Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Εκεί που λες πως δεν υπάρχει πιο κάτω…

Εκεί που λες πως δεν υπάρχει πιο κάτω…


Η χθεσινή παρωδία στο Τσίρειο, ήρθε να ολοκληρώσει με το χειρότερο (ή καλύτερο, ανάλογα με το πως θα το δει κανείς) μια χρονιά βρώμικη και γελοία. Τραγικές διαιτητικές αποφάσεις, χαζά κλεισίματα κερκίδων, περίεργες στοιχηματικές αποδόσεις, “φιλικά” παιχνίδια και για φινάλε, πιθανότατα πρωτάθλημα στα χαρτιά, για την ομάδα της ομοσπονδίας που έχει μάθει να τα κερδίζει έτσι.

Η μανία των ανθρώπων του Αποέλ να πάρουν το πρωτάθλημα σε μια δικαστική αίθουσα, καθώς και τα πανηγύρια των οπαδών του την στιγμή της διακοπής, δείχνουν πως έχουμε χάσει προ πολλού το νόημα σε αυτό τον τόπο. Μέσα στα εκατομμύρια και την αλαζονεία, ξεχάσαμε πως στο τέλος της ημέρας εκείνο που παίζει ρόλο είναι το ποδόσφαιρο. Αν η δικαστική αποφασίσει να μην συνεχιστεί το παιχνίδι, πολύ απλά θα μας λέει πως το ποιος παίζει καλύτερα, το ίδιο το άθλημα, δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Κύριος υπεύθυνος προφανώς για αυτή την κωμωδία, είναι η ίδια η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Μια ομοσπονδία που επέτρεψε τη δημιουργία παραγκών, επέτρεψε την περιθωριοποίηση ομάδων στο βωμό των συμφερόντων, επέτρεψε να δημιουργηθεί προκατάληψη κατά των διαιτητών, που με τη σειρά του δεν βοηθάνε και πολύ τον εαυτό τους. Αν σκοπός τους είναι να διώξουν κάθε υγιή φίλαθλο από το γήπεδο, έτσι ώστε να συνεχίσει η μεγάλη μάσα, δυστυχώς είναι πολύ κοντά στο να το καταφέρουν…