Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Εμείς δώσαμε το δικαίωμα και τώρα το πληρώνουμε

Λίμπερο: Εμείς δώσαμε το δικαίωμα και τώρα το πληρώνουμε

Γράφει ο Λίμπερο
Τα κλειδιά ενός επιτυχημένου αγωνιστικού σχεδιασμού ψάχνει η ΟΜΟΝΟΙΑ στην νέα εποχή που μπήκε από φέτος με νέο μοντέλο λειτουργίας και πολύ πιο επαγγελματική στελέχωση. Στα θετικά η στροφή προς την σωστή κατεύθυνση, στα αρνητικά η αδικαιολόγητη καθυστέρηση ετών που μας αναγκάζει να ξεκινήσουμε από πολύ χαμηλά την προσπάθεια μας για την κορυφή.


Σε αναμονή για τις τελευταίες μεταγραφικές προσθήκες ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας μας είναι κοντά στην επόμενη συμφωνία με ποδοσφαιριστή που θα κατηφορίσει στην Κύπρο για λογαριασμό μας.

Σημαντικό όσο τίποτα άλλο αυτοί που θα αποκτηθούν για να συμπληρώσουν τον σχεδιασμό Νταμπίζα, να ανεβάσουν αισθητά την αγωνιστική ποιότητα στο τριφύλλι. Χρειάζεται όντως να επαναλάβουμε, πόσο σημαντικό είναι να έρθουν ποδοσφαιριστές με παρόν και μέλλον;

Άμυνα που θα εμπνέει εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για την φετινή χρονιά. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή συζητάμε για τα αστεία ατομικά λάθη που μας στέρησαν την πρόκριση στην  Ευρώπη. Ξεκινώντας από το κέντρο της άμυνας πρέπει να αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει την διαφορά. Είναι η τρίτη σερί χρονιά που φωνάζει η απουσία αμυντικού ηγέτη.

Με τον τρόπο  που αγωνίζονται οι πλείστες ομάδες του πρωταθλήματος, είναι πλεονέκτημα επίσης να έχεις δυνατά φτερά. Ακραίους επιθετικούς που μπορούν να πατήσουν περιοχή και έχουν καλή επαφή με τα δίκτυα. Τέτοιους η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε πολλούς στο παρελθόν, που για τον ένα ή τον άλλο λόγο τους έχασε.

Τρίβουν τα χέρια τους στην ΚΟΠ για την πρόκριση στο 90+ του παραρτήματος τους. Αρκετά τα εκατομμύρια που εισέρχονται στα ταμεία της εταιρίας τους, αλλά και των τριγύρω επωφελούμενων. Λογικό συνεπακόλουθο η συγχαρητήρια επιστολή της μάνας ΚΟΠ προς το ευνοημένο παιδί της.

Το μήνυμα της ημέρας
Όπως είπα και στην εισαγωγή, καθυστερήσαμε πολύ για αυτή τη στροφή που κάνουμε φέτος. Θα χρειαστεί υπομονή, πείσμα και τύχη για να καλύψουμε τα κενά τόσων ετών. Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι πως μερικά θέματα δεν εξαρτώνται πλέον μόνο από εμάς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε παράλληλα με την ανοικοδόμηση του Σωματείου και πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους. Εμείς δώσαμε το δικαίωμα και τώρα το πληρώνουμε. Τουλάχιστον στο μέλλον κάποιοι να ανοίγουν τα μάτια τους πιο νωρίς και να σταματήσουν να κλείνουν τις πόρτες στον κόσμο που τα φώναζει από νωρίς.