Home SPORTS NEWS Τελικός Conference League: Έντονη ανησυχία για κατοίκους και καταστηματάρχες στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τελικός Conference League: Έντονη ανησυχία για κατοίκους και καταστηματάρχες στη Νέα Φιλαδέλφεια


H διεξαγωγή του τελικού του Conferεnece League στην «OPAP Arena» όπου και θα μεταβούν χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού, προκαλεί μεγάλο προβληματισμό σε όλους στη Νέα Φιλαδέλφεια λόγω του ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν φαίνεται σε θέση να ανταποκριθεί στις περιστάσεις.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον τελικό του Conference League, όπου Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα συγκρουστούν στην «OPAP Arena». Αυτόματα και εύλογα υπάρχει έντονη ανησυχία σε όλη την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας, αφού θεωρούν δεδομένη την ανικανότητα της ΕΛ.ΑΣ να ανταποκριθεί σε λιγότερο υψηλής απαίτησης ασφαλείας αναμετρήσεις, πόσο δε σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ξέχωρα όμως από τους κατοίκους της περιοχής υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με τα καταστήματα εστίασης όλων των κατηγοριών (εστιατόρια, μεζεδοπωλεία κτλ) τα οποία είναι πολλά στην ευρύτερη περιοχή, όπως και για τα all day cafe bar, όπου σε κάποια εξ αυτών είναι ιδιαίτερα έντονο το «κιτρινόμαυρο» στοιχείο.

Πλέον άπαντες αναμένουν τον προγραμματισμό της ΕΛ.ΑΣ για την οποία έχουν τη χειρότερη των εντυπώσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα από όσα συνέβησαν μόλις μερικούς μήνες πριν λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, όπου λίγες εκατοντάδες Κροάτες οπαδοί έφτασαν ανενόχλητοι εως την πλατεία του αετού παρότι υποτίθεται πως βρίσκονταν υπό παρακολούθηση! Συνάμα όμως είναι και η αδυναμία που έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει σε αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στην πόλη.

Για παράδειγμα να μη γίνει την ίδια ημέρα το ΑΕΚ – Ολυμπιακός με το μπασκετικό Παναθηναϊκός- Περιστέρι, αλλά και η ανικανότητα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, όπου η ΕΛ.ΑΣ επίσημα επικοινώνησε ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη διεξαγωγής αγώνα με έστω 5.000 ή 7.000 οπαδών των δύο φιναλίστ!

Αυτόματα είναι λογική η απορία όλων το πώς θα ανταποκριθεί σε 30.000 κόσμου, όπου οι μισοί εξ’ αυτών θα είναι οπαδοί του Ολυμπιακού… Πρόκειται για γεγονότα τα οποία προφανώς και τους υποχρεώνουν να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεδομένα δεν πρόκειται να ανταποκριθεί και φυσικά οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους θα έχουν ζημιές (σ.σ. υλικές και σε επίπεδο λειτουργίας).

Αναφέρουμε το επίπεδο λειτουργίας διότι είναι πραγματικότητα ότι πολλοί έχουν αποφασίσει να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την ημέρα διεξαγωγής του τελικού, ενώ υπάρχει η πληροφορία πως η ΕΛ.ΑΣ θα απαιτήσει συγκεκριμένα μαγαζιά εστίασης να παραμείνουν κλειστά γιατί είναι στοχοποιημένα!

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία ή την ΕΛ.ΑΣ προς τις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίοι από την πλευρά τους εύχονται να μεταφερθεί κάπου αλλού ο τελικός…

Το γεγονός μάλιστα ότι ακυρώθηκε η άφιξη του τροπαίου του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενισχύει τον προβληματισμό για την ικανότητα ανταπόκρισης της ΕΛ.ΑΣ σε βασικά πράγματα, τα οποία δεν έχουν καν τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας!

Πηγή: gazzetta.gr