Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν χωράνε τουρίστες

Λίμπερο: Στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν χωράνε τουρίστες

Γράφει ο Λίμπερο
Μετά το «μεγάλο ευχαριστώ» στον Νούνο Ασσίς, επιστρέφουμε στην πραγματικότητα και τον απόηχο της μεγάλης απογοήτευσης για την εμφάνιση της ομάδας μας τη περασμένη αγωνιστική.


Ας σοβαρευτούμε
Η ισοπαλία στο Παραλίμνι έβγαλε προς τα έξω όλες τις ανησυχίες του κόσμου κατά πόσον η φετινή χρονιά θα είναι μια από τα ίδια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, κατακρίβιαν σερνόταν, ενώ μερικοί ποδοσφαιριστές εκνεύρισαν με την απόδοση τους. Αυτό είναι το κρατούμενο. Τώρα το τι μπορεί να αλλάξει ας σοβαρευτούμε και ας το δούμε άμεσα.

Στις θέσεις τους οι μπακ
Στο χθεσινό φιλικό τιμής ένεκεν του Ασσίς, πήραν φανέλα βασικού οι Σοϊλέδης και Κωνσταντινίδης αφήνοντας και οι δύο τους πολύ καλές εντυπώσεις στα φτερά της αμυντικής γραμμής. Χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμοι, έδειξαν κάποιες αρετές που δεν έβγαλε σε προηγούμενα παιχνίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ και ελπίζω πως ο συναγωνισμός στις θέσεις θα ανεβάσει και την ποιότητα.

Μαργκάσα στα χαφ
Πριν καν την πληρώσουμε με τους 2 πρώτους πολύτιμους βαθμούς φωνάξαμε για την χρησιμοποίηση του Ρενάτο στην άμυνα και όχι στο κέντρο. Χθες χρησιμοποιήθηκε στα χαφ και έδειξε τον πραγματικό του εαυτό. «Γέμισε» τον άξονα και πλάι στον Τουρέ ανέβασε την ομάδα σε ένα χώρο που ο Φλορέσκου κέρδισε εχθρούς με την απάθεια του στα παιχνίδια που αγωνίστηκε φέτος.

Οι αποδοκιμασίες
Μπορεί βέβαια το φιλικό να είχε χαλαρό χαρακτήρα, όμως τα συμπεράσματα ήταν πολλά και οι αποδοκιμασίες στον Ρουμάνο κατά την είσοδο του στο παιχνίδι φανερώνουν και τις απαιτήσεις του κόσμου. Μπορεί να βγήκε ως αρνητική εικόνα το σκηνικό με τις αποδοκιμασίες, όμως κάποτε και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αντιληφθούν πως στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν χωράνε τουρίστες. Όσο αυτοί θα παλεύουν και θα δίνουν την ψυχή τους ο κόσμος θα τους στηρίζει, όσο δεν το κάνουν να μην περιμένουν χαδάκια. Να κερδίσουν το χειροκρότημα με το σπαθί τους και να σταματήσουν να απαιτούν ευνοική μεταχείριση. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ παίζουν.

Πανικός στα στόπερ
Νασιμέντο και Παντελιάδης όσο αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας σκόρπισαν πανικό στην κερκίδα. Ο Ελλαδίτης δεν είναι σέντερ μπακ και δικαιολογείτε κατά κάποιο τρόπο, ενώ ο Βραζιλιάνος θα χρειαστεί να κάνει πολλά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Για την ώρα με τις εμφανίσεις που έκανε είναι σχεδόν ακατόρθωτο και πρέπει να κάνει θαύματα για να μας αλλάξει γνώμη. Μακάρι να το κάνει και να βγούμε να απολογηθούμε πρώτοι πως τον κρίναμε αυστηρά. Ως τότε θέλουμε να δούμε την άμυνα να δένει.

Ο Λούκας Βύντρα
Ήρθε, έχοντας στο ενεργητικό του πλούσιες εμπειρίες από προηγμένα πρωταθλήματα. Αγωνίστηκε για χρόνια σε διάφορες θέσεις της άμυνας, αντιμετώπισε στην καριέρα του μεγάλους επιθετικούς και το μόνο σίγουρο είναι πως αν πιάσει τα υψηλά του στάνταρ απόδοσης θα ηγηθεί της αμυντικής γραμμής.

Το μήνυμα της ημέρας:
Με όλα τα πιο πάνω, το συμπέρασμα είναι ένα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πολύ καλύτερα στοιχεία να παρουσιάσει εντός γηπέδου από αυτά που είδαμε στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Δεν επιτρέπετε όμως να εμφανιστεί ξανά τόσο προκλητικά άψυχη και δυσλειτουργική όπως το παιχνίδι με την Αναγέννηση.

ΥΓ: Χθες ο Νούνο Ασσίς αποθεώθηκε όσο λίγοι στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τέτοιους θέλουμε στο γήπεδο, όχι άλλους τουρίστες! Σε ευχαριστούμε για όλα Νούνο!