Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Ένα φιλικό που θα φανερώσει πολλά

Λίμπερο: Ένα φιλικό που θα φανερώσει πολλά

Γράφει ο Λίμπερο
Ημέρα φιλικού σήμερα. Ημέρα εξετάσεων για πολλούς, αλλά και μια καλή ευκαιρία για να συζητήσουμε κάποια θέματα που αφορούν την τελική ευθεία ενόψει πρωταθλήματος.


Δεν φέρνει τελικά συμπεράσματα το φιλικό
Το φιλικό κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι μια καλή ευκαιρία για κάποια ακόμη συμπεράσματα όσον αφορά το ρόστερ, το σχηματισμό και την αγωνιστική ετοιμότητα  της ομάδας, όχι όμως για οριστικές ή απόλυτες εκτιμήσεις. Η ομάδα θα συνεχίσει να διανύει την περίοδο μονταρίσματος, ακόμη και μετά την έναρξη του πρωταθλήματος αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους μας. Οι πολλές αλλαγές σε ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και προπονητικό τιμ, δικαιολογούν  την ανάγκη χρόνου.

Αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι η σωστή εκτίμηση των αντιπάλων, των αγωνιστικών μας δυνατοτήτων και των δεδομένων κάποιου αγώνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ οφείλει να κτίζει αυτό το νέο ξεκίνημα με νίκες, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι σε θέση να αποδώσει στο 100% των αγωνιστικών δυνατοτήτων της τόσο νωρίς. Με λίγα λόγια, είναι αναγκαίο να παίρνουμε την ουσία από τα παιχνίδια μας, την ίδια στιγμή που «μοντάρεται» το νέο αγωνιστικό μας πλάνο.

Άρα το σημερινό φιλικό έχει την δική του σημασία, όχι για το αποτέλεσμα αλλά για την φιλοσοφία με την οποία θα δούμε τον αντίπαλο μας. Το σημερινό φιλικό άλλωστε έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας, κόντρα σε ένα δυνατό και έτοιμο αντίπαλο και μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και αυτό είναι θετικό.

Ερωτηματικό η παρουσία κόσμου
Για την σημερινή προσέλευση στο ΓΣΠ δεν μπορούν να γίνουν ασφαλές προβλέψεις. Η αλήθεια είναι πως η απογοήτευση των τελευταίων ετών, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την φετινή νέα προσπάθεια. Πολύ διαφορετικά θα αντιμετώπιζε ο κόσμος τον αποκλεισμό, αν δεν υπήρχαν «προηγούμενα» μερικών ετών, διαφορετικά τον αντιμετωπίζει τώρα και είναι λογικό. Αυτό ίσως επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία του στο ΓΣΠ όμως πέραν τούτου, ας μην ξεχνάμε πως είμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο και αρκετοί φίλοι της ομάδας βρίσκονται σε διακοπές.

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν πάντα παρών, δεν θα του χρεωθεί η απουσία σε καμία περίπτωση. Αυτός ο κόσμος διψά για τίτλους, διψά για επιτυχίες, διψά για επιστροφή της βασίλισσας στον σωστό δρόμο. Το μήνυμα πιστεύω έχει σταλεί και απομένει οι αποδέχτες του, να βάλουν τα δυνατά τους για να φέρουν ξανά πίσω τον πράσινο λαό. Να τον φέρουν όμως μαζικά και σταθερά στο γήπεδο και όχι μεμονωμένα.

Το μήνυμα της ημέρας:
Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών και όχι μόνο. Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκτήσει ποδοσφαιρική ταυτότητα και νοοτροπία πρωταθλητή και ταυτόχρονα επουλώσει τις σχέσεις του κόσμου με το σύλλογο, τότε θα ξεκινήσει η αντεπίθεση. Ως τότε όμως, καλύτερα ας μιλάνε οι πράξεις και όχι τα λόγια.