Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Όταν ο Τόνι ήταν αντίπαλος

Όταν ο Τόνι ήταν αντίπαλος

savevski-apollon


Ο Τόνι Σαβέφσκι ήρθε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2001 στην Κύπρο για λογαριασμό του Απόλλωνα, πριν αναλάβει τα ηνία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καλοκαίρι του 2002. Το omonoianews.com θυμάται πως εξελίχθηκαν τα πράγματα τότε, με το δίδυμο Τόνι-Σαββίδη να βγάζει τα γαλάζια και να ντύνεται στα πράσινα των πρωταθλητών του 2002/03.

Απόλλων και Τόνι Σαβέφσκι κατέληξαν σε συμφωνία στις 21 Νοεμβρίου του 2001, και ο Σκοπιανός κάθισε στον πάγκο του Απόλλωνα για πρώτη φορά το επόμενο Σάββατο, στον αγώνα με την Πάφο στο Τσίρειο. Μαζί του στον πάγκο και ο πρώην συμπαίκτης του στην ΑΕΚ Αθηνών, Γιώργος Σαββίδης.

Στο διάστημα που ήταν στον πάγκο του Απόλλωνα ο Σαβέφσκι αντιμετώπισε 3 φορές την ΟΜΟΝΟΙΑ, μία στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο. Στο θεσμό του κυπέλλου η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά αφού μέτρησε η νίκη της με 3-0 (ήττα με 4-3 στο άλλο παιχνίδι) επί της τότε ομάδας του Τόνι Σαβέφσκι. Μάλιστα η ήττα με 3-0 τότε έφερε αναταράξεις τότε στον Απόλλωνα, με τον πρόεδρο Λάμπρο Χριστοφή να τελεί υπό παραίτηση, αφού το Κύπελλο ήταν ο μοναδικός θεσμός για διάκριση για την ομάδα της Λεμεσού.

Το φλερτ μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Σαβέφσκι ξεκίνησε πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Η τύχη έφερε τον Σκοπιανό να κάθετε στο πάγκο του Απόλλωνα για τελευταία φορά, στο παιχνίδι με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στις 27/04 του 2002, το τριφύλλι παίρνει τη νίκη με 2-1 με σκόρερ τους Μίτσιγκα και Ράουφμαν, ωστόσο το τρένο για τον τίτλο είχε χαθεί εδώ και μέρες.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος η διοίκηση Δώρου Σεραφείμ ξεκίνησε τις προσπάθειες για να φέρει στο Ηλίας Πούλλος τον Τόνι Σαβέφσκι. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Λάμπρος Χριστοφή, ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ήταν διατεθειμένος να τραβήξει το θέμα στα άκρα, ώστε να έχει οικονομικό όφελος από την αποχώρηση του Σκοπιανού τεχνικού.

Το σήριαλ κράτησε ένα 10ήμερο με τον Λάμπρο Χριστοφή να διαρρέει πως ο Σαβέφσκι φεύγει μόνο εάν η ΟΜΟΝΟΙΑ πληρώσει την “ρήτρα” των 20 χιλιάδων λιρών! Τελικά τίποτε δεν μπορούσε να κρατήσει τον στη Λεμεσό και μετά από συνάντηση του Σκοπιανού με τον πρόεδρο της εταιρίας, βρέθηκε η λύση και ο Τόνι ήταν έτοιμος για να βάλει πράσινες φόρμες.

Στις 15 Μαΐου η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοίνωσε την πρόσληψη του διδύμου Σαβέφσκι-Σαββίδη. Ένα μήνα μετά ξεκίνησε η προετοιμασία στο Ηλίας Πούλλος και η συνέχεια είναι γνωστή, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κατακτάει το 19ο της πρωτάθλημα.