Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σπρώχνουν τον προγραμματισμό

Σπρώχνουν τον προγραμματισμό

vik_6697


Το πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ έχει φτάσει στο τέλος του. Ο προπονητής της ομάδας, ήταν στον πάγκο της αρκετό καιρό ώστε να ξέρει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του ρόστερ του. Από σήμερα κιόλας, ο προγραμματισμός μπαίνει σε πρώτο πλάνο, αφού πλέον δεν επηρεάζονται οποιεσδήποτε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και προφανώς όσο πιο γρήγορα τελειώσει όσο το καλύτερο, αφού η Ευρώπη ξεκινάει νωρίς.

Προτεραιότητα έχουν οι ανανεώσεις. Αφήνουμε έξω από τη συζήτηση Κόριν Μπρουκς και Ρικάρντο Φερνάντες που φεύγουν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να ανανεώσει τα συμβόλαια των Ασσίς, Εφραίμ και Σκέμπρι, με την κάθε περίπτωση να έχει διαφορετικά δεδομένα. Με τον Ασσίς τα πράγματα είναι δύσκολα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να τον κρατήσει, δεδομένου ότι θα δεχθεί γενναία μείωση, κάτι το οποίο προβλέπουμε πως δύσκολα θα γίνει. Μακάρι βέβαια να εκπλαγούμε. Εφραίμ και Σκέμπρι, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για εξωτερικό, αλλά και να παραμείνουν στην ομάδα μας αν δεν τα καταφέρουν. Στο Γιώργο θα γίνει πρόταση με μειωμένες απολαβές αλλά για μακροχρόνιο συμβόλαιο. Ο Αντρέ από την άλλη όπως αποκαλύψαμε, πολύ δύσκολα θα συνεχίσει αφού έχει πρόταση από Γερμανία.

Περνάμε στις διακοπές συμβολαίων. Πλατινί, Αλαμπί, Τέιλορ και Θερβέρα δεν είναι στα πλάνα του Καϊάφα. Το πρόβλημα είναι πως πέρσι προπονητής και διοίκηση τους έκαναν 2ετή συμβόλαια, έτσι για να αποχωρήσουν, πρέπει πρώτα η ΟΜΟΝΟΙΑ να συμφωνήσει να τους αποζημιώσει. Αυτή η ζημιά, πρέπει να ελαχιστοποιηθεί όσο γίνεται, αφού θα δώσουμε (ξανά) λεφτά για τα οποία οι παίκτες δεν δούλεψαν.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Ζοάο Πάουλο Αντράντε. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016, η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να τον κρατήσει, αλλά με μειωμένες απολαβές. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο κάτω είναι διατεθιμένος ο παίκτης να πάει και πόσο πάνω η ΟΜΟΝΟΙΑ να ανεβεί. Αν πάντως προκύψει διαφωνία, θα πρέπει η διοίκηση να διαχειριστεί το θέμα ώστε να μην πληρώνει πάλι τεράστια ποσά. Ευχή όλων πάντως είναι ο Ζοάο να μείνει.

Τέλος είναι και οι μεταγραφές. Είναι ξεκάθαρο το πως θα κινηθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο προϋπολογισμός πρέπει να πέσει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο. Η πλειοψηφία των μεταγραφών θα είναι φτηνές, με μόνο 3-4 να θεωρούνται υπερβάσεις, που στη χειρότερη των περιπτώσεων θα φτάνουν τις 200χιλιάδες. Ο Καϊάφας κατι το τημ  του καλούνται με λίγα λεφτά,να φτιάξουν ποιοτικό ρόστερ, καλύτερο του φετινού.