Home ΚΥΠΡΟΣ Σεμινάριο κορυφαίων διαιτητών της UEFA στη Λεμεσό

Σεμινάριο κορυφαίων διαιτητών της UEFA στη Λεμεσό

Pierluigi-Collina
Ο Κολίνα σε ώρα διδασκαλίας στο σεμινάριο διαιτητών στη Λεμεσό

Τη Λεμεσό επέλεξε φέτος η UEFA για τη διεξαγωγή του χειμερινού σεμιναρίου της για επιμόρφωση των κορυφαίων διαιτητών και βοηθών διαιτητών της, ανδρών και γυναικών.


Το σεμινάριο ολοκληρώνεται σήμερα και σε αυτό συμμετέχουν 122 διαιτητές και βοηθοί διαιτητές. Μεταξύ αυτών, και οι 18 διαιτητές που έχουν επιλεγεί να διευθύνουν τους αγώνες της τελικής φάσης του EURO 2016 το ερχόμενο καλοκαίρι στη Γαλλία.

Υπεύθυνος του Σεμιναρίου είναι ο επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης διαιτητών της UEFA, ο Ιταλός Περλουίτζι Κολίνα ενώ μεταξύ των εκπαιδευτών είναι και ο Γιαπ Ουίλενμπεργκ, διευθυντής εκπαίδευσης της επιτροπής διαιτησίας της ΚΟΠ.

«Για να γίνεις κορυφαίος διαιτητής, δεν χρειάζεται μόνο ταλέντο. Το ταλέντο πρέπει να συνδυάζεται με την σκληρή δουλειά, το θάρρος και την αποφασιστικότητα για να παίρνετε δύσκολες αποφάσεις υπό την πίεση του χρόνου. Πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε αυτή την πίεση», ανέφερε στους διαιτητές ο Περλουίτζι Κολίνα.

Επίσης, οι διαιτητές ενημερώθηκαν για την απόφαση της UEFA για χρήση της τεχνολογίας γραμμής τέρματος στους αγώνες του επερχόμενου EURO αλλά και στο Champions League της επόμενης περιόδου.