Home TOP NEWS Δώρος Σεραφείμ: “Να παρουσιάζουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ κάθε χρόνο και καλύτερη”

Δώρος Σεραφείμ: “Να παρουσιάζουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ κάθε χρόνο και καλύτερη”


O πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν για μία ώρα στο στούντιο του Ράδιο Πρώτο και μίλησε για αρκετά θέματα στον Στέλιο Παπαμωϋσεώς.
Για την κλήρωση

“Δεν έχει εύκολο παιχνίδι πριν μπεις στο γήπεδο. Θα τις αντιμετωπίσουμε με όλη τη σοβαρότητα που χρειάζεται. Πιστεύω είναι δυνατή η ομάδα μας…”

Για τον περσινό αποκλεισμό

“Τα γεγονότα συνηγορούν ότι δεν παίχτηκε ίσο προς ίσο. Αποτελεί πλέον όμως παρελθόν”.

Για ομίλους

“Είναι στόχος. Για δύο λόγους, παίρνεις εμπειρίες αλλά και μεγάλα έσοδα που είναι το σημαντικότερο για εμάς τη χρονική στιγμή”.

Για τα Κριτήρια

“Η ΟΜΟΝΟΙΑ στηρίζεται στον κόσμο της και παίζει ρόλο. Μέχρι τις 30 του Ιούνη έχουμε τη δυνατότητα με τη συνεισφορά του κόσμου μας να τα περάσουμε”

Για την οικονομική εικόνα

“Ότι βελτιώνεται η οικονομική εικόνα είναι σίγουρο. Όμως χρειαζόμαστε τρία χρόνια για να έρθουμε σε σημείο να μην είναι τόσο αγχωτικό. Κάθε φορά που έρχονται τα κριτήρια βρίσκουμε τον τρόπο, μαζί με τους οπαδούς μας και τους φίλους του σωματείου και έσοδα τηλεοπτικά, χορηγούς και προϊόντα”.

Για το αγωνιστικό

“Στη προηγούμενη μου θητεία πάντα ο βασικός κορμός ήταν εκεί. Καϊάφας, Ιωακείμ, Νικόλας Γ, Θεοδώτου. Υπήρχε πάντα η ραχοκοκαλιά. Και αυτή τη φορά θα βοηθήσουμε την τεχνική ηγεσία για να γίνει αυτό”.

Οι άμεσοι στόχοι

“Συνεχίζει να υφίσταται ότι δηλώσαμε πριν τρία χρόνια. Μεγάλος στόχος η οικονομική εξυγίανση με μία Ποδοσφαιρική ομάδα αξιοπρεπή, που να κατεβαίνει στο γήπεδο με δυναμική και να ικανοποιεί τους φιλάθλους”.

Για τον κόσμο

“Σύνθημα μας ήταν όλοι μαζί μπορούμε. Χωρίς τον κόσμο η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να πάει μπροστά. Τους ευχαριστούμε”.

Για τα πρόστιμα

“Έχει βοηθήσει ο κόσμος να μειωθούν. Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά είναι μεγάλη η διαφορά. Ευχαριστούμε τον κόσμο”.

Για Καϊάφα

“Είχα πει ξανά ότι όταν είχαμε αναλάβει είχαμε πρόβλημα στα αποδυτήρια και με χαμηλό ηθικό στην ομάδα, όμως το τεχνικό τιμ κατάφερε να το φέρει πάνω και να φτάσουμε εδώ που είμαστε”

Για τις μεταγραφές

“Όταν έρθουν στη Λευκωσία από το ταξίδι θα γίνει συνάντηση με την τεχνική ηγεσία να μας πει τις απόψεις της με όσα είδε. Τα πρώτα δείγματα είναι πάρα πολύ καλά”.

Για Μίκαελ Ποτέ

“Είναι εκεί στην ομάδα, συνεχίζει να αγωνίζεται. Δημιουργήθηκε θέμα όμως διοίκηση και τεχνική ηγεσία το διαχειρίστηκαν πολύ καλά και όλα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν. Σε οποιαδήποτε μετακίνηση ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχουμε ανταλλάγματα. Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που μπορεί να μην έχεις”.

Περσινή περίοδο τι κρατάτε

“Το πρώτο είναι ότι ξεκινήσαμε καλά την ευρωπαϊκή πορεία. Ήμασταν χαρούμενοι όμως προσγειωθήκαμε ανώμαλα με όσα συνέβησαν με Ντιναμό. Μπήκαμε καλά στο πρωτάθλημα όμως μετά είχαμε κάμψη, σε εκείνη την περίοδο είχαμε προβλήματα διαιτησιών σε όλους τους αγώνες γενικά όχι μόνο της ΟΜΟΝΟΙΑ και εμάς μας επηρέασαν αρκετά. Μετά από όλα αυτά και που μίλησε ο Παναγή υπήρξε αλλαγή σκηνικού και ο Παναγή υπήρξε καλή μεταγραφή για το Κυπριακό πρωτάθλημα. Άλλαξαν άρδην, και με βοήθεια της διαιτησίας, έκαναν καλές διαιτησίες. Μετά πάλι άρχισαν τα ίδια. Όταν μίλησε ο Παναγή σταμάτησαν τα σοβαρά “ανθρώπινα λάθη”. Ελπίζω η συνέχεια δεν θα πρέπει να είναι η ίδια, τα αρμόδια σώματα της ΚΟΠ και με τις νέες εκλογές να μπουν όλα σε καλύτερη πορεία για να έχει το πρωτάθλημα αξιοπιστία και να μην φεύγει ο κόσμος από τα γήπεδο. Όταν οι διαιτησίες είναι καλές χωρίς σκοπιμότητες έχουμε κέρδος στα θέματα της βίας. Δεν μπορώ να μην το συνδυάζω.

Για εκλογές ΚΟΠ

“Δεν έχουμε εξετάσει ακόμη το θέμα. έχουμε χρόνο ακόμη. αυτό που μας απασχολεί είναι η ομάδα μας να ολοκληρώσει τη γενική συνέλευση, να μετρήσουμε προϋπολογισμούς και να πάμε μπροστά. έχουμε χρόνο και το ΔΣ θα ασχοληθεί και θα πράξει. Τα σωματεία είναι εκείνα που πρέπει να προσέξουν να μην γίνονται τα ίδια πρόβλημα. Να καθορίσουν σωστή πορεία”.

“Δεν γίνονται να αλλάζουν μεσούσης της σεζόν κανονισμοί”.

Για τον Μπρανέσκου

“Περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή να κλείσει η συμφωνία. Ανήκει στη Γιουβέντους και η συζήτηση γίνεται με την ομάδα. Έχουμε δύο τερματοφύλακες που μπορούν να αντεπεξέλθουν ισάξια. Θέλαμε και ένα τρίτο γιατί δεν μπορούσαμε να πάμε στα ευρωπαϊκά χωρίς τρίτο”.

Για Παναγή

“Είχαμε πάρει τον Παναγή από τον Ολυμπιακό και εξετάσαμε την πιθανότητα του και τον Πήραμε για αυτό τον λόγω. Εκτιμήσαμε ικανότητες και δυνατότητες του. Αποδεσμεύσαμε τον ένα μας τερματοφύλακα γιατί μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Παναγή. Ανταποκρίθηκε πλήρως και συνεχίζει κανονικά. Από τρίτος βρέθηκε πρώτος!”

Για μεσοεπιθετικό

“Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί αυτά εξαρτώνται από τα οικονομικά που θα τα δούμε πάλι. Όταν έρθει η τεχνική ηγεσία και τα συζητήσει με την εφορεία”.

Με επενδυτές

“Δεν ήταν αποκλειστικά ρώσοι. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε τίποτα και δεν βλέπω ότι θα τεθεί στο μέλλον”

Για εταιρεία

“Όχι, από παλιά δεν το βρίσκουμε ότι είναι προς το συμφέρον μας να γίνει εταιρεία το σωματείο.”

Για το ΔΣ

“Θα την ολοκληρώσει μετά το τέλος της σεζόν όπου θα έχει εκλογική συνέλευση”.

“Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για να συνεχίσουμε και να βρει η ομάδα την οικονομική της σωτηρία. Να έχουμε καλή ομάδα αλλά το σωματείο και τα χέρια μας. Να σωθεί και μετά βλέπουμε. Αυτό μας βοηθά πάρα πολύ και ελπίζουμε η σεζόν κυλήσει ομαλά. Η επόμενη χρονιά να μας βρει σε καλύτερες στιγμές οικονομικές και αγωνιστικές.”

Σχέσεις με άλλα σωματεία και ΚΟΠ

“Με όλα τα σωματεία η σχέση μας είναι σε καλή κατάσταση. Δημιουργούνται προϋποθέσεις για καλύτερες στιγμές. Σε πολλές χώρες έγιναν πολλά και πρέπει να μας παραδειγματίσουν. Βλέπουμε τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τι έγινε παλαιότερη στην Ιταλία. Δεν συμφέρει σε κανένα όταν παίρνεις κάτι που δεν το αξίζεις”.

Για τα σώματα της ΚΟΠ

“Όλα έχουν σχέση, τα σωματεία τα καθορίζουν, να φροντίσουν να έχουν καλής ποιότητας και επαρκώς γνώστες τι σημαίνει ποδόσφαιρο και να διοικείς”.

Για την υπόθεση Παμπου – Παναγή

“Στην περίπτωση αυτή κάναμε την καταγγελία μας. Η Ομοσπονδία μας είπε ότι θα το έβαζαν στην εκτελεστική. Από εκεί και πέρα δεν είναι δουλειά δική μας. Είναι θέμα δικό τους πότε θα αποφασίσουν και τι”.

Αύξηση ομάδων

“Το θέμα μπήκε ότι προσφυγικά σωματεία πήγαιναν προς διάλυση και ήταν φυσικό να αισθανόμαστε έντονα ευαισθησία. Το σοβαρότερο θέμα ήταν το οικονομικό στις ομάδες, προσφυγικές και μη. Η οικονομική ύφεση μας αγγίζει όλους πολύ ψηλά. Μεγάλο μέρος των οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πρόσφυγες. Το γήπεδο υπό ανέγερση είναι υπό κατοχή. Γενικά πάρθηκε απόφαση να γίνει με 14 και να επανέλθει σε 12”.

Πότε θα πάμε για πρωτάθλημα

“Είπαμε πως τα επόμενα χρόνια είναι για εξυγίανση. Η ομάδα ηταν μέσα στο γκρεμό και προσπαθούμε να τη φέρουμε πάλι εκεί που πρέπει. Όταν γίνουν όλα αυτά πρέπει να απαιτεί πρωτάθλημα. Η ομάδα όμως θα είναι απαιτητική και θα είμαστε μέσα σε εκείνους που θα διεκδικούμε έξοδο στην Ευρώπη και όχι μόνο”.

Πόθος ένας ευρωπαϊκός όμιλος

“Διακαής πόθος είναι ένας. Η εξυγίανση του σωματείου και μετά θα δούμε”.

Για τα Προϊόντα

“Πάνε αρκετά καλά Είναι μια πηγή εσόδων που δεν τα είχαμε προηγούμενός”

Για τα μέλη

“Μέλη δεν διαγράφουμε αλλά έχει που είναι ανενεργά ή που δεν πληρώνουν συνδρομές. Γίνονται και νέα μέλη. Επανέρχεται συνεχώς το θέμα πριν από εκλογές”.

Βοηθάει η ΚΟΠ στα κριτήρια;

“Περνούμε τα κριτήρια με το αίμα μας, όπως τα περνά ο κάθε ένας δεν έχουμε ειδική μεταχείριση”.

“Για να περνά τα κριτήρια με τους διακανονισμούς, με παλιούς παίκτες στην ουσία πληρώνουμε δύο ρόστερ για να παίζουμε με το ένα”.

Για τα σκάνδαλα ΦΙΦΑ ΟΥΕΦΑ

“Κακό γεγονός για το ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορείς να πεις με άνεση είναι ότι αυτά πρέπει να πατάσσονται αυστηρά”.

Μήνυμα στον κοσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

“Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την ανταπόκριση του στην χρονιά που πέρασε. Περιμένουμε να κάνει το ίδιο και αυτή τη χρονιά και υπόσχομαι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν η ποδοσφαιρική η πετοσφαιρική η καλαθοσφαιρική, φούτσαλ και ποδηλασία να χαίρονται όσοι είναι ομονοιάτες. Να συνεχίσουν να προσφέρουν να αγαπούν την ΟΜΟΝΟΙΑ και να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις, σε όλα τα αθλήματα. Θέλουμε να είμαστε δεμένοι όλοι μαζί. Να παρουσιάζουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ κάθε χρόνο και καλύτερη”