Home TOP NEWS Στόχος να αυξηθεί το νούμερο των κλήσεων

Στόχος να αυξηθεί το νούμερο των κλήσεων

 


Μόνο δύο ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οι Κωνσταντίνος Παναγή και Δημήτρης Χριστοφή, πήραν κλήση από τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό της Κύπρου για τα παιχνίδια της Εθνικής. Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, υπήρξαν κλήσεις που περιελάμβαναν έξι και εφτά ποδοσφαιριστές μας. Προφανώς δεν γράφουμε ούτε για να κατηγορήσουμε το Χριστάκη Χριστοφόρου, ούτε γιατί είναι αυτοσκοπός η κλήση. Απλά συνήθως αντικατοπτρίζει τη συμμετοχή και την βοήθεια από Κύπριους.

Η ομάδα μας έχει ποδοσφαιριστές στον προθάλαμο, που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τακτικά το έξτρα βήμα. Ξεκινάμε από αυτόν που έχει πάρει κλήση στο παρελθόν, τον Ονησίφορο Ρουσιά (24). Ο “Όνη” που είδαμε το καλοκαίρι, όχι μόνο δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τους επιθετικούς που ήταν στην κλήση, έχει και πιο ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ. Στόχος του μέσω προπονήσεων και λεπτών, πρέπει να είναι να επανέλθει σε εκείνη τη δαιμονιώδη φόρμα, να πάρει συνεχόμενα παιχνίδια, να αρχίσει να προβάλλει έτσι το όνομα του περισσότερο.

Από κει και πέρα, είναι οι δυο μικροί που αποτελούν βασικά στελέχη της Εθνικής Ελπίδων, οι Κατελάρης(20) και Φιλιώτης(21). Αν και ο δεύτερος είναι τραυματίας, θεωρούμε πως αν αρχίσουν να παίρνουν συνεχόμενα παιχνίδια (ο Φάνος είναι σε καλό δρόμο), να κτίζουν εμπειρίες, να βελτιώνονται μέσω λεπτών σε ανταγωνιστικό επίπεδο, είναι θέμα χρόνου να έρθει η κλήση. Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσε να μπει και ο Φραγκέσκου (20) που είναι μέλος στην ελπίδων, αλλά δεν έχει ακόμα ντεμπουτάρει επίσημα, έτσι είναι πρόωρο να μιλάμε και για κλήση.

Τέλος, είναι και μια κατηγορία παικτών που άργησαν (λόγω της κακής νοοτροπίας σε ΟΜΟΝΟΙΑ και κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα) να πάρουν ευκαιρίες και να κάνουν το μπάσιμο τους και πλέον αναζητούν και αυτοί συνεχόμενα λεπτά, βελτίωση και σταθεροποίηση. Ο λόγος για τους Μάριο Δημητρίου (24), Σάκη Κύπρου (24) και Γεράσιμο Φυλακτού (25).

Το στοίχημα για όλους και ειδικά τον Ρουσιά και τους τρεις που αναφέρουμε στην τελευταία κατηγορία που πλέον δεν θεωρούνται νεαροί, είναι να πείσουν προπονητή και κόσμο πως πρέπει και έχουν την ποιότητα και το χαρακτήρα να θεωρούνται βασικά γρανάζια της ομάδας και να παίρνουν συνεχόμενα παιχνίδια. Μόνο μέσω αυτών θα αναπτύξουν το παιχνίδι τους και θα φτάσουν σε θέση να παίρνουν τακτικά κλήση. Εδώ που τα λέμε, ειδικά από τη στιγμή που πορευόμαστε με χαμηλό μπάτζετ, θα μας άρεσε το σωματείο να είχε πάγια πολιτική τη συστηματική χρησιμοποίηση Κύπριων.

υ.γ. Κλήση θα μπορούσε να πάρει και ο Ρενάτο Μαργκάσα. Δεν συμπεριλήφθηκε στους πιο πάνω, γιατί είναι αρχηγός, παίζει κάθε εβδομάδα, δικαιούται κλήση και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν την παίρνει. Εντελώς διαφορετική περίπτωση λοιπόν.