Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Το κεντρί: Ο Αιγύπτιος, ο σέντερ φορ και ο ψαράς

Το κεντρί: Ο Αιγύπτιος, ο σέντερ φορ και ο ψαράς

ag5-agianapa-omonoia-b (29)


Οι τραγελαφικές καταστάσεις που αφορούν τον προγραμματισμό της Ομόνοιας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.  Και ο Γκουαρτιόλα να έρθει προπονητής τα ίδια θα γίνονται (τώρα που το σκέφτομαι ο Πεπ δεν έρχεται χωρίς τεχνικό διευθυντή, εκτός αν τον πείσουμεν ότι ο Άγης είναι εφάμιλλος). Η επιτροπή διαχείρισης οικονομικών του σωματείου (το ΔΣ δηλαδή), μαζί με τον νέο προπονητή, λειτουργώντας κάθε φορά πιο ερασιτεχνικά από την προηγούμενη, έκοψαν και έραψαν και αποφάσισαν ότι η θέση που πονάμε περισσότερο από όλες τις άλλες, (δηλ. του σέντερ φορ) δεν θα πληρωθεί τελικά. Κι ας διαρρέει ότι παίζουμε με προπονητή που του αρέσκουν οι γλήοροι μπακ που κάμνουν overlaps τζιαι φκάλλουν σέντρες. Σέντρες πού; Στη κκελλέ του Σκέμπρι που εν 1.65; Όξα του Σιέρινταν που δεν πατά περιοχή;

Το λόγο της μη απόκτησης επιθετικού ίσως να τον διαβάσατε σε διάφορα σάιτς, διαβάστε τον άλλη μια φορά με λεπτομέρεια: Ο ιδιοκτήτης του ομολογουμένως καλύτερου αριστερού μπακ του πρωταθλήματος Χαφέζ, ήρθε στην Κύπρο να παρακολουθήσει τον παίχτη του και να κάμει και PR. Εκμεταλλευόμενος την παρουσία του, ο Αιγύπτιος διεμήνυσε στην Ομόνοια, ότι αν θέλουμε να ανανεωθεί ο δανεισμός του Χαφέζ και τη νέα περίοδο, τότε θα πρέπει να ψουμνίσουμε από αυτόν έναν από τους παίχτες του, και μάλιστα τώρα τον Γεννάρη! Η πιο κάτω συνομιλία είναι δικής μου επινόησης, δεν πιστεύω όμως ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είναι ο διάλογος μεταξύ Άγη Ιακωβίδη (αναισθησιολόγος, Έφορος ποδοσφαίρου, με περίπου τις ίδιες εξουσίες όπως ένας τεχνικός διευθυντής) και του Αιγύπτιου ιδιοκτήτη και ατζέντη του Χαφέζ:

Άγης: Έντα παίχτες έσιεις δηλαδή μάστρε;
Αιγύπτιος: Έχω διάφορους.
Άγης: Έσιεις επιθετικόν; Διότι ελοαρκάζαμεν να πιάμεν.
Αιγύπτιος: Όι, όι, επιθετικόν εν έχω, έχω όμως έναν μιτσήν μες το κέντρον πολλά καλόν παιχτούιν.
Άγης: Μα μες το κέντρον έχουμεν πολλούς, εννά πιάω τζιαι εξάριν τωρά, εν χρειαζούμαστεν άλλους.
Αιγύπτιος: Αν δεν πιάτε που μέναν, ο Χαφέζ έφυεν ρε κουμπάρε.

Λοιπόν. Ας σοβαρευτούμε και να θέσουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση. Μετά τον ΤΡΑΓΙΚΟ προγραμματισμό του καλοκαιριού, είχαμε ενώπιον μας τα εξής δεδομένα: Η ομάδα χρειαζόταν πρωτοκλασάτο στόπερ και πρωτοκλασάτο εννιάρι. Στην πορεία ήρθε νέος προπονητής και εσκάρταρεν το βασικό δεξί μπακ και το βασικό εξάρι. Επομένως από τους δύο παίχτες που εθέλαμεν, επροστεθήκαν ακόμα θκυό. Πάμε ξανά: δεξί μπακ, στόπερ, εξάρι και σέντερ φορ. Το πώς θα επετύχαινες 4 μεταγραφές σε μεταγραφική του Γεννάρη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, ας μην ανοίξουμε όμως το θέμα.

Έρχεται λοιπόν ο Αιγύπτιος και δίνει τελεσίγραφο, ή ψουμνίζουμε που τούτον ή πιάνει το καλοτζιαίριν τον Χαφέζ τζιαι φεύκει. Και ερωτώ: είναι με αυτά τα κριτήρια που καθορίζεται ο προγραμματισμός μιας ομάδας; Έχω άδικο να γράφω κάθε βδομάδα για την απουσία πλάνου; Έχω άδικο να μαλλιάζει η γλώσσα μου για την ανάγκη πρόσληψης τεχνικού διευθυντή; Σημειώστε και το εξής, αν ο προγραμματισμός το καλοκαίρι ήταν σωστός, ίσως να είχα την πολυτέλεια τώρα να δοκιμάσω τον “μιτσήν μες το κέντρο” και ίσως να μου έβγαινε και νέος Χαφέζ. Δεν την έχω όμως.

Εγώ πάντως δεν θα εκπλαγώ φίλοι αναγνώστες, αν αντί για εννιάρι, έρθει sms και μας ανακοινώσει αριστερό μπακ! Διότι ο Πέρεζ επήεν έσσω του μετά από 4 μήνες διακοπές κατά αρκετές δεκάδες ευρώ πλουσιότερος, διότι θα ακολουθήσει όπου να’ σαι ο Καπράλ, που τον έφεραν για να αντικαταστήσει τον Πέρεζ (και δεν εμπήκεν καν αλλαγή σε ματς που είχα 16 παίχτες αποστολή με 3 πορτάρηες) και γενικά διότι ο προγραμματισμός της Ομόνοιας παραπέμπει χωρίς καμία δόση υπερβολής, σε ομάδα μπουρδέλο.

Το έγραψα και την προηγούμενη βδομάδα, το επαναλαμβάνω και σήμερα. Έχω χάσει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη. Μόνη λύση η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το είπαμε με κάθε τρόπο, αλλά δυστυχώς δεν θέλουν να το καταλάβουν. Πάμε άλλη μία: Πάω για ψάρεμα, χρησιμοποιώ το ίδιον καλάμιν εδώ και χρόνια. Δεν το αλλάσσω. Πιάννω ένα – θκυο ψάρκα κάθε φοράν. Δίπλα μου έσιει έναν άλλον ψαράν. Χρησιμοποιεί άλλον καλάμιν, τα ίδια δολώματα με τα δικά μου. Ψαρεύκουμεν στην ίδια θάλασσα. Γεμώννει την καλάθαν του ψάρκα. Εν πρέπει να σιεηττανευτώ ότι μπορεί να πάει κάτι λάθος με το καλάμι μου; Τι έχω να χάσω αν δοκιμάσω άλλον καλάμι; Μπορώ να πάω χειρότερα; Αφού 1-2 ψάρκα πιάννω τωρά!

Ως την άλλη βδομάδα θα σκεφτώ άλλον παράδειγμα. Προς το παρόν σας αφήνω, διότι σκέφτομαι τον Πέρεζ, τον Καπράλ και τον Μεντί και με πιάνει κατάθλιψη. Καλό σαββατοκυρίακο.

Το κεντρί.