Home TOP NEWS Match Report: Επιστροφή στις νίκες

Match Report: Επιστροφή στις νίκες

Καλύτερη από τον Άρη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε με 3-1 και επέστρεψε στις επιτυχίες. Η ομάδα μας είχε ξανά καλά και μέτρια διαστήματα, παρουσίασε για λίγο αδυναμίες τις οποίες στο παρελθόν είχε πληρώσει, αλλά και αρκετές επιθετικές αρετές με όπλο τις οποίες κέρδισε. Σκόρερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ οι Ντάρμπισαϊαρ (2) και Σέρινταν.


Α’ ημίχρονο

Με μια αλλαγή ξεκίνησε η ΟΜΟΝΟΙΑ αφού ο Όρσουλιτς πήρε τη θέση του Κατελάρη. Στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Μαργκάσα έκανε σουτ, η μπάλα κτύπησε στο χέρι αμυντικού και κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννακόπουλου. Ο Νικολαΐδης θεώρησε λανθασμένα ακούσιο το χέρι και δεν σφύριξε πέναλτι. Στο 4′ ήρθε και νέα μεγάλη φάση με τον Θεοφίλου να αποκρούει πάνω στη γραμμή ένα σουτ του Κλέιτον, από το ύψος του πέναλτι. Πέντε λεπτά μετά ήρθε και νέα ευκαιρία για την ομάδα μας, με σουτ του Ντάρμπισαϊαρ που απέκρουσε με υπερένταση ο Γιαννακόπουλος.

Από το 10 μέχρι και το 25 η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έφτιαχνε μεγάλες ευκαιρίες αφού τα χαλούσε κοντά στο κουτί. Κάπου εκεί έφτιαξε δυο μαζεμένες, πρώτα με τον Ντάρμπισαϊαρ και μετά με το Σοϊλέδη. Στο 25′ ο Άγγλος έκανε κεφαλιά και είδε τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Σοϊλέδης έκανε νέα κεφαλιά από πολύ κοντά, άουτ.

Τελικά η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε αυτό που δικαιούταν στο 30′. Ο Σοϊλέδης έκανε όμορφη σέντρα από αριστερά, ο Σέρινταν βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Ο Άρης μετά το γκολ προσπάθησε να βγει από το καβούκι του, αλλά δεν κατάφερε ούτε να κρατήσει μπάλα, ούτε να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις. Τελικά πριν το ημίχρονο η ομάδα μας πέτυχε και 2ο γκολ κάνοντας ακόμα πιο ισχυρές τις βάσεις για τη νίκη. Σε κόρνερ του Μαργκάσα στο 44′, ο Ντάρμπισαϊαρ βγήκε από τα μαρκαρίσματα, έπιασε κοντινή κεφαλιά και έκανε το 2-0. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Το παιχνίδι μετά το γκολ του Ματ έμοιαζε τελειωμένο, φρόντισε όμως ο Άρης να μας θυμίσει πως δεν είναι, από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο πρώτο του σουτ στο παιχνίδι, ο αντίπαλος σκόραρε με το Σκούρτη. Ο Αλβανός στο 47′ σούταρε από μακρινή απόσταση και στέλνοντας τη μπάλα στη γωνιά, νίκησε τον Παναγή κάνοντας το 2-1. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, 2 λεπτά μετά το Ντάρμπισαϊαρ έφυγε μόνος, όμως ο Κυριάκου τον κόντραρε τελευταία στιγμή.

Στο 55′ ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση σε μια φάση πάντως που δεν έπρεπε να εξελιχθεί ποτέ. Μετά από φάουλ του Χάρμονι στον Φλορέσκου, ο μέσος του Άρη βρήκε τον μόνο αλλά 2 μέτρα οφσάιντ Γιούσεφ. Ο παίκτης του Άρη προσπάθησε να κρεμάσει τον Παναγή, ο τερματοφύλακας μας όμως διάβασε τη φάση και απέκρουσε.

Αφού το γλίτωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ, απάντησε με γκολ. Ενώ η ομάδα έδειχνε εκνευρισμένη και να κάνει εύκολα λάθη για ένα δεκάλεπτο, βρήκε τη λύση χάρη στους παίκτες που την κρατάνε από την αρχή της χρονιάς από το χέρι, Σέρινταν και Ντάρμπισαϊαρ. Ο Μαργκάσα έπαιξε κάθετα στον Σέρινταν, αυτός σήκωσε το κεφάλι και έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Ντάρμπισαϊαρ και ο Ματ από κοντά έγραψε το 3-1. Μεγάλη ανάσα για την ΟΜΟΝΟΙΑ σε ένα σημείο που δεν έπαιζε καλά.

Το γκολ βοήθησε την ομάδα να ανεβεί και μπορεί να μην έφτιαχνε πολλές φάσεις αλλά έλεγχε. Μέχρι το 75′ ΟΜΟΝΟΙΑ και Άρης ζήτησαν από ένα πέναλτι. Στο 67′ ο Παντίδος έπαιξε κάθετα προς τον Χάρμονι. Πριν γίνει κάτοχος της μπάλας ο παίκτης του Άρη άνοιξε τα πόδια για να την καλύψει, με τον Όρσουλιτς να τον βρίσκει χαμηλά. Δύσκολη φάση, θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι ο ρεφ. Τρία λεπτά μετά, μια πολύ πιο καθαρή φάση, με τον Θεοφίλου να ανατρέπει καθαρά τον Ντάρμπισαϊαρ και τον Νικολαΐδη επηρεασμένο από την προηγούμενη να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αφού ο Άρης αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα για να γίνει απειλητικός και η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε λόγο να συνεχίσει να επιτίθεται. Στο 78 πάντως έχασε μεγάλη ευκαιρία για 4ο γκολ, όταν ο Τουρέ έβγαλε μόνο τον Ντάρμπισαϊαρ, με τον Άγγλο όμως να καθυστερεί και να μην μπορεί να νικήσει τον Γιαννακόπουλο. Ο Ελλαδίτης δεν νικήθηκε ούτε από ένα σουτ του Τουρέ στο 85′. Στην εκπνοή ο Ρουσιάς σκόραρε, ήταν όμως σε θέση οφσάιντ και το 3-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά

Καλή κατά διαστήματα η ΟΜΟΝΟΙΑ, ξανά κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο δίκαιη η νίκη της. Έχοντας πει τα πιο πίσω οφείλουμε να πούμε και για τα μεσοαμυντικά λάθη που δεν έλειψαν σήμερα στο β’ ημίχρονο. Μεμονωμένα σίγουρα, αλλά υπαρκτά. Όπως και να έχει κρατάμε τη νίκη, τα καλά διαστήματα και όλη η ομάδα να δουλέψει για να αυξηθούν και να γίνουν ο κανόνας.