Home TOP NEWS Τέλος στο ράβε-ξήλωνε, ο κορμός υπάρχει

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε, ο κορμός υπάρχει

pod-omo-ermis-may-17-76


Ευχέρεια χρόνου για σωστές επιλογές

Με το που ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν, ο βασικός στόχος στο μετεγγραφικό σχεδιασμό της νέας ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν ένας: Να παραμείνει αναλλοίωτο μεγάλο μέρος του βασικού κορμού, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Του Γιώργου Σαζεϊδη / Sentragoal

Το ράβε – ξήλωνε κάθε καλοκαίρι στοίχιζε ακριβά στην ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία έπασχε από έλλειψη χημείας και ομοιογένειας και σε πολλές περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές που έρχονταν δεν μπορούσαν να καλύψουν επάξια τα κενά αυτών που αποχωρούσαν.

Κάτι παρόμοιο έγινε (και) το περασμένο καλοκαίρι με την έλευση 14-15 νέων ποδοσφαιριστών και την αποχώρηση άλλων τόσων. Μάλιστα, πολλές αλλαγές έγιναν και στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο με την τεχνική ηγεσία να εξαντλεί τον αριθμό νέων ποδοσφαιριστών που είχε δικαίωμα να αποκτήσει. Επίσης, αντίθετο δρομολόγιο ακολούθησαν άλλοι τόσοι, με αποτέλεσμα το ρόστερ να αλλάξει εκ νέου όψη.

Στην πορεία της σεζόν βρέθηκε ο βασικός κορμός 8-9 ποδοσφαιριστών που αποτελούσαν το αρχικό σχήμα και βοήθησαν σημαντικά την ΟΜΟΝΟΙΑ να «τρέξει» ένα πολύ καλό σερί που την οδήγησε στην υλοποίηση του στόχου της που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη.

Από αυτούς η μοναδική απώλεια είναι (προς το παρόν) ο Λεάντρο που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ουγγαρία, με τους υπόλοιπους (Κυριάκου, Ρόδρι, Ρούμπιο) που είδαν την πόρτα εξόδου να μη θεωρούνται βασικές επιλογές.

Το γεγονός αυτό δεν γίνεται να λειτουργήσει αρνητικά για τους πράσινους, τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Κώστας Καϊάφας, ακόμη και αν δεν ολοκληρωθούν έγκαιρα οι προσθήκες, έχει στη διάθεση του πολλές επιλογές για να πορευτεί στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις.

Μάλιστα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές (Ρούνιε, Γκουλόν, Κιρμ, Σκέμπρι, Ποτέ), που πέρσι δεν ακολούθησαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να το πράξουν φέτος και να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι και έτοιμοι.

Τέλος, δίνεται η ευχέρεια χρόνου σε τεχνική ηγεσία και επιτροπή προγραμματισμού να πάρουν τον χρόνο τους για να καταλήξουν στις πιο σωστές και οικονομικές επιλογές, πέραν των Μεντί και Εζέ που θεωρούνται οι πρώτες καλοκαιρινές προσθήκες.