Home TOP NEWS Match Report: Ήττα στον τελικό

Match Report: Ήττα στον τελικό

telikos-apollon-omonoia-c-11


Το τραγικό  ξεκίνημα και μια αδράνεια στο δεύτερο ημίχρονο πλήρωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ που έχασε στο τελικό κυπέλλου με 2-1 από τον Απόλλωνα. Η ομάδα μας το πρώτο 15λεπτο δεν μπήκε στο γήπεδο και έμεινε πίσω στο σκορ. Ισοφάρισε αλλά σε μια στημένη φάση δέχθηκε δεύτερο γκολ με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ.

Α’ ημίχρονο

Όπως αναμενόταν, λόγω της σημασίας του παιχνιδιού, οι δυο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με πολλή δύναμη και διάθεση. Γρήγορα όμως ο Απόλλωνας σκότωσε τη δική μας και επέβαλε στα πρώτα λεπτά το ρυθμό του. Αφού το πρώτο σουτ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από το Φλορέσκου έφυγε άουτ, το πρώτο του Απόλλωνα άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′. Ο Βάλε έκανε γέμισμα, ο Γκιέ έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Παπουλής πίσω από τα αμυντικά χαφ μας υποδέχθηκε τη μπάλα και με πλασέ την έστειλε στο “Γ” του Γιωργαλλίδη κάνοντας το 1-0. Τρίτα λεπτά μετά, λίγο έλειψε ο Απόλλωνας να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα εκτέλεσε φάουλ στο δοκάρι του Γιωργαλλίδη, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει σε αυτή τη φάση σύμμαχο τη δοκό και τη τύχη. Το δαιμονισμένο ξεκίνημα του αντιπάλου ολοκληρώθηκε στο 11′ με σουτ του Κυριάκου από το πέναλτι που πέρασε άουτ.

Σιγά σιγά η ΟΜΟΝΟΙΑ ζωντάνεψε και ισοζύγισε το ματς. Μέχρι το 30′ βέβαια, πέραν από κάποιες προϋποθέσεις, δεν κατάφερε να φτιάξει μεγάλη ευκαιρία, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 25′ θα μπορούσε να το κάνει, όμως ο Κροάτης διαιτητής Σιμεούνοβιτς σταμάτησε τον Σέρινταν που έφευγε μόνος για να κιτρινίσει τον Αγγελή που στην αρχή της φάσης, έκανε σκληρό φάουλ στον Ασσίς.

Στο 33′ ο Σιμεούνοβιτς έκανε το δεύτερο σοβαρό του λάθος. Σέρινταν και Σακέτι διεκδίκησαν τη μπάλα στη περιοχή, ο Αργεντίνος την κτύπησε με το χέρι του και ο Κροάτης στα δυο μέτρα, δεν έδειξε την εσχάτη των ποινών. Τρία λεπτά μετά, ο Ασσίς έκανε ατομική ενέργεια και έδωσε ωραία κάθετη στον Σκέμπρι, ο Βάλε όμως διάβασε τη φάση και ο Σκέμπρι δεν πρόλαβε να σκοράρει.

Η πρώτη ολοκληρωμένη τελική προσπάθεια της ομάδας μας ήρθε στο 42′. Ο Μαργκάσα έκανε συρτή μπαλιά, ο Σκέμπρι μπήκε στη πορεία της μπάλας αλλά ο Βάλε απέκρουσε. Η μπάλα έφτασε στο Φλορέσκου που από το ύψος της περιοχής σούταρε άουτ. Ο Απόλλωνας απάντησε άμεσα. Στην επόμενη ακριβώς φάση, ο Στυλιανού έκανε σέντρα, ο Γκιέ γυριστό και ο Γιωργαλλίδης έκανε μεγάλη απόκρουση.

Β’ ημίχρονο

Με φάση για τον Απόλλωνα ξεκίνησε και το β’ ημίχρονο. Μετά από σύγχυση στη περιοχή, ο Ντα Σίλβα έκανε σουτ που κόντραρε και έφυγε άουτ στο 47′. Ένα λεπτό μετά νέα φάση, πιο μεγάλη αυτή τη φορά. Ο Παπουλής πέρασε τον Ράμος, γύρισε στον Γκιέ που από κοντά έκανε ευτυχώς κακή πλάσα.

Αφού ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ, η ΟΜΟΝΟΙΑ ισοφάρισε. Ο Κιρμ στο 50′ έφυγε με προϋποθέσεις και πριν βγάλει μόνο το Σκέμπρι δέχθηκε φάουλ. Εκτελεστής ο Ρενάτο Μαργκάσα, με τη μπάλα να καταλήξει πρώτα στη συμβολή των δοκών και μετά στα δίκτυα! Το γκολ έδωσε φτερά στην ΟΜΟΝΟΙΑ που ένα λεπτό μετά πάτησε ξανά κουτί με τον Σέρινταν, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση.

Οι οπαδοί του Απόλλωνα έβλεπαν την ΟΜΟΝΟΙΑ να ανεβαίνει και φρόντισαν να σπάσουν το ρυθμό. Έριξαν δεκάδες φωτοβολίδες διέκοψαν το παιχνίδι για ένα πεντάλεπτο και ουσιαστικά “πάγωσαν” την εικόνα του ματς. Από το 53΄που διακόπηκε το ματς μέχρι και το 65′ δεν είδαμε απολύτως τίποτα.

Με την επανέναρξη η ΟΜΟΝΟΙΑ πατούσε καλύτερα, άλλα δέχθηκε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 73′ ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Αγγελή σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και έστειλε τη μπάλα στη γωνιά του Γιωργαλλίδη κάνοντας το 2-1.

Από το σημείο αυτό και μετά, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν υποχρεωμένη να βγει μπροστά και ο Απόλλωνας έψαξε να σκοτώσει το ματς στη κόντρα. Σε μια από αυτές, ο Άλεξ Ντα Σίλβα έκανε σουτ, ο Κυριάκου σούταρε, ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Γκιέ που πλάγια στη περιοχή πλάσαρε άουτ.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν όπως αναμενόταν δραματικά. Στο 89′ ο Φλορέσκου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στη περιοχή, έκανε όμως χλιαρό σουτ με αποτέλεσμα ο Βάλε να αποκρούσει άνετα. Στο 93′ ο Σκέμπρι βρέθηκε στο κουτί, όμως ο Αγγελή τον πρόλαβε πριν σκοράρει.

Συμπερασματικά

Το κύπελλο χάθηκε και αυτό είναι που μετράει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αδίκησε σε μεγάλα σημεία του ματς τον εαυτό της και είδε τον αντίπαλο να πανηγυρίζει. Άλλη μια χρονιά τελείωσε χωρίς τίτλο ενώ σε 40 μέρες έχουμε επίσημο αγώνα.