Home TOP NEWS Με τον Καϊάφα αποβάλλει τις ανασφάλειες της

Με τον Καϊάφα αποβάλλει τις ανασφάλειες της

match-brondby-omonia-c (12)


Για άλλο ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, η ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο στάθηκε όρθια απέναντι σε αντίπαλο με πολλαπλάσιο προϋπολογισμό από ότι η ίδια (17 εκατομμύρια το budget της Brondby), αλλά μπορούσε να πάρει και κάτι παραπάνω. Οι όχι και τόσο μακρινές μέρες που δεχόμασταν χαστούκια από μεγαλύτερες ομάδες τύπου Σάλτζμπουργκ, του μεγέθους μας όπως η ΤΣΚΑ Σόφιας και η Ντινάμο Βουκουρεστίου ή ακόμα και πιο μικρές όπως η Νεφτοχιμίκ και η Λίτεξ Λόβετς, φαίνεται πως αποτελούν παρελθόν. Κι αυτό γιατί ο Καϊάφας αλλάζει τη νοοτροπία και το ευρωπαϊκό DNA μας.

Μικρή παρένθεση το Κουτάισι

Με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Ντινάμο Μπατούμι, που διεξήχθηκε πολύ νωρίς για τα δεδομένα μας και την ομάδα ανέτοιμη, η ΟΜΟΝΟΙΑ του Καϊάφα είναι αήττητη μακριά από το ΓΣΠ στην Ευρώπη και έχει δώσει 6 παιχνίδια (με τα περσινά). Και η πιο πάνω δήλωση, αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως τα ταξίδια της περιλαμβάνουν χώρες όπως η Ρωσία, η Πολωνία και η Δανία. Το έκανε μάλιστα παίζοντας ανοικτό ποδόσφαιρο και έχοντας υψηλά ποσοστά κατοχής. Κόντρα σε Γιαγκελόνια και Μπρόντμπι, δεν ήταν επιθετική, αφού είχε πρώτο στόχο να μην δεχτεί γκολ. Ούτε όμως ταμπουρώθηκε όπως βλέπαμε στο παρελθόν από την ομάδα μας, ακόμα και σε εποχές με προϋπολογισμούς μεγαλύτερους των 10 εκατομμυρίων.

Τακτική και νοοτροπία

Πώς κατάφερε όμως ο Καϊάφας με τους συνεργάτες του να διορθώσουν την εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά; Πρώτα από όλα με τη τακτική τους. Πέρσι ο προπονητής μας δεν είχε διστάσει να ξεκαθαρίσει πως δεν φοβάται να βάλει μπόλικη τακτική στο παιχνίδι του για να πάρει αυτό που θέλει. Δύο επιθετικές ομάδες όπως η Γιαγκελόνια και η Μπρόντμπι, με έφεση στα στημένα, δεν σκόραραν στο σπίτι τους κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθεί πάντα να είναι πιο διαβασμένη από τον αντίπαλο και τα καταφέρνει.

Από κει και πέρα, είναι και θέμα νοοτροπίας. Πλέον δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο. Μπορεί να μην επιτεθόμαστε όσο στο ΓΣΠ, ούτε όμως τον αφήνουμε να κάνει το παιχνίδι του, μπαίνουμε με αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση και του δίνουμε λόγους να φοβάται να βγει ψηλά. Αν ένας εκ των Ασσίς και Σκέμπρι σκόραρε τις εύκολες για την κλάση τους ευκαιρίες χθες, σήμερα θα μιλούσαμε για τακτικό τσεκ ματ, αφού κατά τα άλλα και με εξαίρεση το 5λεπτο 45-50, απειληθήκαμε ελάχιστα. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε, εκτός έδρας στην Ευρώπη δεν θα κάνεις πολλές ευκαιρίες. Πρέπει πάντως αυτές που βρεις να τις τελειώνεις και εδώ είναι ένα σημείο που εντοπίζεται ανάγκη για βελτίωση.

“Γιατί δεν τους πιέσαμε παραπάνω;”

Είναι καλό που ο κόσμος έχει απαιτήσεις από την ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι καλό που ζητά όταν η ομάδα μπορεί, να κτυπάει τη νίκη! Αρκετοί φίλοι τονίζουν πως η ομάδα έπρεπε να πιέσει περισσότερο και να πάρει χθες μια νίκη που θα την έστελνε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και είναι μια σεβαστή άποψη. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε όμως. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε να κερδίσει χθες, δεν το έκανε γιατί δεν σκόραρε στις ξεκάθαρες ευκαιρίες της. Από κει και πέρα, δεν μπορεί να βγει full επίθεση σε ένα εκτός έδρας ματς, με μια ομάδα με τόσους έμπειρους παίκτες. Η ομάδα μας έχει καταφέρει να κρίνεται η πρόκριση μέσα στο ΓΣΠ. Σε αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε και αν περάσουμε, κανείς δεν θα θυμάται τις ευκαιρίες που χάσαμε. Αν από την άλλη αποκλειστούμε, οι εκτός έδρας επιδόσεις που αναφέρουμε πιο πάνω δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Η νοοτροπία κτίζεται βήμα βήμα και δεν πρέπει να την πετάμε στο κάλαθο όταν έρχεται η στραβή.