Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πολυεργαλείο ο Φιλιώτης

Πολυεργαλείο ο Φιλιώτης


Η έκφραση πολυεργαλείο, συνήθως μας εκνευρίζει. Παρακολουθώντας την πορεία του Αντρέα Παναγιώτου Φιλιώτη τα τελευταία 2 χρόνια σε ΟΜΟΝΟΙΑ και Eθνική ανελλιπώς, τον έχουμε δει να παίζει με άνεση σε 6 θέσεις! Η λογική λέει ότι σιγά σιγά, καθώς μεγαλώνει θα μπει στο καλούπι συγκεκριμένης θέσης, προς το παρών όμως δείχνει πως έχει προσόντα να βοηθήσει παντού.

Συστήθηκε στον κόσμο ως δεξιός μπακ στο παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό Άχνας, πιο πριν όμως τον είχαμε δει να παίζει στις μικρές ομάδες αριστερό μπακ, αριστερό χαφ και δεξί χαφ. Στις τελευταίες επιτυχίες της Εθνικής Νέων είχε αγωνιστεί και επιτελικός μέσος, ενώ ο Σαβέφσκι στις προπονήσεις τον χρησιμοποιεί σαν αμυντικό μέσο. Σε αυτή την θέση τον χρησιμοποίησε και χθες και ο Φιλιώτης ήταν πολύ καλός σκοράροντας και ένα τέρμα.

Ο νεαρός άσσος διαθέτει πολλά καλά στοιχεία, έχουμε όμως την άποψη πως ξεχωρίζει κυρίως για το ρυθμό που έχει στο παιχνίδι. Πιθανότατα να είναι αποτέλεσμα του χρόνου που πέρασε στην Αγγλία, μπορεί όμως κάποιος εύκολα να δει ότι ο Φιλιώτης διαθέτει γρήγορη σκέψη, αποφεύγει τις περιττές ενέργειες και είναι πάντα συγκεντρωμένος.  Ο Σαβέφσκι πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του και του λέει συχνά, ελπίζουμε σύντομα να μπορέσει να του δώσει και ευκαιρίες.