Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Το κεντρί: Ο αρτσιάκκης και η «μεγάλη ταχύτητα»

Το κεντρί: Ο αρτσιάκκης και η «μεγάλη ταχύτητα»

kentri


Απολογούμαι για την αποχή, δεν είναι όμως της ώρας να δικαιολογηθώ.

Είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα τη ρίψης φωτοβολίδων με πιστόλι. Το έγραψα και πέρσι μετά τα καρακιοζιλίκια των παρατηρητών (σε εκείνο το αλησμόνητο φύλλο αγώνος με τη φράση «ρίφθηκε κροτίδα στην Ανατολική κερκίδα, όχι με το χέρι»), αλλά κανείς δεν συγκινήθηκε. Κανείς δεν πήρε σοβαρά το θέμα, να μοιράσει ποινές, να κλείσει έδρες, να αφαιρέσει βαθμούς. Ακολούθησαν τα γνωστά με τον περιβόητο μασκοφόρο που έδωσε το πρωτάθλημα στα χτιτζιά διότι του κάβλωσε να πυροβολήσει τον πάγκο τους. Από τότε ηρεμία. Μέχρι την περασμένη Τετάρτη…

Με την ομάδα τους ήδη στον τελικό και το υπόλοιπο του παιχνιδιού καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, ο αρτσιάκκης φλώρος της Νότιας, πυροβολεί στα τυφλά την Ανατολική. Κανείς δεν ασχολείται ούτε αν κάποιου εφκήκε το μάτι του, ούτε αν εκόπηκεν το σιέριν του ή το φτιν του. Το μόνο που μας ενδιαφέρει σε αυτή τη χώρα είναι να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Με όποιο κόστος.

Βγαίνει λοιπόν ο Πετεβίνος μετά το ματς και κατόπιν ερώτησης σχετικής με τις καταγγελίες που προηγήθηκαν από την επίσημη Ομόνοια για το πιστόλι, κρύβεται σαν 5χρονο παιδάκι πίσω από το δάκτυλο και αντί να καταδικάσει, κάνει λόγο γενικά για «ανταλλαγή αντικειμένων».

Σημειώστε εδώ ότι σύμφωνα με τους τροποποιημένους Πειθαρχικούς Κανονισμούς της ΚΟΠ, για ρίξιμο επικίνδυνων αντικειμένων στην αντίπαλη κερκίδα, για κάθε παραπομπή επιβάλλεται άμεσα η ποινή διεξαγωγής αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, πλέον πρόστιμο.

Και πάμε πίσω στα ωραία των παρατηρητών. Διαβάζουμε στο φύλλο αγώνος της προηγούμενης Τετάρτης: «Στο 62’ ρίφθηκε φωτοβολίδα από την κερκίδα που ευρίσκοντο οι οπαδοί του Αποέλ και με μεγάλη ταχύτητα έπεσε σε μέρος όπου ευρίσκοντο οι οπαδοί της Ομόνοιας στην Ανατολική κερκίδα».

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα καρακιοζιλίκια συνεχίζονται. Τι σημαίνει ρε φωστήρα με μεγάλη ταχύτητα; Μήπως είσαι μπάτσος και εσύγχυσες το γήπεδο με το high way που στέκεσαι τζιαι στήννεις ραντάρ; Μήπως εσύγχυσες τη μάππα με τη φόρμουλα 1; Αλήθεια τι σημαίνει ρε μεγάλε «με μεγάλη ταχύτητα»;;;

Άσε θα σου εξηγήσω εγώ. Η φωτοβολίδα ρίφθηκε με «μεγάλη ταχύτητα», διότι ρίφθηκε «όχι με το χέρι», όπως έλεγε πέρσι ο συνάδελφος σου. Ρίφθηκε με πιστόλι πανάθεμά σας! ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ. ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ. ΜΕ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΑ. Εκατάλαβες τωρά;

Και αναμένω εγώ ο αφελής να δω τις παραπομπές του Αποελίστα Πειθαρχικού Εισαγγελέα. Όπως (μάταια) ανέμενα να τις δω και πριν ένα μήνα, τότε που η κροτίδα που ρίφθηκε από τη Νότια προσγειώθηκε πάνω στον Γιωργαλλίδη. Τότε που αν παραπέμφθηκε το Αποέλ για ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων εντός αγωνιστικού χώρου και τιμωρήθηκε από τον επίσης Αποελίστα «αθλητικό δικαστή» με ποινή κεκλεισμένων των θυρών, παραπέμφθηκα και εγώ.

ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι το τέλος.

Το κεντρί.