Home TOP NEWS Άνοδος για ΑΕΖ και Αναγέννηση

Άνοδος για ΑΕΖ και Αναγέννηση

aez


Την άνοδο στην 1η Κατηγορία πανηγυρίζουν ΑΕΖ και Αναγέννηση Δερύνειας. Η πρώτη κέρδισε εκτός έδρας την Ομόνοια Αραδίππου και η δεύτερη πήρε χρυσό βαθμό στη Λευκωσία κόντρα στον Ολυμπιακό. Επίσης, η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, που εξασφάλισε πριν μια εβδομάδα την άνοδο, αν και ηττήθηκε στην τελευταία αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας από τον Οθέλλο κατέκτησε το Πρωτάθλημα.

Στο Μακάρειο στάδιο, ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα από το 11ο λεπτό με τέρμα του Ευγένιου Αντωνίου, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 89ο λεπτό με το Γιώργο Γιαννακού. Το 1-1 δίνει την άνοδο στην ομάδα της Δερύνειας, αφού ευνοείται στην ισοβαθμία.

Η ΑΕΖ, που για πρώτη φορά ανεβαίνει στην 1η κατηγορία, κέρδισε 2-0 την Ομόνοια στην Αραδίππου. Το σκορ άνοιξε στο 45ο λεπτό ο Ταξιάρχης Θανέλλας, ενώ το 2-0 έγινε με απευθείας κτύπημα φάουλ από τον Αλέξη Γαρπόζη. Στο 54′ αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, ο Τσιάκκας.

Η Πρωταθλήτρια Καρμιώτισσα δέχθηκε βαριά ήττα από τον Οθέλλο στην Αθηαίνου, όμως πολύ λίγο την ενδιαφέρει αφού η χαρά για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι τεράστια. Στο 19′ ο Σταμάτης Πάντος με πέναλτι άνοιξε το σκορ για την ομάδα των Πολεμιδιών, όμως στο 26ο λεπτό ο Τριμπό ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο. Στο 32ο λεπτό έγινε το 2-1 για τον Οθέλλο με τον Ντάζι Σισέρο και στο 59′ με πέναλτι ο Αλκιβιάδης πέτυχε το 3-1 για να ακολουθήσουν δύο τέρματα από τον Παύλου και ο δείκτης του σκορ να φτάσει στο 5-1.

Τα σημερινά αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:
Ολυμπιακός-Αναγέννηση 1-1
Ομόνοια Αραδίππου-ΑΕΖ 0-2
Οθέλλος-Καρμιώτισσα 5-1
ΑΣΙΛ-ΠΑΕΕΚ 2-3
Διγενής Ορόκλινης-ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς 2-1
ΕΝ Παρεκκλησιάς-Ν&Σ Ερήμης 6-0

Η βαθμολογία στα πάνω στρώματα:
1. Καρμιώτισσα 61 βαθμοί
2. ΑΕΖ 60 βαθμοί
3. Αναγέννηση 59 βαθμοί
4. Ολυμπιακός 59 βαθμοί
5. Οθέλλος 56 βαθμοί

Διαβαθμίστηκαν Διγενής Ορόκλινης, Ν&Σ Ερήμης και Ελπίδα Ξυλοφάγου.