τον οποίο με υποδέχτηκαν όλοι, η βοήθεια που έχω από τον κ. Σάββα Κωνσταντίνου και όλους τους υπόλοιπους, με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα από την πρώτη στιγμή.

Πραγματικά χάρηκα που παρακολούθησα τα μαθήματα, ήταν για μένα μια πολύ καλή εμπειρία. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΠ που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι σε αυτό το σεμινάριο καθώς επίσης και όλους όσους με βοήθησαν».

Το παράδειγμα του Πέτρου μπορούν να το ακολουθήσουν και άλλοι που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποδέχτηκε την πρόταση μας για να συνομιλήσουμε μαζί του αναφορικά με τη συμμετοχή του στο προπονητικό σεμινάριο.
«Με τη συμμετοχή μου στο σεμινάριο, θέλω να στείλω το μήνυμα και σε άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα πως, μπορούν να ακολουθήσουν το δικό μου παράδειγμα. Όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο, πάντα υπάρχει τρόπος να ασχοληθείς με αυτό, όσο προβλήματα και αν αντιμετωπίζεις», είναι το καταληκτικό σχόλιο του Πέτρου.