Home TOP NEWS Νταμπίζας: «Ξεκινήσαμε μια καινούρια προσπάθεια ανάκαμψης και θα μείνουμε πιστοί σε αυτό...

Νταμπίζας: «Ξεκινήσαμε μια καινούρια προσπάθεια ανάκαμψης και θα μείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο»

Diaskepsi-Nikos-Dabizas (24)


Ο Νίκος Νταμπίζας φιλοξενήθηκε το μεσημέρι στην αθλητική εκπομπή του Άστρα. Ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού είπε αρκετά σημαντικά μετά τον αποκλεισμό από την Μπεϊτάρ και σας τα μεταφέρουμε.

«Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν μια ιδιαιτερότητα με τα εκτός και εντός γκολ. Στο Ισραήλ μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε και χάσαμε σημαντικό έδαφος. Μπήκαμε στο γήπεδο έχοντας να διαχειριστούμε ένα σκορ που σίγουρα έπρεπε να διαφυλάξουμε το μηδέν και δεν τα καταφέραμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα του Η/Υ υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και υπήρξαν αρκετοί χθες. Η ομάδα έδειξε πως αν και έμεινε πίσω αντέδρασε δύο φορές, έμεινε ζωντανή ως το τέλος και προσπαθούσε με ψυχή και πάθος να ανατρέψει τη δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο ελλαδίτης διευθυντής για τον αποκλεισμό.

Το οικονομικό πλήγμα

«Κοιτάξτε επειδή είναι μεγάλη κουβέντα, σίγουρα το οικονομικό είναι το πιο βαρύ και ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα που δεχθήκαμε. Για τη διαχείριση των παιχνιδιών πρέπει να καταλάβουμε πως η διαχείριση ενός διπλού ματς έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο 70′ αν ρισκάραμε να πετύχουμε γκολ θα μπορούσαμε να δεχθούμε δεύτερο. Προσπαθήσαμε στο Ισραήλ να πετύχουμε ένα γκολ χωρίς να δεχθούμε. Χθες η ομάδα αντέδρασε γιατί πήρε ρίσκο και είναι λογικό να δώσεις κενούς χώρους».

Το μήνυμα στον κόσμο

«Ένα προσωπικό λάθος δεν ακυρώνει τη συνολική προσπάθεια. Το να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά θα το κάνουμε. Δεν θα σταυρώσουμε οποιοδήποτε για ατομικά λάθη. Αυτό που θέλω να κρατήσω είναι πως αντιδράσαμε, καταθέσαμε ψυχή μέχρι το τελευταίο λεπτό, θέλαμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα αλλά δεν ήταν αρκετό. Είμαστε εδώ να διαχειριστούμε την απογοήτευση του κόσμου και είναι λογική. το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι πως ξεκινήσαμε μια καινούρια προσπάθεια ανάκαμψης και θα μείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο. Η σταύρωση και η καταστροφολογία δεν θα εξυπηρετήσουν σε κάτι»

uel-omonoia-beitar (12)

«Ο κόσμος συνεισφέρει σε αυτή τη προσπάθεια και πρέπει να σεβαστούμε όσα μας δίνει. Είναι απαιτητικός και καλά κάνει να έχει απαιτήσεις και έχουμε και εμείς από τους εαυτούς μας. Δεν μπορεί να γίνονται μετά από 6 εβδομάδες θαύματα, ούτε πρέπει να το δούμε σαν μια από τα ίδια. Υπάρχει μια προσπάθεια αλλαγής σε όλα τα επίπεδα του συλλόγου, τηρώντας τη προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης. Είναι μια διαμορφωμένη κατάσταση, μέρος της πραγματικότητας χωρίς να είναι δικαιολογία. Με τα μέσα που έχουμε είναι καθήκον μας να ανεβάσουμε επίπεδα επαγγελματικότητας, να είμαστε απαιτητικοί από τους ποδοσφαιριστές μας και να τους κρίνουμε όλους στο κατάλληλο χρονικό διάστημα όχι στις 6 εβδομάδες και μετά από 4 παιχνίδια. Δεν είναι σωστό να υπάρχουν κρίσεις του στυλ “μια από τα ίδια”. Η ομάδα προσπαθεί να αλλάξει. Ο κόσμος και όλοι αυτοί που ασχολούμαστε θα κάνουμε ότι μπορούμε, είναι ξεκάθαρο και δεν θα αλλάξει».

Οι απόψεις

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Αυτές που κατατίθενται, έχουν να κάνουν με την εικόνα που έχει ο καθένας από ένα ποδοσφαιριστή. Το τεχνικό τιμ τους βλέπει κάθε μέρα και λαμβάνει υπόψιν πολλές παραμέτρους και ανάλογα υπάρχει μια κρίση. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και ένα συγκεκριμένο στυλ. Θα κριθούμε όλοι επί αυτόν, οι απόψεις είναι σεβαστές αλλά εμείς βλέπουμε όλα τα δεδομέναΔεν μπορούν οι απόψεις αυτές να είναι το κριτήριο, η αξιολόγηση είναι διαφορετική. Βλέπουν μια εικόνα 90 λεπτών ενώ υπάρχει αξιολόγηση κάθε μέρα στο Ηλίας Πούλλος, στα παιχνίδια έξω και μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ γενικό να λέμε πως μπήκε ο ένας βγήκε ο άλλος, κάθε άποψη είναι άλλωστε υποκειμενική»

“Θέλουμε τον κόσμο να έχει ξεκάθαρη εικόνα”
«Αυτό που θέλαμε και θα μας λείψει είναι η οικονομική ανάσα που θα παίρναμε. Στη πρόθεση μας είναι να γίνει μια συνέντευξη τύπου για να εξηγήσουμε στο κόσμο τι ακριβώς λέμε αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι τι πρεσβεύει ο σύλλογος και κάποιες θέσεις. Θέλουμε να έχει μια ολοκληρωμένη ξεκάθαρη εικόνα του τι γίνεται».

Η ενίσχυση

«Έχουμε κάποιες ανάγκες μεταγραφικά και έχουμε κάτω ένα πλάνο. Αυτή τη στιγμή έχουμε δυο κενές θέσεις. Θα δούμε πως θα κινηθούμε, σίγουρα δεν έχει τελειώσει ο σχεδιασμός και έχουμε το χρόνο να κινηθούμε σε αυτό το κομμάτι με γνώμονα να ενισχυθούμε για το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Οι βάσεις για να γίνει ομάδα

«Κάθε μέλος αυτού του οργανισμού εργάζεται αυτή τη στιγμή για να κάνει μια ομάδα που θα μπαίνει μέσα και θα χαροποιεί το κόσμο. Θα υπάρξουν και ήττες, το θέμα είναι να δημιουργηθεί σταθερότητα, υγεία για να φτάσει εκεί που της αξίζει. Προσπαθούμε να βάλουμε στέρεες βάσεις για να ξαναγίνει η ομάδα ανταγωνιστική. Με τις κινήσεις που κάνουμε, θέλουμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να μπει μια σταθερότητα, οι βάσεις για να γίνει η ομάδα αυτή που πρέπει να γίνει. Δουλεύουμε ακόμα για τις βάσεις και μέρος της πραγματικότητας μας να τηρήσουμε το πλάνο, να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή τη κατάσταση».

Η δυναμική

«Ήταν καλό για μας να καταλάβουμε πως θα πορευτούμε από δω και πέρα. Η ατμόσφαιρα και ο κόσμος δείχνουν τη δυναμική της ομάδας. Υπό προϋποθέσεις που πρέπει να φτιάξουμε εμείς μπορεί να μας σπρώξει πολύ αυτή η δυναμική. Είναι σημαντικό που οι παίκτες κατάλαβαν τι μπορούν να έχουν πίσω τους. Να είναι σίγουρος ο κόσμος πως η διαδικασία να ξανανέβουμε σε επίπεδα μεγάλης ομάδας έχει ξεκινήσει. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, να είναι όμως αισιόδοξος πως θα βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα».

Τα αγωνιστικά

«Θα υπάρξει μια ενημέρωση από το γραφείο τύπου για θέματα τραυματισμών. Δεν έχουμε ακραία περιστατικά, προσπαθούμε να έχουμε όλους τους παίκτες υγιείς και μπαίνοντας στο πρωτάθλημα ελπίζω να είναι όλοι έτοιμοι».

Η κριτική

«Θέλω να επαναλάβω πως πρέπει να υπάρξει σταθερότητα στο πως διαχειριζόμαστε την επιτυχία και την αποτυχία. Ο κόσμος να είναι συνειδητοποιημένος πως η ομάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει. Έχει συγκεκριμένα προβλήματα που πρέπει να λύσει και όλοι εργάζονται από το πόστο τους για να το κάνει. Να υπάρχει αισιοδοξία γιατί η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Η διαδικασία δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, όλοι θα κριθούμε σε βάθος χρόνου. Πρέπει όλοι να κριθούμε για να είμαστε δίκαιοι ο ένας προς τον άλλο».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε στο ηχητικό πιο κάτω: