Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τόνι: “Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουν”

Τόνι: “Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουν”

sak_8161


Την τελευταία του δημοσιογραφική διάσκεψη για τη σεζόν 2012/13 παρέθεσε σήμερα ο προπονητής της ομάδας μας, Τόνι Σαβέφσκι. Ο κόουτς μίλησε για την κρισιμότητα του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, και στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, για να εξασφαλίσει την έξοδο της στην Ευρώπη.

Η πρώτη τοποθέτηση του κόουτς:

“Έχουμε το τελευταίο και το τελικό για τις δυο ομάδες, που θα γίνει ένα δύσκολο παιχνίδι, ελπίζω και πιστεύω ότι και με την τύχη λίγο παραπάνω εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για Ευρώπη και έτσι θα τελειώσουμε μια χρόνια με πολύ προσπάθεια από τα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε από την αρχή για φαβορί για το πρωτάθλημα και το κύπελλο και από εκεί που ήμασταν φαβορί βρεθήκαμε να είμαστε το αουτσάιντερ και βρεθήκαμε και στα πλέι-οφ και θα το παλεύουμε όπως είπαμε το τελευταίο παιχνίδι”.

Ερωτήσεις/απαντήσεις:
Προβληματισμός για τις απουσίες;

Είναι γεγονός ότι έχουμε κάποιες απουσίες λόγω καρτών αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι έχουμε εξίσου καλούς παίκτες που μπορούνε να αντικαταστήσουν και όπως είπα πιστεύω σε όλα τα παιδιά και αποδείξανε ότι όποτε τους χρειάστηκα ήταν εκεί και τα έδωσαν όλα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ βολεύετε με ισοπαλία πως το αντιλαμβάνεστε εσείς;

Εμείς δεν είμαστε η ομάδα που βολευόμαστε για να κάτσουμε να παίξουμε για ισοπαλία και να προσπαθήσουμε να πάμε για ισοπαλία. Δεν παίζουμε για κανένα αποτέλεσμα εκτός της νίκης. Είναι επικίνδυνο και κακό για εμάς να το σκεπτόμαστε αυτό. Πρέπει να πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη.

Το ενδεχόμενο να μην πάρετε το εισιτήριο;

Ήμασταν φαβορί από την αρχή, κάποια στιγμή βρεθήκαμε 19 πόντους πίσω και τελικά μπήκαμε στα πλέι-οφ, βρίσκεται πάντα στο μυαλό το αρνητικό αλλά το είχαμε αυτό όλη τη χρονιά, τώρα που φτάσαμε εδώ δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Σκεφτόμαστε μόνο να πάρουμε τη νίκη.

Πως το βλέπουν αυτό ιδιαίτερο παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές;

Το βλέπουν σαν ένα παιχνίδι, όπως και αυτό είναι.

Για τον κόσμο, σε ένα παιχνίδι που σας στήριξε πόλη τη χρονιά;

Ο κόσμος είναι εδώ δίπλα αντάξιος της ομάδας που αντιπροσωπεύει και πάντα είναι δίπλα μας και μας βοηθά.

Στο παιχνίδι με το Αποέλ δέχθηκε 4 γκολ η ομάδα, πως το βλέπετε αυτό το νομίζεται ότι δεν πήγε καλά;

Όταν έχεις κάνει ένα καλό σερί κάποια στιγμή είναι λογικό να πάει κάτι στραβά, αν εξετάσουμε τώρα και τα γκολ πως μπήκαν και αν μελετήσουμε και άλλες πλευρές και άλλες φορές τι χάσαμε πιστεύω ότι δεν έχουμε χάσει. Ενοώ δεν έχουμε χάσει κανονικά γιατί έπρεπε και αν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και για να μην μιλάμε τώρα και για τις άλλες, καταλαβαίνεται τι εννοώ…
Είπα και την προηγουμένη εβδομάδα ότι το Αποέλ θα ήταν πιο απελευθερωμένο στο γήπεδο. Και έπιασε μια πολύ καλή απόδοση και είναι λογικό όταν έχεις  το άγχος να κυνηγήσεις τη νίκη παραπάνω να δεχθείς και κάποια γκολ, αλλά μην ξεχνάμε ότι βάλαμε και 3 γκολ. Για αυτό πιστεύω ότι, χωρίς να είναι δικαιολογία, ότι εμείς έχουμε κερδίσει.

Σχόλιο για τον φρέντι, πως το πήρατε εσείς;

Εγώ προσωπικά το πήρα, είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις πολλές φορές, έχεις και το συμφέρον της ομάδας, έχεις αυτό που λέμε ολόκληρη χρονιά παίζεις εκεί, έχει το συμφέρον του παίκτη, του ίδιου του Φρέντι, είναι μια δύσκολη απόφαση, πρέπει να λειτουργήσεις και πολλές φορές ανθρώπινα. Από την στιγμή που όμως και ο ίδιος δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει τη σκέψη που έχει μέσα του συμβιβάζεσαι με τα δεδομένα και προχωράς.

Εσείς τον πιέσατε, προσπαθήσατε να του αλλάξετε γνώμη;

Όπως είναι λογικό ναι.

Πιστεύετε ότι ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΚ μετά και τρεις συναντήσεις μαζί τους έχουν να κρύψουν κάτι από το παιχνίδι;

Όχι, όπως και σε όλους τους αγώνες κανείς δε έχει να κρύψει κάτι. Πιστεύω ότι όποια από τις τέσσερις ομάδες όποια έπαιρνε το πρωτάθλημα θα το άξιζε και όποια πάρει το εισιτήριο για Ευρώπη το αξίζει.

Από Δευτέρας θα είστε έτοιμοι, έχετε καταρτίσει ένα πλάνο για το πώς θα προγραμματιστείτε, είτε βγει στην Ευρώπη η ΟΜΟΝΟΙΑ είτε όχι;

Αυτά ήδη τρέχουνε έτσι και αλλιώς κάποια πράγματα, θέλοντας να τα αποφύγεις η όχι είναι δεδομένο ορισμένα. Απλά θα τρέξουνε πολύ γρηγορότερα από αυτά που γινόντανε.