Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Το σοβαρότατο αμυντικό πρόβλημα

Λίμπερο: Το σοβαρότατο αμυντικό πρόβλημα

Γράφει ο Λίμπερο
Έβγαλε κάποιες αρετές η επιθετική λειτουργία της ομάδας μας στην πρεμιέρα, όμως πριν ασχοληθούμε με αυτές ας επικεντρωθούμε στο σοβαρότατο αμυντικό πρόβλημα.


Αμυντικό δίδυμο
Το περσινό αμυντικό δίδυμο Ρουνιέ – Ρομαρίκ αποτέλεσε παρελθόν νωρίς το καλοκαίρι και όλοι μας θεωρούσαμε επιτακτική ανάγκη την ενίσχυση στα μετόπισθεν. Για την ώρα Νασιμέντο και Παντελιάδης δεν πείθουν κανένα μας για το κέντρο της άμυνας, εκεί όπου παρουσιάζεται το μεγαλύτερο κενό.

Τα αμυντικά μπακ
Σοϊλέδης και Κωνσταντινίδης προορίζονται ως βασικές επιλογές, όμως ακόμη δεν αγωνίστηκαν, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Για το αριστερό άκρο της άμυνας ήρθε αρχικά και ο Παντελιάδης ενώ δεξιά αγωνίζονται πέραν του Δημητρίου, οι Καρλίτος και Φιλιώτης.

Τα μπακ ελευθερώνουν τρεις
Η ετοιμότητα των Σοϊλέδη και Κωνσταντινίδη αριστερά και δεξιά αντίστοιχα θα ελευθερώσει ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν «προσωρινά» σε άλλες θέσεις. Ο Ρενάτο επιστρέφει στον άξονα εκεί όπου αποδίδει καλύτερα, ο Δημητρίου δίνει βάθος στα χαφ και το δεξί άκρο της άμυνας ενώ ο Παντελιάδης φεύγει από το κέντρο της άμυνας και είτε κερδίζει θέση βασικού στο αριστερό άκρο, είτε δίνει βάθος στον πάγκο γιατί ως κεντρικός αμυντικός δεν γεμίζει το μάτι.

Τι αλλάζει η ενίσχυση
Στο κέντρο της άμυνας έρχεται τουλάχιστον μια μεταγραφή. Ο «καινούργιος» πρέπει να πλαισιωθεί με έναν εκ των Όρσουλιτς, Νασιμέντο, Κονομή, Γιόργκενσεν. Προσωπικά με προβληματίζει το γεγονός πως οι τελευταίοι δύο δεν χρησιμοποιούνται καθόλου ενώ ο Νασιμέντο δεν μπήκε καθόλου καλά μέχρι στιγμής. Επίσης αν δεν υπολογίζονται οι Κονομής και Γιόργκενσεν, τότε καλύτερα οι προσθήκες στο κέντρο της άμυνας να γίνουν δύο αντί μιας.

Αμυντικά χαφ
Αισθητή είναι και η ανάγκη για ποιοτική προσθήκη στο χώρο του άξονα. Η επιστροφή του Ρενάτο εκεί έχω την εντύπωση πως θα αλλάξει αρκετά την εικόνα προς το καλύτερο, τη στιγμή που ο Τουρέ συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις. Η ανάγκη για ενίσχυση όμως πηγάζει κυρίως από την περίπτωση του Φλορέσκου που δεν έδωσε το κάτι παραπάνω, ενώ ο Φυλακτού τον έχει “κερδίσει” και ο Κατελλάρης προορίζεται περισσότερο για βάθος, παρά πρώτη επιλογή.

Το μήνυμα της ημέρας:
Όλα τα πιο πάνω συνοψίζουν με λίγα λόγια το αμυντικό πρόβλημα που παρουσιάζει η ΟΜΟΝΟΙΑ με το ξεκίνημα της φετινής περιόδου. Τόσο στα παιχνίδια της Ευρώπης, που αποκλειστήκαμε για αυτό, όσο και στην πρεμιέρα, η ομάδα δεν ήταν καθόλου καλή αμυντικά. Οι διορθώσεις πρέπει να ξεκινήσουν αρχικά με ποιοτική μεταγραφική ενίσχυση, με τουλάχιστον ένα κεντρικό αμυντικό και ένα αμυντικό χαφ. Η άποψη μου είναι πως η ομάδα στερείται τουλάχιστον από δύο κεντρικούς αμυντικούς, και ας χρειαστεί εκ νέου αποδέσμευση ποδοσφαιριστή.

ΥΓ: Τη στιγμή που μιλάμε η αμυντική τετράδα που είδαμε στην πρεμιέρα προβλέπω πως δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή που θα βλέπουμε σε ένα μήνα από σήμερα.
ΥΓ2: Δεν μπορεί από την μία στιγμή στην άλλη να διορθωθούν όλα. Κάποιες διορθώσεις όμως κρίνονται επιτακτικές, κυρίως όταν έχεις υψηλούς στόχους.