Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τόνι: “Από δω και πέρα υπεύθυνος εγώ”

Τόνι: “Από δω και πέρα υπεύθυνος εγώ”

SHARE

sak_8657

Στους εκπροσώπους του τύπου μίλησε πριν από λίγο ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Τόνι Σαβέφσκι. Διαβάστε όλα όσα λέχθηκαν.

Στέλιος Μυλωνάς: Η πρόσληψη του κου Σαβέφσκι ήταν η καλύτερη για την ομάδα μας και μας γεμίσει με αυτοπεποίθηση. Ήταν μια δοκιμασμένη λύση που πέτυχε στο παρελθόν. Κατά την προηγούμενη του θητεία είχε χτίσει άριστες σχέσεις με  την ομάδα. Γνωρίζει το ποδόσφαιρο και την ομάδα και θα προσπαθήσει να δώσει έμφαση στις ακαδημίες, κάτι που πέτυχε στην AEK. Διαθέτει προσωπικότητα, είναι έντιμος και νοιάζεται για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Θα είμαστε στο πλευρό της ομάδας και του προπονητή για να ανεβάσουμε την ομάδα στην κορυφή. Η ιστορία θα γραφτεί με χρυσά γράμματα.

Τόνι Σαβέφσκι: Χαίρομαι που βρίσκομαι ξανά στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν χρειάζεται να πω ποια είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ, όποια προβλήματα και αν έχει. Όσο χαίρομαι τόσο φοβάμαι. Όλες αυτές οι προσδοκίες που υπάρχουν από Δ.Σ. και κόσμο ότι θα φτάσει η ομάδα πρώτη, με φοβίζει με την καλή έννοια πως θα φανώ αντάξιος με όλες αυτές τις προσδοκίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δουλέψουμε. Ο κόσμος πρέπει να καταλαβαίνει πως η προσπάθεια είναι συλλογική για ότι καλύτερο για το σωματείο. Δεν χρειάζομαι στήριξη εγώ, ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την διοίκηση. Εγώ θα μάθω το ρόστερ και τα της ομάδας. Στο τέλος θα είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που θα κάνουμε. Με ξέρετε, δεν προσπαθώ να επιβάλλομε, προσπαθώ με τη δουλειά μου να αφήσει κάτι μελλοντικά.΄Έτσι θα λειτουργήσω και αυτή τη φορά. εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία όλοι.

Κε Σαβέφσκι είδατε το υλικό της ομάδας. Υπάρχουν φιλοδοξίες. Ως προπονητής έχετε ένα μοντέλο που θα το παρουσιάσετε; Ή θα δημιουργήσετε στη συνέχεια;
Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε. Άρα θα δημιουργήσουμε κάτι που θα ικανοποιήσουμε τον τύπο και τον κόσμο. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε αυτό που πρέπει. Δεν φοβάμαι εάν είμαι ικανός. Φοβάμαι εάν θα ικανοποιήσω όλες αυτές τις επιθυμίες.Ακούω πολλά καλά σχόλια για το πρόσωπο μου και αυτό δεν μου αρέσει, με την καλή έννοια.

Τι σας ώθησε να απαντήσετε θετικά;
Όταν έχει πρόταση από την ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν το σκέφτεσαι και πολύ.

Ποιες είναι οι διαφορές με πριν από 8 χρόνια;
Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις. Αυτό που διακρίνεις είναι το στοιχείο ότι υπάρχουνε πολλοί ξένοι. Μια άλλη κουλτούρα. Δεν αφήνω αιχμές ή κάτι. Αλλά λείπει η άμεση επαφή. Λείπει το κυπριακό στοιχείο.

Είστε διατεθειμένος να δείξετε περισσότερη εμπιστοσύνη στα νεαρά παιδιά;

Είμαι, εάν υπάρχει καλό υλικό φυσικά. Θα δούμε ένα παιχνίδι αύριο. Το βασικό για μένα είναι να μπορεί ο κόσμος. Να βοηθάει αυτό το στοιχείο να μην υπάρχει αμέσως κριτική. Ότι έπαιξε “μιτσής”. Μέσα σε 2-3 χρόνια πρέπει να είναι εκεί να παίξει κάποιος.

Ακολουθεί ντέρμπι. Πιστεύετε μία νέα απώλεια θα σας αφήσει πίσω;
Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όλα είναι ντέρμπι. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Υποσχέσεις δεν δίνω. Δεν ξέρει κανένας τι θα γίνει αύριο.

Μόλις ενάμιση βδομάδα στην Κύπρο. Είδατε αδυναμίες στο ρόστερ;
Ότι και να έχω διαπιστώσει θα συζητάμε μεταξύ μας. Με τους συνεργάτες και τη διοίκηση. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Ήδη μιλήσαμε με τον κο Μυλωνά. Δεν χρειάζεται να τα λέμε προς τα έξω.

Αν και ήταν έκπληξη που σας είδαμε στον πάγκο πρέπει να ρωτήσω: Από λάθος αμυντικού ισοφαριστήκαμε, από λάθος παρολίγο να χάσουμε. Σας προβληματίζει;
Τα λάθη γενικά με προβληματίζουν. Τα λάθη είναι στο κεφάλι όχι στο γήπεδο. Πρέπει να περιοριστούν. αν μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα θα τα περιορίσουμε.Το θέμα είναι και η θέληση να είναι στο 100% για να διορθωθούν όσα πρέπει.

Τόνι ανέβηκε το επίπεδο;
Όλα αυτά είναι σχετικά. Ναι ανέβηκε αυτή τη στιγμή, αλλά δεν βλέπουμε μακριά πόσο έχει πέσει σε άλλα επίπεδα. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος, μπορούμε εκτός να σας πως εγώ την άποψη μου. Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα. Είναι ψεύτικη η εικόνα, κατά την άποψη μου.

Κ. Σαβέφσκι αύριο στο ντέρμπι, για πρώτη φορά θα υπάρχει πλειοψηφία της μιας ομάδας. Πόσο σημαντικό είναι;
Όλα μετράνε, ανάλογα όμως και πως τα μετράει ο παίκτης. Μπορεί αυτά κάποιες φορές να λειτουργήσουν ανάποδα. Είναι ανάλογα πως είναι προετοιμασμένος ο παίκτης. Είτε παίζεις εντός είτε εκτός, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά, για να κερδίσεις.

Ο ρόλος του Μπλένταρ Κόλαρ ποιος θα είναι ακριβώς;
Θα είναι συνεργάτης δικός μου. Όπως είναι ο Σοφοκλής, όπως ο Κάσερες. Όλοι έχουμε πολλά και διάφορα καθήκοντα.

Κόουτς πώς φαντάζεσαι τη πρεμιέρα;
Ο κάθε ένας θέλει το καλύτερο του. Να κερδίσουμε, να δώσουμε χαρά. Όλο αυτό το σκηνικό είναι για να δώσεις χαρά στο κόσμο.Η πίεση είναι συνεχής για να είσαι ψηλά.

Δεν με ρώτησε κανείς για τα 8 χρόνια αποχής άρα θα σας το πως από μόνος μου. Ακόμα και ο πρόεδρος θεωρούσε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 8 χρόνια στο ποδόσφαιρο ήμουν όχι κάπου αλλού. Ήταν δικιά μου επιλογή να μην είμαι προπονητής πρώτης ομάδας. Πήραμε τότε πρωτάθλημα, όταν έφυγα δεν βρήκα κάποια πρόκληση ώσπου να έρθει ξανά η πρόταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.