Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βόμβες όπως… οφ-σάιτ

Βόμβες όπως… οφ-σάιτ

stimena-refs2


Χρίστος Ζαβός – 24sports.com.cy

Έχει ενδιαφέρον. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα δημιουργηθεί ένας ακόμη κλάδος στο χώρο της αθλητικογραφίας. Θα πρέπει ο επαγγελματίας πέραν των οφ-σάιτ ή των πέναλτι να σχολιάζει και τις βόμβες. Θα πρέπει δηλαδή να γνωρίζει πόση νιτρογλυκερίνη χρησιμοποιήθηκε, τη διάμετρο της σωλήνας που τοποθετήθηκε, ποια είναι η τιμή της βενζίνης στο χρονικό σημείο που μπήκε η βόμβα και όλα τα συναφή. Τόσες βομβιστικές επιθέσεις στους διαιτητές τα τελευταία χρόνια, ούτε και η 17 Νοέμβρη όταν ήταν στα καλύτερα της εκεί στη δεκαετία του 80’.

Το φαινόμενο επίθεσης κατά των διαιτητών δεν είναι πρωτόγνωρο και ούτε έχει προκαλέσει εντύπωση στο φίλαθλο κοινό. Είναι κιόλας αυτή η σήψη που υπάρχει στην κοινωνία. Υπήρχουν μάλιστα πολλοί και ας μην υποκρινόμαστε που επικροτούν τέτοιες πράξεις. Το έχει πια ξεπεράσει ο κόσμος, το θεωρεί δεδομένο. Όπως παλαιότερα στην Άγρια Δύση ή τώρα στο Ισλαμικό Κράτος. Όποιος κάνει λάθη, τιμωρείται, τρομάρα μας. Γενικώς πάει να γίνει κάτι σαν δεδομένο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Κυπριακό ποδόσφαιρο; Εδώ γελάμε.

Γίνονται τόσα και τόσα και ο γκράντε πρόεδρος είναι εκεί και μας εξηγεί μέσω Facebook αντιγράφοντας από λεξικό την ετυμολογία της λέξης «κύκλωμα» ή θυμάται το «καλοκαιράκι» και ποστάρει νόστιμα χταπόδια του Αιγαίου έτοιμα να φαγωθούν με τη συνοδεία ούζου. Δεν έχει ακόμη κατανοήσει ότι η αποχώρηση αυτού και των συνεργατών του, είναι η μοναδική διέξοδος για να σωθεί ότι σώνεται στο χώρο του αθλήματος.

Αποφάσισαν λέει τώρα να προβούν σε αποχή οι διαιτητές. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών ούτε και που τους καίγεται καρφί για την απόφαση. Ξέρεις… ακόμη και οι άρρωστοι το έχουν βαρεθεί το ρημάδι. Δεν αναφέρομαι στη μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμου που εδώ και καιρό έχει στρέψει την πλάτη της στο άθλημα. Αλήθεια, ποιος ο λόγος ν’ ασχολείται κανείς με το ποδόσφαιρο επί Κουτσοκούμνη;

Στημένοι αγώνες με προέδρους φιλαράκια να κάνουν χάρες ο ένας στον άλλο, παίκτες που γελάνε κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και αναρωτιούνται «what a f… job is that?», ανίκανοι έως και κατευθυνόμενοι διαιτητές, Ομοσπονδία που διοικείται από ανθρώπους άσχετους με το άθλημα, ηχογραφημένες συνομιλίες με «κουμμούναρους», πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών που οδηγείται στα κρατητήρια ως ύποπτος, βομβιστές, υπόκοσμος, στοίχημα και πάει λέγοντας. Και έχεις και τον άλλο τον «σερίφη» να οδύρεται για την κάρτα οπαδού. Και ότι θέλουν σώνει και καλά να απαλλάξουν από το ποδόσφαιρο από τους αλήτες. Τώρα ποιοι είναι οι αλήτες, αυτό είναι μια άλλη ιστορία και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…