Home TOP NEWS Κάτι που δεν ξέρεις για τον Ματ Ντάρμπισιρ…

Κάτι που δεν ξέρεις για τον Ματ Ντάρμπισιρ…

Matt-Derbyshire-Rotherham


Η ΟΜΟΝΟΙΑ απέκτησε τον Ματ Ντάρμπισιρ για να ηγηθεί στην γραμμή κρούσης και ο Άγγλος είναι πανέτοιμος να πετύχει αρκετά γκολ με το τριφύλλι στο στήθος. Ήδη ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή στην Αυστρία, όπου η ομάδα πραγματοποιεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της.

Για τον Ντάρμπισιρ γνωρίζαμε αρκετά από το πέρασμα του στην Ελλάδα, ενώ μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του μάθαμε ακόμη περισσότερα για την καριέρα του. Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα, που δεν ξέρεις και δεν θα τα βρεις στο βιογραφικό του, όπως τι θέση ήθελε αρχικά να αγωνίζεται και γιατί, ποιες οι καλύτερες του στιγμές, τους δυσκολότερους που έχει αντιμετωπίσει και άλλα.

Πιο κάτω διαβάστε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην dailymail τον περασμένο Φεβρουάριο:

Ήσουν πάντα επιθετικός; «Όχι, ξεκίνησα σαν τερματοφύλακας».
Ο λόγος που ήθελε να γίνει τερματοφύλακας ήταν μια φανέλα, αυτή που φορούσε ο τερματοφύλακα της Μπλάκμπερν, Tim Flowers, με πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, την οποία λάτρεψε και του την αγόρασαν οι γονείς του. Όπως είπε όμως, σύντομα συνειδητοποίησε πως δεν ήθελε πραγματικά να γίνει τερματοφύλακας, όταν μια μπάλα τον κτύπησε στο λαιμό. Φυσικά η εμπειρία του ως τερματοφύλακας δεν ήταν σε καμία ομάδα, αλλά όπως λέει μαζί με τους φίλους του σε ηλικία 12 ετών. Όσον αφορά για τη θέση που αγωνίζεται τώρα, επισήμανε πως δεν διάλεξε να γίνει επιθετικός αλλά ξεκίνησε από εκεί όταν στο σχολείο τον έβαλαν στη θέση αυτή επειδή ήταν γρήγορος.

Καλύτερη στιγμή στο γήπεδο; «Όταν ήμουν βασικός σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη μια απίθανη στιγμή, όταν σκόραρα το πρώτο μου γκολ στη Πρέμιερ Λιγκ».
Όπως τόνισε ο Ντάσμπισιρ, ο μεγαλύτερος λόγος που πήγε στον Ολυμπιακό ήταν για το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θα ξεχάσει τη συμμετοχή τους σε αγώνα για τη φάση των 16. Όσον αφορά για το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, ήταν με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας, της Μπλάκμπερν, σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τη Γιουίγκαν.

Υπάρχει κάτι που μετανιώνεις, που ήθελες να το κάνεις αλλιώς; «Προφανώς υπάρχουν καλές και κακές στιγμές στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα άλλαζα κάτι. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για όσα έχω πετύχει».
Στη συνέχεια ο Ματ είπε πως θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί και να βελτιώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο και δεν μετανιώνει για καμία κίνηση που έκανε στην σπουδαία καριέρα του. Πρόσθεσε επίσης πως εάν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω ίσως να είχε καλύτερες σχέσεις με τους προπονητές, αφού ως ένας άνθρωπος που ήθελε να αγωνίζεται συνεχώς δεν του άρεσε να μένει στον πάγκο. Τόνισε πως δεν του αρέσει να κάθεται και να πληρώνεται, του αρέσει να τα κερδίζει.

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος που αντιμετώπισες; «Είμαι μεταξύ των Νεμάνια Βίντιτς και Ρίο Φέρντιναντ. Δεν μπορώ όμως να βάλω κάποιον από τους δύο πάνω από τον άλλο».
Ο Άγγλο επιθετικός ανέφερε κάποια από τα χαρακτηριστικά των δύο προαναφερθέντων, ενώ στη συνέχεια μίλησε για ένα περιστατικό με τον Ρίο Φέρντιναντ. Ο Ντάσμπισιρ είχε σκοράρει κάνοντας το 1-0 με αντίπαλο τη Μάντσεστερ αλλά ακολούθησε ήττα με 4-1 και σε μια φάση δεν σεβάστηκε τον αντίπαλο του, κάτι για το οποίο μετανιώνει. Όπως επεσήμανε, ήταν σε μικρή ηλικία και δεν τον ένοιαζε ποιος είναι αντίπαλος, δεν είχε φόβο για κανένα, κάτι που είναι καλό, αλλά πρέπει πάντοτε να έχει σεβασμό σε τέτοιο αντίπαλο. Τουλάχιστον σκόραρε με αυτούς αντίπαλους όπως είπε και μάλιστα δύο φορές, όμως η ομάδα του δέχθηκε ισάριθμες ήττες.

https://youtu.be/vAszeJAnfJo?t=28m18s

Ένα γήπεδο που είναι τόσο αγαπημένο; «Στην έδρα της Μπέρνλι, όσες φορές αγωνίστηκα εκεί δεν μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Επίσης, στην Ελλάδα αρκετά γήπεδα, ειδικά με τον ΠΑΟΚ».
Οι φίλοι της Μπερλνι δεν τον συμπαθούσαν γιατί αποτελεί οπαδός της μισητής Μπλάκμπερν, στην οποία έχει μάλιστα αγωνιστεί. Πιο εκφοβιστικά όμως ήταν στην Ελλάδα όπως τόνισε, αναφέροντας το πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι στην έδρα του ΠΑΟΚ και το πάθος των οπαδών στην Τούμπα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι που ακούς στα αποδυτήρια πριν από τον αγώνα; «Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο. Ακούω τα πάντα, όμως το σημαντικότερο συγκεντρώνομαι στο παιχνίδι για να είμαι πόλυτα έτοιμος».

Ποια είναι η ένοχη απόλαυση σου στο φαγητό; «Όταν πηγαίνω στον κινηματογράφο τρώω πολλά ζαχαρωτά. Είναι ο μόνος λόγος που πάω. Είμαι αυτός που κάνει θόρυβο στην αίθουσα με τα πακέτα».

Ποιος ήταν ο ήρωας σου μικρός; «Ο Άλαν Σίρερ. Θυμάμαι όταν παίξαμε με αντίπαλο τη Νιούκαστλ ανταλλάξαμε φανέλα. Ήταν εκπληκτικός, όχι μόνο για όσα έκανε στην Μπλάκμπερν αλλά για όσα πέτυχε στο ποδόσφαιρο. Είναι επαγγελματίας και παράδειγμα προς μίμηση για κάθε μικρό που θέλει να γίνει επιθετικός».

Αν είχες τη δυνατότητα να αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο τι θα έκανες; «Δεν θα άλλαζα τίποτα. Προφανώς εάν δεν υπήρχε το οφσάιντ θα ήταν φανταστικό γιατί δεν θα χρειαζόταν όλο αυτό το τρέξιμο, αλλά ούτε αυτό θα άλλαζα, είναι ένα σπουδαίο άθλημα».

Με ποιο ποδοσφαιριστή θα ήθελες να παίξεις συμπαίκτης; «Θα λάτρευα να παίξω με τον Σίρερ. Θα ήταν τέλειο. Θα κέρδιζε όλες τις κεφαλιές, θα έκανα όλο το τρέξιμο γι’ αυτόν και θα λειτουργούσαμε πολύ καλά».

Matt derbyshire

Διαβάστε ακόμη:
Γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες ο Ματ
Είδε το φιλικό από κοντά ο Ντάρμπισιρ 
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ματ στη Ρόδερχαμ και ο στόχος του στην ΟΜΟΝΟΙΑ