Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανακοίνωση Δ.Σ. για την παραίτηση Μιλτιάδη

Ανακοίνωση Δ.Σ. για την παραίτηση Μιλτιάδη

sak_0506


Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, το Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επιβεβαιώνει ουσιαστικά αυτό που γράψαμε ενωρίτερα, ότι δηλαδή ο πρόεδρος Μιλτιάδης Νεοφύτου μένει μέχρι να φύγει, αφού κάνει ξεκάθαρο πως η 31η Δεκεμβρίου 2012 είναι η τελευταία μέρα παρουσίας του στο συμβούλιο, ενώ μέχρι τότε δεν θα λαμβάνει μέρος στις αποφάσεις.

Η ανακοίνωση ενημερώνει ενδελεχώς για τα όσα λέχθηκαν σήμερα στη συνεδρία καθώς και για τους λόγους που ο κ. Νεοφύτου αποχωρεί. Αυτοί είναι οικονομικοί, καθώς και κούρασης, ψυχολογικής και σωματικής. Ενημερώνει επίσης για το πώς προχωρά το Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, υπό επιτροπή της οποίας θα ηγείται ο Στέλιος Μυλωνάς.

Αυτό που δεν αναφέρει η ανακοίνωση, είναι τι θα γίνει με το χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τον πρόεδρο, καθώς και για το αν έχει ληφθεί κάποια άλλη ανακοίνωση σχετικά με το μέλλον της ομάδας.

 

Η ανακοίνωση:

«Στη σημερινή συνεδρία του Δ.Σ. του σωματείου, ο πρόεδρος Μιλτιάδης Νεόφυτου προέβη σε σύντομο απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε την τελευταία τετραετία. Αναφέρθηκε ειδικότερα, στους στόχους που τέθηκαν κατά την ανάληψη της προεδρίας το 2008 και το βαθμό που αυτοί έχουν επιτευχθεί.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, οι στόχοι που ο ίδιος έθεσε, αναλαμβάνοντας τα ηνία του σωματείου κινούνταν σε 3 άξονες: (1) να επανέλθει το σωματείο σε τροχιά τίτλων στις εγχώριες διοργανώσεις, (2) να οργανωθεί καλύτερα και πιο επαγγελματικά τόσο το ποδοσφαιρικό τμήμα όσο και ο σύλλογος γενικότερα, (3) να συμμετέχει το σωματείο σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε ότι αφορά τον πρώτο στόχο, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει κατακτήσει τα τελευταία τρία χρόνια, 1 πρωτάθλημα, 2 κύπελλα, καθώς και 2 super cup. Σε ότι αφορά το δεύτερο στόχο, έγιναν τεράστια βήματα στον οργανωτικό τομέα και πλέον το σωματείο λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα σε όλους τους τομείς.

Ο τρίτος στόχος που ήταν η είσοδος σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δυστυχώς δεν έχει επιτευχθεί, παρά το ότι στις 2 από τις 3 περιπτώσεις η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν μια ανάσα από τους ομίλους του Europa League.

Μετά και την τελευταία αποτυχία της ομάδας μας για είσοδο της στους ομίλους του Europa League, ο πρόεδρος, κατόπιν έντονου προβληματισμού, έκρινε ότι ο κύκλος προσφοράς του στην ΟΜΟΝΟΙΑ έχει κλείσει και ότι πλέον πρέπει να τροχιοδρομηθούν διαδικασίες για την ανάληψη της προεδρίας από ένα νέο ηγέτη που θα δώσει νέα ώθηση και πνοή στο σωματείο.

Σε ότι αφορά τον οικονομικό τομέα, ο πρόεδρος επανέλαβε τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν και ότι ο ίδιος πλέον δεν είναι σε θέση να συνεχίσει να κρατά στους ώμους του τα οικονομικά του σωματείου. Θα πρέπει να εξευρεθούν άλλοι πόροι στο άμεσο μέλλον που θα δώσουν την απαραίτητη οικονομική ανάσα στο σωματείο. Τόνισε δε, ότι είναι επάναγκες να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του Δ.Σ. για καταστατικές αλλαγές που θα επιτρέψουν στον κάθε Ομονοιάτη να συμμετέχει ενεργά στο σύλλογο και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά από τον κόσμο της Ομόνοιας.

Για τους πιο πάνω λόγους, ο πρόεδρος Μιλτιάδης Νεόφυτου ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι αποφάσισε να υποβάλει την παραίτηση του από πρόεδρος του Δ.Σ. μέχρι τις 31/12/2012 ή ενωρίτερα αναλόγως των εξελίξεων.

Στο χρόνο που μεσολαβεί, και με άμεση ισχύ, ο πρόεδρος εισηγήθηκε όπως εκτελεστικά καθήκοντα αναλάβει η εκτελεστική επιτροπή του σωματείου υπό την ηγεσία του Α’ Αντιπροέδρου Στέλιου Μυλωνά, λειτουργώντας πάντα υπό την γενική εποπτεία του Δ.Σ. Η εκτελεστική επιτροπή μαζί με το Δ.Σ. θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για ανάδειξη νέας ηγεσίας και για την υλοποίηση των αλλαγών στην δομή του σωματείου.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι θα παραμείνει στη προεδρία αλλά δεν θα συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων. Θα αφήσει αυτό το καθήκον στην εκτελεστική επιτροπή υποβοηθώντας έτσι τη διαδικασία αλλαγής σκυτάλης στην ηγεσία του σωματείου. Ο πρόεδρος τόνισε ότι θα βρίσκεται δίπλα στο σωματείο και στην εκτελεστική επιτροπή και θα παρέχει, στο βαθμό που είναι δυνατόν, οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Το Δ.Σ. κατόπιν συζήτησης ενέκρινε την πρόταση του προέδρου.

Σαν αποτέλεσμα, το Δ.Σ. εξουσιοδότησε την εκτελεστική επιτροπή με επικεφαλή τον Α’ Αντιπρόεδρο, να ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα και ειδικότερα όλα τα ζητήματα τα οποία προηγουμένως τύγχαναν χειρισμού από τον πρόεδρο.

Συνεπώς δεν θα υπάρξει διοικητικό κενό και η ομάδα, θα μπορέσει να διεκδικήσει απρόσκοπτα τους στόχους της. Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες που υπήρχαν και υπάρχουν, το Δ.Σ. κατά το προγραμματισμό που έγινε ικανοποίησε πλήρως τις απαιτήσεις της τεχνικής ηγεσίας ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια αξιόμαχη και ποιοτικά αναβαθμισμένη ομάδα. Παρά την πρόσφατη αποτυχία στην Ευρώπη και τη συνεπακόλουθη οικονομική απώλεια που αυτή επέφερε, το Δ.Σ. θεωρεί ότι υπάρχουν οι δυνατότητες η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο. Για αυτό το Δ.Σ. θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας και της τεχνικής ηγεσίας και καλεί το κόσμο του σωματείου μας να πράξει το ίδιο.

Το Δ.Σ. διαβεβαιώνει το κόσμο της Ομόνοιας ότι θα συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για πραγμάτωση των στόχων του σωματείου και ότι η επόμενη μέρα θα βρει την Ομόνοια πιο δυνατή και ενωμένη από ποτέ. Τις επόμενες μέρες το Δ.Σ. θα επικοινωνήσει με το κόσμο και θα ενημερώσει αναλυτικά για το σχεδιασμό και ενέργειες που θα γίνουν σε όλα επίπεδα».