Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η ηλικιακή εξέταση του πράσινου ρόστερ

Λίμπερο: Η ηλικιακή εξέταση του πράσινου ρόστερ

Γράφει ο Λίμπερο
Με αφορμή την σημερινή παρουσίαση του ρόστερ, καλό είναι να σχολιαστεί ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας της πρώτης ομάδας και η προοπτική του.


Δυνατό κορμό
Αν καταφέρει φέτος η ΟΜΟΝΟΙΑ να κτίσει ένα δυνατό κορμό, βασισμένη στο σημερινό ρόστερ, το μέλλον θα είναι δικό της. Με 2-3 προσθαφαιρέσεις σε κάθε μεταγραφική περίοδο θα δυναμώνει σταθερά, αφήνοντας πίσω της το ράβε ξήλωνε των προηγούμενων ετών.

Ήρθαν ποδοσφαιριστές σε καλή ηλικία
Από μόνο του το γεγονός πως ήρθαν νεαροί δεν λέει κάτι. Αν όμως καταφέρουν να εξελιχθούν όσο και όπως πρέπει, θα αφήσουν εποχή στην ομάδα. O Νίκος Νταμπίζας ξεκινώντας τον προγραμματισμό είχε δηλώσει πως θέλει ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν στο μέλλον. Αποκτήθηκαν σε αυτή τη κατηγορία παίκτες όπως ο Χατζάρας (19), Κότσαρης(20), Γιόργκενσεν(20), Τουρέ (22), Κωνσταντινίδης(22), Κύπρου (24), Αγκάγιεφ(25), Σοϊλέδης(25). Όλοι τους θα κριθούν στο γήπεδο και σε βάθος χρόνου.

Χαμηλός μέσος όρος ηλικίας
Με εξαίρεση τις περιπτώσεις των Κρέσιτς(32), Κλέιτον(33) και Βύντρα(35), όπου ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας μας έψαξε ξεκάθαρα εμπειρία, οι υπόλοιπες κινήσεις αφορούν ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία και έχουν αρκετά χρόνια μπάλας μπροστά τους. Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας μας είναι 25 ετών, κάτι που είναι βέβαια πολύ ενθαρρυντικό αν συνδυαστεί με άλλα στοιχεία.

Οι Κύπριοι
Πέραν των μεταγραφών ας εξετάσουμε και τους Κύπριους που διαθέτει το ρόστερ μας αυτή τη στιγμή. Ο Κωνσταντίνος Παναγή (21) έχει κερδίσει με το σπαθί του την φανέλα του βασικού τερματοφύλακα και το μέλλον του ανήκει. Δημητρίου(23), Ρουσιάς (24), Φυλακτού(25) είναι ήδη ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας ενώ επέστρεψε και ο Κύπρου (24). Ακολουθούν Παναγιώτου (21), Κατελλάρης (20), Ιβανόφ (20), Κονομής(20) που θα κυνηγήσουν τις ευκαιρίες τους. Για τον Χριστοφή(27) δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Αν του βγει η χρονιά θα αποτελέσει ξανά τον ηγέτη της ομάδας.

ΥΓ: Περήφανος για το ντεμπούτο του στην εθνική δήλωσε ο Παναγή. Περήφανοι και εμείς για την συνεχόμενη ανέλιξη του.