Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή

Λίμπερο: Η μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή

Γράφει ο Λίμπερο
Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση για απόκτηση Τεχνικού Διευθυντή Ακαδημίας η στήλη επιχειρεί να καταγράψει μερικά βήματα που έγιναν φέτος προς την σωστή κατεύθυνση.


Η πρώτη χρονιά που ο προγραμματισμός ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί από Τεχνικό Διευθυντή. Η αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, μόνο ως θετική μπορεί να κριθεί μέχρι στιγμής και ανεξάρτητα αν κάποιες επιλογές εκ των υστέρων αποδειχτούν λιγότερο επαρκής, αυτό δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την ανάγκη που είχε το Σωματείο για αυτή τη στροφή.

Με καλύτερο σχεδιασμό από άλλες χρονιές και μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Σωματείου, κτίστηκε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα από πάνω μέχρι κάτω. Και προφανώς και δεν μιλάω για τους ποδοσφαιριστές, αλλά για όλους όσους αποτελούν ένα ποδοσφαιρικό τμήμα. Ξεκινώντας από Τεχνικό Διευθυντή, Τεχνικό Επιτελείο, Προπονητή, Βοηθούς, Τεχνικό Διευθυντή Ακαδημίας, Γυμναστές, Γιατρούς, Μασέρ, Φροντιστές, Συντονιστές, Αναλυτές και πάει λέγοντας.

Με κάποια πολύ απλά βήματα και μερικά κλικ, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου μια σημαντική ενότητα. Ποδόσφαιρο, Προσωπικό και Τεχνικό Επιτελείο. Μιλάμε για μια 16άδα επιτελείο ΕΚΤΟΣ από τους ποδοσφαιριστές. Και όπως σε κάθε μεγάλο οργανισμό, έτσι και στις ομάδες, για να έρθουν οι επιτυχίες χρειάζεται να δουλέψουν αρμονικά πολλοί παράγοντες.

Στο ποδόσφαιρο συγκεκριμένα αυτοί οι παράγοντες έχουν να κάνουν και με το προσωπικό γύρω από την ομάδα. Το ίδιο το Σωματείο δηλαδή, πέραν των 16 που αναφέρω (17 με Φρέντμπεργκ), οι 15 της Διοίκησης και οι 13 μέχρι στιγμής υπάλληλοι του Σωματείου, έχουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο να διαδραματίσουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ παρά οι ποδοσφαιριστές. Γιατί μπορεί να είναι οι παίκτες που βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως αυτοί αποτελούν απλά τον καθρέφτη των πιο πάνω. Τον καθρέφτη της συνολικής εικόνας του Σωματείου, της δουλειάς που γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η σωστή προετοιμασία, ο προγραμματισμός, ο τρόπος λειτουργίας, όλα παίζουν το ρόλο τους.

Αυτά για σήμερα και ελπίζω πως το μήνυμα της ημέρας είναι εύκολα αντιληπτό σε όλους. Ο επαγγελματισμός θα αποδώσει, όσο και εμείς είμαστε συνεπείς. Ας μην αφήσουμε την απογοήτευση και την πίεση να μας αποπροσανατολίσουν από τα σωστά βήματα που γίνονται τελευταία. Ας γίνει η διοίκηση ακόμη πιο ευέλικτη και ανοικτή προς τον κόσμο της ομάδας. Μόνο θετικά θα βγουν από αυτό.

ΥΓ: 45 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή γύρω από τους ποδοσφαιριστές και την πρώτη ομάδα που βλέπουμε και κρίνουμε στο γήπεδο. Η επιτυχά εντός γηπεδου, απαιτεί δουλειά, αφοσίωση και πίστη πρώτα από αυτούς!