Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Θα μας τρελάνει ο Νικολαΐδης

Θα μας τρελάνει ο Νικολαΐδης

nikolaidis (4)


Κορυφαίος διαιτητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Χρίστος Νικολαΐδης από την ΚΟΠ και τη Δευτέρα θα βραβευτεί. Ο ίδιος μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο Σούπερ Σπορτ για τη διάκριση αυτή και γενικά πως είδε τη φετινή χρονιά. Όταν ρωτήθηκε για την καλύτερη φετινή του εμφάνιση δεν θυμόταν(!), ενώ για τη χειρότερη του τόνισε πως ήταν στο παιχνίδι Αποέλ-ΑΕΚ που τελείωσε 4-4. Ναι το παιχνίδι που έσπρωξε την αγαπημένη του ομάδα για να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας, που αποδείχθηκε πάρα πολύ σημαντικός στο τέλος της ημέρας… Εάν κάνουμε τα μαθηματικά μας, προσθέτοντας δύο βαθμούς στην ΑΕΚ και αφαιρώντας ένα από το Αποέλ, τώρα θα είχαμε ισοβαθμία με την ομάδα της Λάρνακας να υπερτερεί.

Γενικά, ο κ. Νικολαΐδης ή να τον φωνάζουμε ο κ. κορυφαίος, είπε μερικά πράγματα που μας τρελαίνουν. Ακούστε αναλυτικά όσα είπε:

Μερικές από τις καλύτερες ατάκες του, μαζί με το σχόλιο μας ασφαλώς:

«Οι κόποι μιας χρονιάς ολόκληρης ανταμείβονται». Κόποι; Ποιοι κόποι; Ρωτήστε τους ποδοσφαιριστές των ομάδων που αδικήθηκαν από σας, για τους κόπους τους και όλα όσα τους κλέψατε. Όμως, όλα αυτά σας έχρισαν ως κορυφαίο της χρονιάς, εσείς κάνατε το καθήκον σας και ναι αμείβεστε για αυτό…..ΣΥΓΝΩΜΗ ανταμείβεστε!

Για τη φετινή χρονιά: «Ήταν μια δύσκολη σεζόν, υπήρχε πάρα πολύς ανταγωνισμός στο Πρωτάθλημα μας. Βλέπουμε ότι φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ και ακόμη δεν κρίθηκε ο Πρωταθλητής. Αυτό δημιουργούσε περισσότερη πίεση και στους διαιτητές. Αισίως φτάσαμε στο τέλος και νομίζω όλα καλά στο τέλος της ημέρας». Ε πες μας το βρε, για αυτό το λόγο βάλετε χέρι βοηθείας στην αγαπημένη σας πάλι ομάδα, είχατε πίεση και θέλατε να κριθεί γρηγορότερα και πιο εύκολα ο πρωταθλητής. Τώρα για το τέλος της ημέρας αν όλα πήγαν καλά, εάν το λέτε εσείς εντάξει, δεν πρέπει να διαφωνήσει κανείς, άλλωστε ο κορυφαίος της χρονιάς το λέει ποιοι είμαστε εμείς να πούμε το αντίθετο.

Για τα λάθη των διαιτητών είπε: «Είναι λογικό, όπως κάνουν οι ποδοσφαιριστές λάθη, είδαμε τρανταχτά λάθη από τερματοφύλακες και γενικά το βλέπουμε αυτό. Ο διαιτητής είναι μέρος του παιχνιδιού είναι αθλητής, είναι άνθρωπος και κάνει λάθη». Εντάξει λοιπόν, στο επόμενο παιχνίδι που κάνετε λάθος εσείς ή κάποιος άλλο διαιτητής θα σας κάνουμε αλλαγή και θα σας κρατήσουμε στον πάγκο στα επόμενα παιχνίδια.

Για την προκατάληψη: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας στην Κύπρο είναι η προκατάληψη. Αν καταφέρουμε να διώξουμε την προκατάληψη από το ποδόσφαιρο όλα θα είναι καλύτερα». Αυτό δηλαδή είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα δηλαδή, όχι πως υπάρχουν διαιτητές που δεν ξέρουν τους κανόνες. Είδαμε βοηθούς διαιτητές να σηκώνουν σημαιάκι για οφσάιντ από εκτέλεση πλάγιου άουτ, είδαμε να δείχνουν οφσάιντ για παίκτη στον οποίο πάσαρε συμπαίκτης του και η μπάλα τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν πιο μπροστά του, βλέπουμε να καλύπτονται παίκτες από 4-5 αντιπάλους και με 3-4 μέτρα διαφορά και πάλι να σηκώνεται η σημαία. Για να μην αναφερθούμε στους διαιτητές που δεν ξέρουν ότι υπάρχει επανάληψη σε εκτέλεση πέναλτι που θεωρούν ότι δεν έγινε σωστά (Σκάμπη σιερετούμε) και γενικά που δείχνουν τεράστια ανομοιομορφία, στα ίδια μάλιστα παιχνίδια, στις κάρτες που βγαίνουν από το τσεπάκι σας.