Home SPORTS NEWS Σάντος: «Διανύσαμε τον μισό δρόμο»

Σάντος: «Διανύσαμε τον μισό δρόμο»


«Από την Τρίτη τα συγχαρητήρια», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Φερνάντο Σάντος σε όποιον τον συνεχάρη για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως το έργο της Ελλάδας δεν έχει τελειώσει  καθώς θα πρέπει να παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρή και συγκεντρωμένη και στη ρεβάνς της Τρίτης στο Βουκουρέστι.

«Ήταν ένα ματς δύσκολο. Μπήκαμε δυνατά στο γήπεδο και προσπαθήσαμε από το πρώτο λεπτό να αποκτήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων έτσι ώστε να πετύχουμε ένα γκολ το οποίο θα ήταν πολύ σημαντικό. Ταυτόχρονα προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε τις γρήγορες αντεπιθέσεις των αντιπάλων, που είναι το δυνατό τους σημείο. Κι ενώ καταφέραμε να προηγηθούμε δεχτήκαμε πολύ γρήγορα την ισοφάριση από ένα στημένο και με τρόπο που δεν συνηθίζουμε. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Βάλαμε το δεύτερο γκολ και συνεχίσαμε να παλεύουμε. Στο δεύτερο μέρος ξέραμε ότι έπρεπε να βάλουμε κι άλλο γκολ αφού δεχτήκαμε ένα, καταφέραμε και κάναμε το 3-1 και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο.

Έχουμε διανύσει τον μισό δρόμο. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για τη ρεβάνς. Θα πρέπει να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια το προβάδισμά μας για να πανηγυρίσουμε στο τέλος. Δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά για την πρόκριση. Βρισκόμαστε στο ημίχρονο. Μιλάμε για μια φάση μπαράζ που έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Σίγουρα όμως είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τη Ρουμανία καθώς έχουμε δύο γκολ περισσότερα. Η ρεβάνς θα είναι πολύ δύσκολη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και οι αντίπαλοι θα μπουν από την αρχή πολύ δυνατά. Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική για τον ελληνικό λαό».

Ήταν η Ελλάδα καλύτερη ή η Ρουμανία αδύναμη: «Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στην ελληνική ομάδα. Κι αυτό γιατί κατάφερε να εξουδετερώσει τους Ρουμάνους».

Για το αν ξεχώρισε κάποιον παίκτη της Ρουμανίας: «Γνωρίζω πολύ καλά τα χαρακτηριστικά των παικτών της Ρουμανίας. Ένας από αυτούς, ο Νικουλάε, ήταν παίκτης μου σε σύλλογο και γνωρίζω πολύ καλά την αξία του. Είναι μια πολύ καλή σχολή ποδοσφαιριστών η Ρουμανία».

Τι ήταν αυτό που άλλαξε στην ομάδα και είπε στους παίκτες και ήρθε η νίκη με 3-1: «Δεν άλλαξα πολλά πράγματα από αυτά που είπα στους ποδοσφαιριστές του. Αυτό που νομίζω πως έπαιξε σημασία ήταν ότι είπα στους παίκτες μου πως αυτούς τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις. Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με την ιδιαιτερότητα του αγώνα αυτούς. Στην προκριματική φάση δηλαδή σημασία έχουν οι τρεις πόντους, όμως στα μπαράζ όσα πιο πολλά γκολ πετύχεις τόσο καλύτερα. Στην τελευταία φάση οι παίκτες πήγαν να εκτελέσουν με πάσα ένα κόρνερ για να μην δεχτούν αντεπίθεση, όμως τους είπα πως πρέπει να το εκτελέσουν κανονικά, και βγήκε ευκαιρία».

Για την εμφάνιση της ομάδας: «Για εμένα δεν είναι έκπληξη η αποψινή εμφάνιση της ομάδας. Ικανοποιημένος όμως θα είμαι μετά από την Τρίτη, αν έχουμε προκριθεί. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λέω πρώτη φορά σήμερα. Το πάθος και η διάθεση που έχει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πρέπει να βγαίνουν και στο γήπεδο. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη ρεβάνς και είμαστε έτοιμοι. Θα δώσουμε βάρος στην άμυνά μας για να μην δεχτούμε γκολ όμως θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε κιόλας. Δεν θα πρέπει να αρκεστούμε σε παθητικό ρόλο αλλά να έχουμε και επιθετικό πλάνο».

Για το πλάνο της ομάδας στη ρεβάνς: «Σήμερα είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Όμως, δουλειά μου είναι να μην παρασυρθούν οι παίκτες από αυτόν τον ενθουσιασμό. Αυτή είναι η ψυχολογική προετοιμασία που πρέπει να γίνει από αύριο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη ρεβάνς για να πετύχουμε το στόχο μας. Σίγουρα και ο προπονητής της Ρουμανίας να λέει πως είναι λίγες οι πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του όμως βαθιά μέσα του πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει. Αυτό θα έκανα κι εγώ».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr