Home ΚΥΠΡΟΣ «Προτιμώ τα παράπονα των φιλάθλων, παρά να θρηνώ θύματα»

«Προτιμώ τα παράπονα των φιλάθλων, παρά να θρηνώ θύματα»


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τον κορωνοϊό και έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό.


Η αρχική του τοποθέτηση: «Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι περνάμε μια κρίσιμη περίοδο. Πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουμε τον τόπο μας. Λαμβάνονται δραστικά μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία.  Αν έχει εξάπλωση του ιού θα θρηνούμε επί ερειπίων, αφού θα επηρεαστεί η οικονομία του τόπου. Ας αναλογιστούμε, το τι γίνεται στην Ιταλία. Θέλουμε να ελέγξουμε την κατάσταση για να μην φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε ακραία μέτρα. Ο κάθε συμπολίτης, ας αναλογιστεί τον κίνδυνο και να προστατευτεί ο ίδιος και η οικογένεια του».

Αν θα ήταν καλύτερο να προχωρήσουν σε αναβολή: «Μας έχει προβληματίσει και αυτό το θέμα. Η αναβολή αγώνων θα δημιουργούσε πρόβλημα με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αντιλαμβάνομαι τις επιφυλάξεις του κόσμου».

Για τους αγώνες που θα προβληθούν σε ανοικτή ζώνη: «Έχει επικοινωνήσει ο Πρόεδρος με το ΡΙΚ και έγινε η διευθέτηση με τη Cyta. Έχει επικοινωνήσει και με τις υπόλοιπες πλατφόρμες και έχει μεταφέρει την παράκληση για να αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο, το θέμα. Είναι κάτι που δεν εξαρτάται από την Κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για να μεταδίδονται αγώνες σε ανοικτά κανάλια».

Για την εκτίμηση από μερικούς, ότι βιάστηκε η Κυβέρνηση να πάρει τέτοια δραστικά μέτρα: «Είχαμε μια ωρολογιακή βόμβα που εξεράγηκε στο πιο κεντρικό σημείο. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το Γενικό Νοσοκομείο για δύο μέρες. Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη, όλους όσους έχει έρθει σε επαφή με τον ασθενή. Δεν είναι η προτιμότερη η πρόληψη από τη θεραπεία; Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και των κινδύνων; Προτιμώ τα παράπονα των φιλάθλων, παρά να θρηνώ θύματα».

Πηγή: Sport-fm.com.cy