Home TOP NEWS Match Report: Ανατροπή και τρίτη θέση

Match Report: Ανατροπή και τρίτη θέση

AG31-APOLLO-OMONOI-AB (36)


Καλύτερη σε όλο το παιχνίδι η ΟΜΟΝΟΙΑ, κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση του Απόλλωνα και κέρδισε με 1-2. Η ομάδα μας χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα αφού βρέθηκε πίσω στην μια από τις 2 ευκαιρίες του αντιπάλου σε όλο το ματς. Χρειάστηκε να καταβάλει και τα λάθη του Τράττου που της στέρησε τουλάχιστον ένα καθαρό πέναλτι, αλλά και των δυο βοηθών. Βρήκε όμως τα ψυχικά αποθέματα να τα καταφέρει και πλέον είναι μόνη τρίτη.

A’ ημίχρονο

Αναγνωριστικό το πρώτο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να πιάσουν ρυθμό, να αδυνατούν όμως να φτιάξουν ευκαιρίες. Στο 11′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε την πρώτη φάση, με γύρισμα του Ασσίς να αποκρούεται από τον Ελίζιο λίγο πριν σπρώξει ο Κιρμ τη μπάλα στα δίκτυα. Στην απάντηση του ο Απόλλωνας σκόραρε. Στο 12′ σε κόρνερ ο Αγγελή έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Φρέιρα από κοντά νίκησε τον Παναγή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει με τη σειρά της, όμως ο Ασσίς δεν πρόλαβε το γύρισμα του Σέρινταν στο 14′. Στο 16′ νέα ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ, με το Κιρμ να κάνει δυνατό διαγώνιο σουτ και το Βάλε να αποκρούει.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να βάλει πίεση στον Απόλλωνα και παρότι έφτιαξε σωρεία προϋποθέσεων με στημένες φάσεις, δεν έκανε μεγάλη φάση. Στο 29′ πάντως δικαιούταν πέναλτι το οποίο της αρνήθηκαν ο διαιτητής Τράττος και ο επόπτης Λαζάρου. Η παράβαση ήταν εμφανής, οι διαιτητές απαράδεκτοι. Πέναλτι ίσως έπρεπε να σφυριχθεί για την ΟΜΟΝΟΙΑ και στο 35′ όταν ο Μακρίδης στη προσπάθεια του να καλύψει τη μπάλα έσπρωξε τον Χαφέζ. Σαφώς πιο δύσκολη πάντως αυτή η φάση. Ενδοιάμεσα των δυο πέναλτι, ο επόπτης Λαζάρου έκανε και άλλο σοβαρό λάθος, όταν ανέκοψε λανθασμένα τον Χαφέζ για οφσάιντ και ενώ ο Αιγύπτιος με το Σέρινταν έβγαιναν στην επίθεση με χώρο.

Πριν το ημίχρονο, η ομάδα μας είχε άλλες δυο ευκαιρίες να σκοράρει, χωρίς όμως να το καταφέρει. Ο Ρομαρίκ στο 42′ με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Κιρμ που κατέβασε σύγκλινε και σούταρε, με τη μπάλα να πάει άουτ. Στο 44′ ο Χαφέζ έκανε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Βάλε όμως απέκρουσε εντυπωσιακά.

Β’ ημίχρονο

Με την ΟΜΟΝΟΙΑ να ψάχνει την ισοφάριση ξεκίνησε το β΄ημίχρονο και η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε νωρίς. Στο 51′, ο Σέρινταν έβγαλε μόνο τον Σκέμπρι που σε τετ α τετ, δεν μπόρεσε να νικήσει το Βάλε, αφού ο Πορτογάλος απέκρουσε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά, η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Καρλίτος έκανε σέντρα, ο Σκέμπρι έπιασε κεφαλιά από το μικρό τετράγωνο άουτ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, είχε πάρα πολλά κόρνερ, αλλά φάσεις δεν έφτιαχνε πολλές. Σε μια από αυτές στο 74′ σκόραρε με κεφαλιά του Σκέμπρι, όμως ο Τράττος ακύρωσε το γκολ σωστά, για φάουλ του Μαλτέζου στο Μακρίδη. Τρία λεπτά μετά πάντως ήρθε και γκολ που μέτρησε. Ο Φλορέσκου έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σκέμπρι έκανε κεφαλιά και έκανε το 1-1. Στο 79′ η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν έτοιμη να φτιάξει προϋποθέσεις και για άλλη μια φάση, ο Καλησπέρας όμως είχε άλλη άποψη. Σταμάτησε με οφσάιντ της φαντασίας του το Σκέμπρι.

Έχοντας καλύτερη ψυχολογία, η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε και για δεύτερο γκολ. Στο 81′ έχασε τεράστια ευκαιρία να το πετύχει όταν ο Κιρμ έκανε γύρισμα, ο Σέρινταν προ κενής εστίας όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Τελικά το κατάφερε και πάλι με το Σκέμπρι. Ο Μπαντιμπαγκά έκρυψε τη μπάλα, πέρασε σαν σταματημένους δυο αμυντικούς, γύρισε τη μπάλα, ο Σέρινταν έκανε το τακούνι και στη γραμμή ο MVP Σκέμπρι έκανε το 1-2.

Συμπερασματικά

Καλή μέρα για την ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού όχι μόνο κέρδισε τον Απόλλωνα, αλλά ξέφυγε δυο βαθμούς και από την Ανόρθωση. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι βέβαια πολύ διαφορετικά, αφού παρότι καταφανώς καλύτερη του αντιπάλου, η ομάδα μας κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις στο 77′! Το σημαντικό είναι πως τα κατάφερε, είναι πλέον 3η και έχει κάπου να κτίσει. Συνεχίζουμε με συγκέντρωση στους στόχους ως το τέλος.