Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άξιζε νίκη, πήρε Χ

Άξιζε νίκη, πήρε Χ

pod-apoel-derby205


Μια ψυχωμένη ΟΜΟΝΟΙΑ, καλύτερη του Αποέλ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πήρε στο τέλος τον ένα βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα μας μπήκε αγχωμένη στο ματς και μέχρι το 30′ άφησε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του με αποτέλεσμα να προηγηθεί. Από το σημείο αυτό και μετά ανέβηκε, ισοζύγισε, μέχρι που στο δεύτερο μέρος επιβλήθηκε ολοκληρωτικά και ισοφάρισε.

Α’ ημίχρονο

Μετά από δυο κόρνερ του Αποέλ, η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε την πρώτη μεγάλη φάση στο 3′ . Ο Γκαρσία έβγαλε την ομάδα στον αιφνιδιασμό, έδωσε στον Ασσίς που με την πρώτη έψαξε τον Κιρμ. Ο Καρλάο με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ πριν ο Σλοβένος σκοράρει. Στο 2ο’ ο Εφραίμ μπήκε απειλητικά στη περιοχή, ο Γιωργαλλίδης όμως τον πρόλαβε με έγκαιρη έξοδο. Στο 20′ το Αποέλ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ρίσε έκανε σέντρα και ο Λάνιγκ κεφαλιά, με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Στο 30′ το σκορ άνοιξε για το Αποέλ. Ο Χαραλαμπίδης έκανε μακρινό φάουλ, ο Μοράις έκανε προβολή και σκόραρε. Ένα λεπτό αργότερα η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά η κεφαλιά του Ρούνιε έφυγε έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λεάντρο με τακούνι βρήκε μόνο τον Ασσίς στη περιοχή, λανθασμένα όμως ο Πορτογάλος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 40′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε τεράστια ευκαιρία. 4 παίκτες της ομάδας μας ήταν στον αιφνιδιασμό με 1 του Αποέλ, ο Ράμος όμως καθυστέρησε, δεν έδωσε στον μόνο με το τέρμα Ασσίς και ο Καρλάο τον ανέτρεψε. Η φάση ήταν πέναλτι και κόκκινη. Ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ. Μέχρι το τέλος δεν είχαμε κάποια μεγάλη φάση και το σκορ ημιχρόνου έμεινε στο 0-1.

Β’ ημίχρονο

Με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Κιρμ έκανε σέντρα από αριστερά, ο Γκαρσία έπιασε κεφαλιά από το μικρό τετράγωνο και ο Πάρντο απέκρουσε με υπερένταση. Στο επόμενο λεπτό ο Πάρντο απέκρουσε σουτ του Λεάντρο. Στο 65′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε νέα μεγάλη φάση. Ο Ράμος έδωσε στον Ασσίς, που μέσα στο κουτί δεν κατάφερε να δώσει στο μόνο Σκέμπρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Φοφανά με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 71 η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε τεράστια διπλή φάση. Πρώτα το σουτ του Φοφανά σταμάτησε στο δοκάρι και μετά ο Ασσίς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 75′ ο Ασσίς με κοντινή κεφαλιά, νικήθηκε εκ νέου από τον Πάρντο. Τελικά η ισοφάριση ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Λεάντρο έκανε σέντρα, ο Αντωνιάδης έδιωξε, η μπάλα έφτασε όμως στο Φοφανά. Ο Γκαουσού με πραγματικό κεραυνό έφερε το ματς στα ίσα. Στο 89′ το Αποέλ έχασε ευκαιρία με τον Εφραίμ, αφού το σουτ του απέκρουσε ο Γιωργαλλίδης. Στο 90+2′ ο Εφραίμ έκανε σουτ από το ύψος της περιοχής άουτ.

Συμπερασματικά

Άξιζε κάτι περισσότερο η ΟΜΟΝΟΙΑ, βάση των ευκαιριών του παιχνιδιού. Αν δεν έμπαινε αγχωμένη στο γήπεδο, θεωρούμε πως θα έφευγε νικήτρια. Ατύχησε και με την αποχώρηση του Φοφανά και δεν μπόρεσε να πιέσει για τη νίκη. Ας είναι, τουλάχιστον δεν χάσαμε και μπαίνουμε στα πλέι οφ 3οι.