Home TOP NEWS Από το πουθενά, δεύτερος σε λεπτά

Από το πουθενά, δεύτερος σε λεπτά

Όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοίνωνε τον Μπλάτι Τουρέ, η πρώτη ερώτηση μεγάλης μερίδας του κόσμου ήταν “Ποιος είναι πάλι τούτος;”. Η δεύτερη αφορούσε ενδεχόμενη συγγένεια του με τον Γιάγια και τον Κόλο Τουρέ. Ο νεαρός άσσος από την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν ουσιαστικά άγνωστος σε όλους μας και όπως ήταν φυσιολογικό τα φώτα έπεσαν στη μεγάλη μεταγραφή της ομάδας Μάτ Ντάρμπισαϊαρ, αλλά και τους πιο γνωστούς σε μας λόγω Ελλάδας Σοϊλέδη, Κλέιτον, Κωνσταντινίδη κλπ.


Σιγά σιγά και ενώ στα πρώτα ματς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, ο 22 ετών μέσος άρχισε να παίζει στο ρεπορτάζ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μέχρι που μπήκε στην εντεκάδα. Από τότε δεν ξαναβγήκε, αφού είναι ο πιο σταθερός σε απόδοση μέσος μας και δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής στην ομάδα με μόλις 3 λιγότερα από τον Παναγή. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως τα κάνει όλα τέλεια, γιατί υπήρξαν παιχνίδια που χάθηκε και αυτός στη γενική μετριότητα του συλλόγου. Είναι όμως ένα νεαρό παιδί και είναι λογικό σε κάποιο βαθμό να επηρεάζεται. Το σημαντικό είναι να συνεχίσει να εξελίσσεται, μέχρι να γίνει ηγέτης της μεσαίας γραμμής.

Κάποιες μεταγραφές του Νταμπίζα βγήκαν, άλλες όχι, ο Μπλάτι είναι από αυτές που μας αρέσει να βλέπουμε. Μην μας παρεξηγείτε και Ντάρμπισαϊαρ γουστάρουμε να βλέπουμε, η διαφορά είναι πως ο δεύτερος είναι φτασμένος και σε ώριμη ηλικία, ο Τουρέ είναι νεαρός εξελίξιμος και με μεταπωλητική αξία. Μιας και αναφέρουμε το τελευταίο να διευκρινίσουμε το καθεστώς με το οποίο ήρθε στην ομάδα μας: ο Τουρέ ανήκει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ήρθε με μεταγραφή χωρίς να δώσουμε λεφτά και η πρώην ομάδα του Εβιάν, δικαιούται ένα ποσοστό (οι πληροφορίες μας λένε για 10%) σε περίπτωση που η ΟΜΟΝΟΙΑ τον πωλήσει.