Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πορτογαλικά εγκώμια για το μάγο Νούνο Ασίς

Πορτογαλικά εγκώμια για το μάγο Νούνο Ασίς

pod-omo-axna-b36-assis


Το εγκώμιο του Νούνο Ασίς πλέκουν στη διαδικτυακή έκδοση της Πορτογαλικής εφημερίδας Αbola, που φιλοξενεί συνέντευξη που είχαν μαζί του σε τηλεφωνική επικοινωνία. Με τα καλύτερα λόγια αναφέρονται οι Πορτογάλοι στο Νούνο, που όπως λένε δεν κουράζεται ποτέ και όσοι νομίζουν πως όσοι παίκτες πάνε στην Κύπρο για να τελειώσουν την καριέρα τους γιατί δεν βρίσκουν ομάδα σε καλύτερο πρωτάθλημα σε αυτή την περίπτωση θα κάνουν λάθος.

Η κουβέντα άρχισε για το πως νιώθει πλέον στα 37 του χρόνια: «Η μόνη διαφορά που αισθάνομαι για τις ικανότητες μου τώρα που είμαι 37 σε σχέση με παλαιότερα όταν ήμουν νέος είναι ότι πλέον χρειάζομαι μία με δύο ημέρες να επανέλθω κανονικά μετά από κάποιο παιχνίδι. Δεν παρατήρησα κάτι άλλο και ίσως αυτό οφείλεται ότι ποτέ μου δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό».

Για τη φυγή του από την Πορτογαλία και τη κάθοδο του στην Κύπρο: «Στην Πορτογαλία είναι δύσκολο να αγωνιστείς σε κάποιο ομάδα όταν φτάσεις τα 30-31 χρόνια όσα κι αν μπορείς να προσφέρεις». Ο Ασις ανέφερε ακόμη ότι για την κάθοδο του στην Κύπρο έπαιξε ρόλο ότι αρκετοί συμπατριώτες του αγωνίζονταν εδώ, ενώ είχε μιλήσει με τον πολύ καλό του φίλο Μπρούνο Αγκουιάρ που τον έπεισε με τα λεγόμενα του.

Ένα σημαντικό στοιχείο στο ότι περνά καλά στο νησί μας: «Έχω μαζί μου την οικογένεια μου, σε μια χώρα που η ασφάλεια είναι εξαιρετική. Τα παιδιά μου μπορούν να παίξουν έξω και να πάνε σχολείο μόνα τους χωρίς να ακούσουνε και να δούνε εγκλήματα στους δρόμους. Ακόμη μπορώ να αφήσω τη μηχανή του αυτοκινήτου μου αναμμένη και να κατέβω να πάρω καφέ. Αυτα είναι κάποια από τα πράγματα που με κράτησαν εδώ».

Για τον καιρό ο Ασίς είπε: «O Χειμώνας εδώ δεν διαρκεί αρκετά, ενώ οι βροχές είναι λίγες».

Όσον αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους και κάτι αστείο που του συνέβη: «Είναι λίγο άγρια η κυκλοφορία, στα φανάρια κορνάρουν συνεχώς, ενώ λόγω ότι οδηγώ νοικιασμένο αυτοκίνητο κάτι που φαίνεται από τις πινακίδες αυτό το κάνει χειρότερο. Ακόμη, δυσκολεύτηκα στην αρχή και στο ότι έπρεπε να οδηγώ στα αριστερά» .

«Tην πρώτη φορά που με σταμάτησε η αστυνομία δεν είχα ιδέα ότι ήταν αυστηροί στο όριο ταχύτητας. Το όριο ήταν 100 και εγώ το ξεπέρασα λίγο αλλά δεν νόμιζα ότι υπήρχε πρόβλημα και ο αστυνομικός με πλησίασε όταν σταμάτησα στην άκρη ενώ ο άλλος ήταν ακουμπισμένος στο περιπολικό οπλισμένος. Το πιστόλι στόχευε προς εμένα και στην αρχή φοβήθηκα αλλά ευτυχώς ήταν για τη μέτρηση της ταχύτητας».

Τώρα, για τους οπαδούς ανέφερε: «Εδώ είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο, εντελώς φανατικοί. Όταν κερδίζουμε και τα  πηγαίνουμε καλά γεμίζουν το γήπεδο, που έχει χωρητικότητα κάτι περισσότερο από 20 χιλιάδες».

Στο κείμενο του δημοσιογράφου υπάρχει και στην Τούρκικη εισβολή… «Στην πρωτεύουσα και γενικά τη χώρα υπάρχει ένα σκοτεινό κομμάτι. Όταν έφτασα μου φάνηκα αρκετά παλιά κάποια πράγματα, ενώ διακρίνεις ότι κάτι είχε συμβεί παλαιότερα. Οι Πορτογάλοι που βρίσκονταν ήδη εδώ περισσότερο καιρό μου είχαν πει κάποια πράγματα» λέει ο Ασίς.

Όσον για την ομορφιά του νησιού: «Οι παραλίες είναι όμορφες, πήγα σε αρκετές και είναι από τα καλύτερα πράγματα που έκανα στο νησί μέχρι τώρα».

Κλείνοντας ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι ο Νούνο  και η οικογένεια του όταν έφτασαν στην Κύπρο συνάντησαν αρκετούς συμπατριώτες κάνοντας παρέα κάτι που βοήθησε ότι μιλούν την ίδια γλώσσα, ενώ φιλίες έκανε και με κύπριους. Για το ποδοσφαιρικό κομμάτι, γράφει ότι προς το παρών ο Ασίς δεν έχει σκέφτεται ακόμη το μέλλον ούτε πότε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Όταν το κάνει αυτό όμως θα συνεχίσει στο ποδόσφαιρο ως μάνατζερ και θα συνεργαστεί με τους Πέδρο Μέντες και Φερνάντο Μέιρα.