Home TOP NEWS Να μην αφήσει… την παράδοση να μεγαλώσει

Να μην αφήσει… την παράδοση να μεγαλώσει

NS014113


Σε αρκετές περιπτώσεις όταν πλησιάζει ένας αγώνας θυμόμαστε παλαιότερα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων αυτών και ίσως παραδόσεις που υπάρχουν για χρόνια, πχ σε περιπτώσεις που μια ομάδα έχει χρόνια να κερδίσει την άλλη εκτός έδρας. Οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε λένε αρκετοί, ενώ για κάποιους αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο να κερδίσουν και να τη διατηρήσουν. Πολλές είναι οι παραδόσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στα χρόνια ανάμεσα στους δύο αιωνίους.

Μια παράδοση που τώρα… άρχισε να “κτίζεται” και αφορά τα αιώνια ντέρμπι των τελευταίων χρόνων, ελπίζουμε το Σάββατο να σπάσει. Από την περίοδο 2012-13 η τυπικά γηπεδούχος στα ντέρμπι ανάμεσα σε ΟΜΟΝΟΙΑ και Αποέλ παίρνει τρεις κερκίδες, ενώ η αντίπαλος ένα πέταλο. Από τότε καμία από τις δύο ομάδες δεν κέρδισε ως φιλοξενούμενη στο Πρωτάθλημα, με τους γηπεδούχους να έχουν ως όπλο τους οπαδούς τους.

Φυσικά οι αναμετρήσεις ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ και αντίστροφα κρίνονται από πολλές λεπτομέρειες και όχι μόνο από τη στήριξη του κόσμου, που δεν πάει όμως να είναι ένα δυνατά χαρτί. Το Σάββατο η ΟΜΟΝΟΙΑ πάει ως φιλοξενούμενη… για έκτη φορά με τις προηγούμενες πέντε να μετρά τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία. Ήρθε η στιγμή να σπάσει η παράδοση αυτή, που δεν κρατάει άλλωστε και πολλά χρόνια! Θυμίζουμε, πως στις έξι αναμετρήσεις με την ΟΜΟΝΟΙΑ γηπεδούχο πέντε αγώνες έληξαν ισόπαλοι και μια μας βρήκε νικητές.