Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Επιστολή της ΚΟΠ προς τα σωματεία για αναστολή συγκεκριμένου άρθρου

Επιστολή της ΚΟΠ προς τα σωματεία για αναστολή συγκεκριμένου άρθρου

img_5275_640x427


Ανακοίνωση ΟΜΟΝΟΙΑΣ αναφορικά με επιστολή που εστάλη από την ΚΟΠ:

“Στις 06 Σεπτεμβρίου2013, μετά τον αγώνα της 1ης αγωνιστικής, προχωρήσαμε σε ανακοίνωση για διάφορα ζητήματα που προέκυψαν από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Επανερχόμαστε σήμερα, πιστοί στα όσα αναφέραμε, ότι δηλαδή «το Σωματείο μας θα ενημερώνει όταν του δίνεται η ευκαιρία, τους φίλους του, για παρόμοια περιστατικά στο μέλλον με παραδείγματα και σχόλια, στοχεύοντας στην επιμόρφωση του φίλαθλου κοινού για τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί της ΚΟΠ, αλλά και για να διευκρινίζει τυχόν απορίες που προκύπτουν».

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, στον αγώνα μας της 1ης αγωνιστικής, ο παρατηρητής του αγώνα, διαπίστωσε ότι με κάποιο εκτοξευτήρα ρίχτηκαν βολές πυροτεχνημάτων που εκρήγονταν στον αέρα, στο 47΄ από τους οπαδούς της γηπεδούχου. Επίσης, μερικά από τα καπνογόνα που ρίχθηκαν, αναφέρει πως έφυγαν με τρόπο που φάνηκε ότι ρίχθηκαν και αυτά με κάποιο μηχανισμό. Σημειώνουμε ότι η ΚΟΠ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ενημέρωσε γραπτώς όλα τα Σωματεία, ότι το πιο πάνω, επισύρει τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών. Για τον λόγο αυτό, καλέσαμε στην ανακοίνωση μας στις 06/09/2013, τους δικούς μας φιλάθλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για αυτό τον κανονισμό και να αποφύγουν να μιμηθούν αυτού του είδους συμπεριφορές στο μέλλον.

Μετά από σωρεία ερωτημάτων που λάβαμε από φίλους της ομάδας μας σχετικά με το πιο πάνω θέμα επιθυμούμε να ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Από την ανακοίνωση της ΚΟΠ στην επίσημη της ιστοσελίδα στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, σχετικά με τις ποινές που επέβαλε η Δικαστική Επιτροπή στα δύο σωματεία στον συγκεκριμένο αγώνα, διαπιστώσαμε ότι δεν επιβλήθηκε η ποινή κεκλεισμένων των θυρών, που ο κανονισμός προνοούσε. Ερευνήσαμε το γεγονός αυτό και διαπιστώσαμε ότι ο Επικεφαλής Πειθαρχικός Εισαγγελέας της ΚΟΠ κ. Αριστοτέλης Βρυωνίδης, δεν παρέπεμψε το συγκεκριμένο σωματείο στην Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ.

Η Ομόνοια με επιστολές της ημερομηνίας 12, 16 και 23 Σεπτεμβρίου, προς τον Επικεφαλή Πειθαρχικό Εισαγγελέα αλλά και τον Πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, ζήτησε από την πρώτη στιγμή, διευκρινήσεις για το ζήτημα. Διευκρινίσεις απαραίτητες για να γνωρίζει τόσο το σωματείο μας αλλά και ο φίλαθλος κόσμος τι συμβαίνει και τι ισχύει στην φετινή περίοδο.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί ο κ.Βρυωνίδης δεν έπραξε τα όσα αντικειμενικά όφειλε να πράξει, βάση αυτά που προνοεί ο πειθαρχικός κανονισμός. Εναπόκειται στον ίδιο να το διευκρινίσει, εάν το επιθυμεί ή νοιώθει ότι οφείλει να το πράξει, ως επικεφαλής πειθαρχικός εισαγγελέας της ΚΟΠ. Ακόμη και σήμερα.

Στην συνέχεια διαπιστώσαμε ότι και σε αγώνα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, καταγράφηκε από παρατηρητή παρόμοιο περιστατικό. Περιστατικό που και αυτή την φορά, βάση του κανονισμού θα επέσυρε την ποινή τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών.

Αναμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρον την τοποθέτηση των αρμοδίων επί του θέματος αυτού.

Λάβαμε σήμερα, 25/09/2013, επιστολή από την ΚΟΠ, η οποία απευθύνεται προς τον επικεφαλή πειθαρχικό εισαγγελέα της ΚΟΠ, με κοινοποίηση προς όλα τα Σωματεία Α΄ κατηγορίας.

Μέσω της επιστολής, ενημερωθήκαμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε όπως αναστείλει της εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου του πειθαρχικού κανονισμού μέχρι το τέλος του Α΄ γύρου του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας, περιόδου 2013-2014.

Η εξέλιξη δημιούργησε σε εμάς συγκεκριμένα ερωτήματα και για τον σκοπό αυτό έχουμε ήδη αποστείλει νέα επιστολή σήμερα στον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, με την οποία ζητούμε όπως μας ενημερώσουν για το σκεπτικό και τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τους την απόφαση. Αναμένουμε την απάντησή τους.

Θεωρήσαμε ορθό να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας για τα πιο πάνω, απαντώντας στα ερωτήματα τους, καθώς το σωματείο μας επιθυμεί κατά την φετινή περίοδο να επιμορφώνει το φίλαθλο κοινό για τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί της ΚΟΠ. Ειδικά σε περιπτώσεις που επισύρουν τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών, ποινή η οποία έχει μέχρι στιγμής επιβληθεί στο σωματείο μας κατ’ επανάληψη και για τους λόγους που όλοι γνωρίζετε”.