Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Sniper: Περί διαρροών ο λόγος

Sniper: Περί διαρροών ο λόγος

Οι δυο κύριοι της φωτογραφίας θα μπορούσαν να ήταν συμπαίκτες και στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

“Φτάσαμε μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής, όμως υπήρξε διαρροή και χάλασε το πράμα”. Πόσες φορές ακούσαμε τα τελευταία καλοκαίρια την πιο πάνω ατάκα; Δέκα; Είκοσι; Κι όμως κάθε φορά που γίνεται και λες ελπίζω να είναι η τελευταία φορά, έρχεται η επόμενη. Και μετά η επόμενη. Ο κόσμος βρίζει πολλές φορές τους δημοσιογράφους. Είναι όμως εκείνοι οι φταίχτες;


Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να βγάζει ειδήσεις. Είτε από συμβούλιο, είτε από μάνατζερ, είτε από τους ίδιους τους παίκτες, οι δημοσιογράφοι θα λάβουν κάποιες πληροφορίες. Το παν είναι η διαχείριση εκείνων των πληροφοριών. Ο χρόνος που θα βγουν, ο τρόπος που θα βγουν. Και η αλήθεια είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει καταφέρει να κτίσει εκείνη τη σχέση με τα media που να της επιτρέπει να ελέγχει τι βγαίνει και πότε προς τα έξω. Γιατί για παράδειγμα, όταν αφορά παίκτη που θέλει το Αποέλ, τα media ξέρουν και δε μιλάνε; Προσέξτε, δεν είναι θέμα που πρέπει να διαχειριστεί ο εξαιρετικός εκπρόσωπος τύπου και υπεύθυνος του γραφείου τύπου Αντρέας Δημητρίου, αλλά η ίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ με τη πολιτική που θα θέσει.

Τι πρέπει να κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ λοιπόν; Καταρχάς να ανακαλύψει ποιος είναι η διαρροή μέσα από το οικοδόμημα της. Είναι αδιανόητο να βγαίνουν ονόματα την ώρα που διεξάγεται συνεδρία και δεν αναφέρομαι στην τελευταία, γενικά μιλάω. Αυτός που μιλάει, δεν καταλαβαίνει τη ζημιά που κάνει; Από κει και πέρα, πρέπει σιγά σιγά και με σωστές κινήσεις, να κτιστεί αυτή η σχέση με τους δημοσιογράφους που να προστατεύει το σωματείο. Δεν πιστεύω πως υπάρχει οποιοσδήποτε που ασχολείται με ρεπορτάζ ΟΜΟΝΟΙΑΣ που έχει σκοπό να πλήξει τη βασίλισσα.