Home TOP NEWS Με αυτό το σχήμα θα πορευτεί

Με αυτό το σχήμα θα πορευτεί

Άλλο ένα “βατό” παιχνίδι για την ΟΜΟΝΟΙΑ και στη συνέχεια ντέρμπι. Το βατό σε εισαγωγικά, πρώτον γιατί κάθε ομάδα μπορεί να σε πληγώσει αν το επιτρέψεις και δεύτερο γιατί έχουμε ήδη χάσει βαθμούς από Αναγέννηση, Δόξα και Σαλαμίνα και δεν μας παίρνει να μην δώσουμε 100%. Για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική, ο Τζον Κάρβερ παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 ρόμβο και αυτό αναμένεται να κάνει και την επόμενη αγωνιστική με την ΑΕΖ. Ακολουθούν ντέρμπι και δεν είναι καιρός για πειράματα. Τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, αυτό θα παίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ.


Μέσω του ρόμβου στο κέντρο και ως εκ τούτου των πολλών κορμιών στον άξονα, αλλά και της χρησιμοποίησης ταυτόχρονα στην επίθεση των Σέρινταν και Ντάρμπισαϊαρ, ο Κάρβερ επιχειρεί τρία πράγματα. Πρώτον να σουλουπώσει τα αμυντικά κενά που στα πρώτα παιχνίδια μας πλήγωσαν, δεύτερον να βελτιώσει την κατοχή της μπάλας και τρίτο να αξιοποιήσει την εξαιρετική φόρμα των δυο επιθετικών του. Σε κάποιο βαθμό και με εξαίρεση κάποια διαστήματα το πετυχαίνει, το πραγματικό τεστ όμως θα είναι τα ντέρμπι.

Σε αυτά πάντως είναι δεδομένο πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα χρειαστεί με τον ένα τρόπο ή τον άλλο τέσσερις ποδοσφαιριστές που για την ώρα δεν χωράνε στο αρχικό σχήμα. Ο λόγος για τους Χριστοφή, Αγκάγιεφ, Ρουσιά και Κύπρου. Προφανώς ο Τζίμης είναι κατηγορία από μόνος του, πρώτον γιατί αποτελεί πιθανότατα τον κορυφαίο Κύπριο ποδοσφαιριστή και δεύτερον γιατί μέχρι τα Χριστούγεννα, τον τεχνικό τημ θα τον πάει προσεκτικά. Δεν αλλάζει όμως το γεγονός πως και αυτόν, ο Κάρβερ θα πρέπει να βρει τρόπο να τον διατηρήσει έτοιμο να προσφέρει, είτε σαν επιθετικό είτε στο φτερό αν αλλάξει σχήμα κατά τη διάρκεια ενός ματς.

Κάτι παρόμοιο ισχύει όσον αφορά τις θέσεις και για τον Κύπρου, ενώ για τους Ρουσιά και Αγκάγιεφ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Όνη είναι σαφές πως αν κληθεί να βοηθήσει θα το κάνει στην επίθεση ενώ ο Αγκάγιεφ μπορεί να παίξει ως αντι-Κλέιτον (και κάνει εντύπωση που δεν έπαιξε έστω λίγο χθες εκεί) ή στα φτερά. Λέμε ξανά, αν αλλάξει το σχήμα αυτή τη στιγμή είναι πολύ απομακρυσμένο. Ο Κάρβερ λοιπόν πρέπει να βρει τους τρόπους να τους έχει σε εγρήγορση μέσα από το 4-4-2 ρόμβο, όπως κι αν αποφασίσει τελικά να τους αξιοποιήσει.