Home ΚΥΠΡΟΣ Μνημόνιο συνεργασίας ΚΟΠ – Πασκάλ

Μνημόνιο συνεργασίας ΚΟΠ – Πασκάλ

pascal (1)


Παρουσιάστηκε σήμερα σε σημερινη Σύνέντευξη Τύπου το μνημόνιο συνεργασίας της ΚΟΠ με την Ιδιωτική Σχολή Πασκάλ.

Το μνημόνιο αφορά στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης νεαρών ποδοσφαιριστών, ανίχνευσης ταλέντων και προώθησης του Γυναικείου Ποδοσφαίρου.

“Στόχος της συνεργασίας αυτής, είναι η ανάπτυξη μιας ενιαίας φιλοσοφίας στα προγράμματα εκπαίδευσης νεαρών ποδοσφαιριστών”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων κ. Χάρης Λοϊζίδης.

“Η συνεργασία μας με την ΚΟΠ, που επισφραγίζεται με την επιμέλεια και την επίβλεψη του προγράμματος Ποδοσφαίρου του Αθλητικού μας Τμήματος, θα συμβάλει τα μέγιστα στην κοινή μας προσπάθεια για ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης νεαρών ποδοσφαιριστών, ανίχνευσης ταλέντων και προώθησης του γυναικείου ποδοσφαίρου», τόνισε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Πασκάλ κ. Παντελής Ανδρέου.

Στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο κ. Λοϊζίδης παρέδωσε στον κ. Ανδρέου το εγχειρίδιο Ανάπτυξης Ταλαντούχων Ποδοσφαιριστών ΚΟΠ που ετοιμάστηκε από το Βοηθό Τεχνικό Διευθυντή της ΚΟΠ κ. Σάββα Κωνσταντίνου και το οποίο θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των προπονητών.

“Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο 70 σελίδων στο οποίο καταγράφεται η φιλοσοφία παιχνιδιού που είναι βγαλμένη μέσα από τις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου όπως αυτές παρουσιάζονται στο ψηλότερο επίπεδο”, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Σάββας Κωνσταντίνου, για να προσθέσει:

“Είμαστε σίγουροι ότι οι ποδοσφαιριστές που θα ακολουθήσουν αυτό το σχεδιασμό θα βελτιώσουν αρκετά το επίπεδο τους και θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί στην προσπάθεια τους να φτάσουν στο επαγγελματικό παιχνίδι. Το εγχειρίδιο, που είναι βασισμένο σε επιστημονικές έρευνες και άλλα εγχειρίδια προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών, δεν εγγυάται όλοι όσοι το εφαρμόσουν θα γίνουν επαγγελματίεςς, όμως σίγουρα μελλοντικά θα έχουμε καλύτερα εκπαιδευμένους ποδοσφαιριστές”, πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.

pascal (2)

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ. Χάρη Λοϊζίδη:

“Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της προσπάθειας της για ανάπτυξη και βελτίωση του ποδοσφαίρου έθεσε ως στόχο την εφαρμογή μιας ενιαίας φιλοσοφίας στα προγράμματα εκπαίδευσης νεαρών ποδοσφαιριστών. Το κενό ενιαίας φιλοσοφίας στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης νεαρών ποδοσφαιριστών είναι κάτι που μας προβλημάτισε και το τεχνικό τμήμα της Ομοσπονδίας έχει εκπονήσει τέτοια προγράμματα με στόχο την ανάδειξη ταλέντων και την βελτίωση του Ποδοσφαίρου μας.

Είναι αν θέλετε, και μία προσφορά στην κοινωνία και στη νεολαία μας αφού μια τέτοια προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα προσελκύσει περισσότερους νέους με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα.

Το ποδόσφαιρο αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια .Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας στόχος μας είναι και η προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου ξεπερνώντας οποιαδήποτε προβλήματα κοινωνικής προκατάληψης ή αντίληψης ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για άνδρες.

Είναι με βάση τα πιο πάνω ,με ικανοποίηση που χαιρετίζω την συνεργασία με το ΠΑΣΚΑΛ .Μια ιδιωτική σχολή λειτουργεί αθλητικό σχολείο με αίθουσες και γήπεδα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των προγραμμάτων. Μέσα από αυτή τη συνεργασία και του μνημονίου συνεργασίας του ΠΑΣΚΑΛ με την ΚΟΠ είναι, ακολουθώντας την ενιαία φιλοσοφία της Ομοσπονδίας, η εκπαίδευση νεαρών Ποδοσφαιριστών και ανίχνευση ταλέντων αλλά και η προώθηση του Γυναικείου Ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα θα είναι υπό την επίβλεψη του Σάββα Κωνσταντίνου του τεχνικού τμήματος της ΚΟΠ ,ο οποίος έχει άρτια κατάρτιση .Το γεγονός ότι τον χρησιμοποιεί η ΟΥΕΦΑ για εκπαιδευτικά προγράμματα σε άλλες χώρες αποτελεί αναγνώριση των γνώσεων του αλλά και σιγουριά για επιτυχία του προγράμματος. Μέσω αυτού του προγράμματος θα γίνουν σεμινάρια για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου και διαιτησίας, ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο αφού οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει παράλληλα με την ανάπτυξη του ταλέντου τους να αποκτούν και τις απαραίτητες γνώσεις για τους κανόνες του αθλήματος.

Η ΚΟΠ διοργανώνει αναπτυξιακά πρωταθλήματα όλων των ηλικιών αλλά και μέσα από τα πρωταθλήματα Ggrassroots δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μικρά παιδιά να λάβουν μέρος σε αγώνες και να αναπτύξουν το ταλέντο τους.

Είναι με χαρά που αντικρύζουμε και σοβαρές ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως αυτή του αθλητικού σχολείου του ΠΑΣΚΑΛ και προσδοκούμε σε θετικά αποτελέσματα από αυτή τη συνεργασία που θα αποτελέσει καλό παράδειγμα με βασικό στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου πάνω σε σωστές βάσεις ,σύμφωνα με την ενιαία φιλοσοφία της Ομοσπονδίας.

Αγαπητοί φίλοι του ΠΑΣΚΑΛ σας ευχαριστώ για την συνεργασία ,και εύχομαι κάθε επιτυχία στο πρόγραμμα του Αθλητικού σας σχολείου”.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ. Παντελή Ανδρέου:

«Οι Σχολές ΠΑΣΚΑΛ, από την ίδρυσή τους, πάντοτε καινοτομούσαν με ρηξικέλευθες θέσεις και απόψεις και πάντοτε τολμούσαν και χάρασσαν πρωτοπόρες και βαθιές τομές στη Μέση Εκπαίδευση του τόπου μας.

Έτσι, πριν από 3 χρόνια, τολμήσαμε να ταράξουμε, για μια ακόμη φορά, τα λιμνάζοντα νερά στο χώρο της εκπαίδευσης και του αθλητισμού αυτή τη φορά. Θέλοντας να προσεγγίσουμε – όσο μπορούσαμε – τη φιλοσοφία, τα προγράμματα και τις επιτυχίες των καλύτερων αθλητικών σχολείων της Ευρώπης, σχεδιάσαμε τα δικά μας αναλυτικά προγράμματα – πάντοτε μέσα στα πλαίσια της Κυπριακής Νομοθεσίας για την Ιδιωτική Εκπαίδευση – και πήραμε την άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για λειτουργία Αθλητικού Τμήματος, στα πλαίσια της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ στη Λευκωσία.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα της δουλειάς αυτού του Αθλητικού Τμήματος (που στη συνέχεια επεκτάθηκε, τόσο στο PASCAL English School, όσο και στις Σχολές μας στη Λεμεσό και στη Λάρνακα) ήταν η αιτία για την καθολική αναγνώριση του Τμήματος. Ως λογική συνέπεια αυτής της αναγνώρισης ήταν και η αποκλειστική συνεργασία του Αθλητικού Τμήματος των Σχολών μας με τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Λευκωσίας, της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Αμμοχώστου.

Η συνεργασία μας με την ΚΟΠ, που επισφραγίζεται με την επιμέλεια και την επίβλεψη του προγράμματος Ποδοσφαίρου του Αθλητικού μας Τμήματος, θα συμβάλει τα μέγιστα στην κοινή μας προσπάθεια για ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης νεαρών ποδοσφαιριστών, ανίχνευσης ταλέντων και προώθησης του γυναικείου ποδοσφαίρου».