Home TOP NEWS Διορθώστε τον κωδικό

Διορθώστε τον κωδικό

pod-othellos28-kaiafas
«Κλείνοντας, απευθύνομαι στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορώ να πω, για την απίστευτη αγάπη και τη μεγάλη στήριξη που δείχνετε προς την ομάδα. Δέχομαι την καλόπιστη κριτική. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνεται, ειδικά στις μεγάλες ομάδες. Και είναι αυτή που μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι. Πιστέψτε σε μας. Εμπιστευτείτε μας. Δώστε μας τη θετική σας ενέργεια. Η ομάδα, όσο ο χρόνος περνά, θα βελτιώνεται σε όλους τους τομείς».


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Δύο αποσπάσματα από τη μακροσκελή γραπτή δήλωση του Κώστα Καϊάφα. Το πρώτο σημείο που προσέχει κανείς από αυτά τα αποσπάσματα, είναι ότι ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θέτει ψηλά τον πήχη. Λέγοντας ότι η ομάδα του είναι καλύτερη από την περσινή, αυτό είναι που έμμεσα καταθέτει. Η περσινή ομάδα, με όλα της τα τρωτά, στόχευσε μέχρι και πρωτάθλημα στις τελευταίες αγωνιστικές.

Απευθυνόμενος στον κόσμο, (το δεύτερο σημείο), ζήτησε εμπιστοσύνη και θετική ενέργεια προσθέτοντας ότι η ομάδα θα γίνεται με το πέρασμα του χρόνου, όλο και καλύτερη. «Η ομάδα, όσο ο χρόνος περνά, θα βελτιώνεται σε όλους τους τομείς». Αυτή ήταν η φράση.

Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ομάδας και οπαδού είναι αμφίδρομη. Είναι, με άλλα λόγια, επικοινωνία. Υπάρχει δηλαδή, πομπός και δέκτης. Ο πομπός είναι η ομάδα, ο δέκτης είναι ο κόσμος.

Ο δέκτης αντιδρά ανάλογα με αυτό που εισπράττει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μήνυμα (της επικοινωνίας) δίνεται από τον πομπό με τις παραστάσεις των αγωνιστικών εικόνων, με στόχο (η προσπάθεια για επικοινωνία έχει πάντα στόχο) να κάνει το δέκτη να νοιώσει δικαιωμένος για την ομάδα του.

Ο κυριολεκτικά μεγάλος, (και δεν εννοούμε μόνο αριθμητικά), κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει δείξει πολλάκις ότι είναι, όχι απλώς καλός, αλλά εξαιρετικός δέκτης.

Γιαυτό, ο πομπός, καλά κάνει, να διορθώσει τον… κωδικό του.