Home TOP NEWS Νίκο, έναν… Νταμπίζα και άμεσα!

Νίκο, έναν… Νταμπίζα και άμεσα!

 


Πριν από περίπου ένα μήνα γράφαμε πως, παρά την απογοήτευση και τις οικονομικές παρενέργειες που έφερε ο αποκλεισμός από την Μπεϊτάρ, με σωστή διαχείριση και ποιοτικό «μπόλιασμα» του ρόστερ η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε να βγει πιο δυνατή. Ένα μήνα μετά, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Σε αυτό το διάστημα έχει αποκτηθεί μόλις ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και θέλει τον χρόνο του για να μπει στην ομάδα.

Του Αντρέα Βιολάρη – Sigmalive.com/Sports

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση παραμένει. Ή, καλύτερα, έγινε ακόμα πιο επιτακτική μετά τα όσα είδαμε το απόγευμα του Σαββάτου στο ΓΣΠ. Η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας ήταν επιεικώς απαράδεκτη και ο πρώτος που το έχει αντιληφθεί είναι ο ίδιος ο Τζον Κάρβερ. Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κατάφεραν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα το οφείλουν στην αποτελεσματικότητα της επιθετικής γραμμής (και ειδικότερα του Αγκάγιεφ) και, φυσικά, στις σωτήριες επεμβάσεις του Κωνσταντίνου Παναγή.

Έρχεται κόφτης… διαφοράς!
Όσοι έχουν παρακολουθήσει το παιχνίδι της πρεμιέρας, ή έστω τα στιγμιότυπα, διαπίστωσαν πως το αμυντικό δίδυμο υπέπεσε σε πολλά, σοβαρά και εύκολα λάθη. Γενικότερα παρουσιάστηκε μια δυσλειτουργία στο ανασταλτικό κομμάτι, ειδικά όμως το κέντρο της άμυνας (όπως και το δεξί άκρο) ήταν η αχίλλειος πτέρνα. Οι αδυναμίες της αμυντικής γραμμής φαίνονταν πιο ξεκάθαρα από τη στιγμή που δεν υπήρχε στο γήπεδο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος. Όχι πως αν ήταν βασικός ο Φλορέσκου τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ο Ρουμάνος μέσος έδειξε σχεδόν σε όλα τα φετινά παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ή, αν προτιμάτε, ότι δεν είναι ο παίκτης που πολλοί πίστεψαν όταν πρωτοήρθε στην Κύπρο.
Και πάλι, οι Νταμπίζας και Κάρβερ γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας πως η ομάδα τους χρειάζεται κάτι πολύ καλό για τη συγκεκριμένη θέση και προς αυτήν τη κατεύθυνση κινούνται. Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα υπάρχει φημολογία ότι ο τεχνικός διευθυντής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολύ κοντά σε έναν ποιοτικό αμυντικό μέσο που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Αν είναι κάτι που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα θα το μάθουμε πολύ σύντομα…

Αμυντικό επιπέδου… Νταμπίζα
Επιστρέφουμε στο κεφάλαιο κεντρικός αμυντικός. Εδώ και καιρό γράφεται πως άμεσες προτεραιότητες για τον Νταμπίζα είναι η απόκτηση αμυντικού μέσου και ακραίου επιθετικού, ενώ υπό προϋποθέσεις θα προχωρούσε και στη μετεγγραφή στόπερ. Μετά τα προχθεσινά χάλια, οι όποιες σκέψεις μπορεί να έκανε ο Ελλαδίτης τεχνικός διευθυντής, να μην αποκτήσει κεντρικό αμυντικό, λογικά έχουν εξανεμιστεί. Η ΟΜΟΝΟΙΑ… φώναζε με την ανασταλτική της λειτουργία ότι χρειάζεται άμεσα ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση και μάλιστα με ποδοσφαιριστή που να διαθέτει ποιότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Με άλλα λόγια, ο Νίκος Νταμπίζας καλείται να φέρει αμυντικό επιπέδου… Νίκου Νταμπίζα.

Δεν τον παίρνει να ρισκάρει
Το γεγονός ότι οι Παντελιάδης και Νασιμέντο πρόσθεσαν ακόμα μια προβληματική εμφάνιση δεν σημαίνει ότι είναι κακοί παίκτες ή πως δεν θα βοηθήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στο παρελθόν είδαμε αρκετούς παίκτες να πραγματοποιούν μετριότατο ξεκίνημα και στην πορεία να βελτιώνονται και να εξελίσσονται σε βασικές και αναντικατάστατες μονάδες. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο έχουμε επικαλεστεί ξανά, είναι αυτό του Σκαραμοτσίνο. Στις πρώτες του εμφανίσεις στην Ευρώπη υπήρχε μουρμούρα, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος υπήρχαν ακόμα και αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και στο τέλος της σεζόν ψηφίστηκε ο κορυφαίος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Το θέμα όμως είναι πως με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα -και ειδικά στο προχθεσινό παιχνίδι- δεν παίρνει τον Νίκο Νταμπίζα να πάρει το ρίσκο και να μην αποκτήσει άλλο στόπερ. Όσο και να πιστεύει στις ικανότητες των παικτών του, είναι υποχρεωμένος να φέρει έναν ηγέτη για την άμυνα και αυτό αναμένουμε να κάνει.