Home TOP NEWS Άλλη αντίπαλος, άλλο επίπεδο, άλλη προσέγγιση

Άλλη αντίπαλος, άλλο επίπεδο, άλλη προσέγγιση

omonoia-jagiellonia-kazamias (38)


Η Ντιναμό Μπατούμι ήταν ενός συγκεκριμένου επιπέδου, οπωσδήποτε χαμηλότερου από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Η Γιαγκελόνια είχε τον ενθουσιασμό, την  ταχύτητα, αλλά και την απειρία, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ φάνηκε πως ήταν καλύτερη ομάδα. Το “τριφύλλι”, αν και πιάστηκε εξ απροόπτου στη Γεωργία, διαχειρίστηκε τις δύο διπλές αναμετρήσεις σωστά. Τώρα καλείται να το πράξει και με την Μπρόντμπι. Είναι εμφανές ότι καλείται να αντιμετωπίσει μία ομάδα στα μέτρα της, στο ίδιο επίπεδο δυναμικότητας. Σε μάχη λεπτών ισορροπιών, η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να υπερισχύσει στα σημεία.

Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com/sports

Σκανδιναβική και έμπειρη
Η Μπρόντμπι έχει πρώτα απ’ όλα εμπειρία. Έχει ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο μέγιστο επίπεδο, όπως ο Άγκερ και ο Ελμάντερ. Μπορεί να έχουν περάσει προ πολλού τα τριάντα, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει (άλλωστε και από την πλευρά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, την μπαγκέτα της ορχήστρας κρατά ένας 38χρονος). Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, οι Δανοί έχουν την ικανότητα να σταματήσουν από τη μια και να απειλήσουν από την άλλη την ΟΜΟΝΟΙΑ. Το συγκρότημα του Καϊάφα οφείλει, λοιπόν, να είναι πολύ πιο έτοιμο και προσεκτικό. Κατ’ αρχήν στη Δανία, γιατί λογικά το κλειδί της πρόκρισης είναι ο 1ος αγώνας. Στην Πολωνία, η ΟΜΟΝΟΙΑ έψαξε εμφανώς το μηδέν στην άμυνα και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να το πετύχει. Οι όποιες ευκαιρίες της Γιαγκελόνια, ήρθαν από γιόμες στην περιοχή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε να αντιμετωπίσει ποδόσφαιρο κατοχής, δεν είχε απέναντί της παίκτες που να απειλούσαν με ατομικές ενέργειες. Σίγουρα η Μπρόντμπι έχει τέτοια στοιχεία στο παιχνίδι της και η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να τα εξουδετερώσει. Ένα άλλο σημείο αναφοράς, είναι η συγκέντρωση. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι “πράσινοι” πλήρωσαν στιγμές που δεν είχαν καθαρό μυαλό, εύκολα λάθη. Η εξάλειψή τους είναι ένα σημαντικό θέμα. Και, τέλος, έχοντας μία ομάδα από τη Σκανδιναβία απέναντι της, η ΟΜΟΝΟΙΑ ξέρει πως πρέπει να παίξει γερό, δυνατό παιχνίδι στο έδαφος, αλλά και να είναι αποτελεσματική στον αέρα. Αυτά σε ό,τι αφορά τα της αμυντικής λειτουρίας της. Υπάρχει και η επίθεση. Ένα εκτός έδρας γκολ είναι μεγάλη υπόθεση και είναι η ώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει σεφτέ. Όσο συντηρητικά και αν αγωνιστεί, η αναδίπλωση στην επίθεση και κυρίως η ευχέρεια στη κόντρα επίθεση, είναι απαραίτητα συστατικά.

Έχει αποφάσεις να πάρει
Από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ, υπάρχει επιβεβαίωση για ενίσχυση. Αλλά τίποτα δεν έχει λεχθεί αναφορικά με το πού θα γίνει η ενίσχυση αυτή. Φαίνεται,  πάντως, πως η προτεραιότητα είναι να έρθει ένα επιθετικός. Υπάρχει μία κενή θέση από τη φυγή Ποτέ. Γκολτζής στην ομάδα είναι μόνο ο Σκέμπρι. Κλασικός σέντερ φορ πρώτης γραμμής είναι μόνο ο Σέρινταν, που κάνει πολλές χρήσιμες, συγκεκριμένες δουλειές, αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα σκοράρει πολλά γκολ. Υπάρχει όμως προβληματισμός και στην άμυνα. Ο Μεντί δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας, άρα σήμερα που μιλάμε υπάρχει ένα ζήτημα στα στόπερ. Αν τώρα ο Αφρικανός βελτιωθεί (αν είναι θέμα προσαρμογής και όχι ικανοτήτων), θα φανεί. Ο Καϊάφας έχει   λοιπόν σύντομα να λάβει κάποιες αποφάσεις. Πιθανή πρόκριση επί της Μπρόντμπι φέρνει επιπλέον έσοδα και άρα ο τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορεί να κινηθεί κάπως πιο άνετα. Σε δέκα μέρες από σήμερα η εικόνα θα είναι πάντως πιο καθαρή.

Ό,τι και να πει κανείς
Σχεδόν 38 (τα γιορτάζει τον Νοέμβριο) ο κύριος Νούνο Ασίς. Χρήματα κέρδισε μπόλικα, έχει λύσει προ πολλού το βιοποριστικό του θέμα. Έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας, σε εποχές που η χώρα έβγαλε τη χρυσή της φουρνιά. Και, όμως, παίζει γεμάτα ενενηντάλεπτα, αποδίδει στο μάξιμουμ, προσφέρει στιγμές απείρου ποδοσφαιρικού κάλλους. Λειτουργεί σαν ηγέτης, παθιάζεται. Κίνητρό του η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως το δέσιμό του με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Ασίς, σε κάθε αγώνα καταφέρνει να αυξάνει το επίπεδο λατρείας που νιώθει ο κόσμος για το πρόσωπό του.