Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Τελικά τι θα μας κοστίσει περισσότερο;

Λίμπερο: Τελικά τι θα μας κοστίσει περισσότερο;

Γράφει ο Λίμπερο
Όσο και να προσπαθούμε να μετριάσουμε την κακή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας μας στην πρεμιέρα, οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν. Έχουμε μπροστά μας ίσως το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και σε καμία περίπτωση δεν νιώθουμε φαβορί.


Μεγάλος ανταγωνισμός
Σε ένα πρωτάθλημα όπου ο αιώνιος έχει υπερτριπλάσιο προϋπολογισμό από τον δικό μας, όπου ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ συνεχίζουν με το περσινό τους ρόστερ και μάλιστα ενισχυμένο, όπου η ΑΕΛ και η Ανόρθωση αλλάζουν από πάνω μέχρι κάτω και έχουν απαιτήσεις, είναι τεράστιο λάθος να θεωρούμε πως μπορούμε τόσο απλά να στοχεύουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Η θέληση από μόνη της δεν θα φέρει την επιτυχία και καλό είναι να προνοήσουμε να είμαστε όσο πιο δυνατοί γίνεται.

Μεταγραφές ποιότητας και ουσίας
Ασφαλώς τα οικονομικά του Σωματείου πέρασαν από επίπονες εξετάσεις, η κατάσταση δεν επιτρέπει πειράματα και ρίσκα, όμως είναι αδιανόητο να μην προχωρούμε σε κινήσεις εκεί που πραγματικά πονάμε. Με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό είναι ορθό και φρόνιμο να ενισχυθούμε περισσότερο για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον τίτλο. Και η σοβαρή ενίσχυση δεν θα έρθει με μεταγραφές στην λίστα Β’ αλλά με παίκτες που θα κάνουν την διαφορά.

Οι αποδεσμεύσεις και το κόστος
Αν χρειαστεί τότε ναι η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να προχωρήσει σε αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών που δεν έπεισαν με την αξία τους όσο καιρό βρίσκονται στην ομάδα και να συμπληρωθούν οι θέσεις τους με παίκτες μεγαλύτερης αξίας, σε θέσεις που πραγματικά υστερούμε από τους ανταγωνιστές μας. Θα είναι λιγότερο το κόστος αποζημίωσης ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται, παρά το κόστος για μια ακόμη αποτυχημένη χρονιά μακριά από την πρώτη θέση.

Η τελευταία βοήθεια του κόσμου
Από την άλλη όσο ο κόσμος έχει αυτές τις απαιτήσεις που αναφέρω πιο πάνω, πρέπει να καταλάβει πως το παιχνίδι παίζεται και στο οικονομικό πλέον. Κάποιες μεταγραφές κοστίζουν περισσότερο από άλλες και για την υλοποίηση τους χρειάζονται χρήματα. Δεν μπορεί ο κόσμος να βρει εκατομμύρια και να ανεβάσει τους προϋπολογισμούς της ομάδας, όμως μπορεί να βοηθήσει ενεργά με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας.

Δεν είναι συγχωροχάρτι είναι βοήθεια
Και προσοχή, το διαρκείας δεν δίνει συγχωροχάρτι σε κανένα λάθος των προηγούμενων ετών, ούτε τυφλή στήριξη στη σημερινή διοίκηση. Το εισιτήριο διαρκείας δίνει ανάσα στο Σωματείο, δίνει χρήματα και προοπτική για καλύτερες μεταγραφές. Καλύτερες κινήσεις, φέρνουν και καλύτερα αποτελέσματα τα οποία εμείς ο κόσμος θα χαρούμε και κανείς άλλος.

Το μήνυμα της ημέρας:
Δεν είμαι της άποψης πως τα εισιτήρια διαρκείας είναι υποχρέωση των οπαδών. Αντιθέτως πιστεύω πως η ίδια η ομάδα πρέπει να «κερδίζει» τον κόσμο της με τις επιτυχίες. Μπήκαμε όμως σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου το παράρτημα της ΚΟΠ πέραν της προκλητικής εύνοιας, έχει πλέον και την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τους πάντες. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε θαύματα αν οι ίδιοι δεν ανεβάσουμε επίπεδα και προϋπολογισμούς. Για να γίνει αυτό δεν φτάνει η θέληση και μόνο. Χρειάζεται προσεκτική, σκληρή δουλειά για αύξηση των εσόδων. Τα εισιτήρια διαρκείας δεν είναι εισφορά, είναι αγορά θέσης στο γήπεδο πλάι στην ΟΜΟΝΟΙΑ, δίπλα στις προσπάθειες της.