Home TOP NEWS Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο, η στατιστική δεν παρουσιάζει την πλήρη εικόνα των γεγονότων. Μια ομάδα μπορεί να αδικείται από τη βαθμολογική της συγκομιδή ή να δέχεται γκολ λόγω συγκυριών, κάτι που αντικατοπτρίζεται στη διαφορά τερμάτων της. Στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έχουμε την πεποίθηση πως οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια. Αυτά που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο, αποτυπώνονται και στη στατιστική μας.


Ξεκινάμε από τα θετικά. Είναι προφανές πως επιθετικά η ομάδα έχει ρολάρει και οι δυο στράτικερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι υποψήφιοι πρώτοι σκόρερ. Κατακρίβιαν ο Ντάρμπισαϊαρ είναι ήδη στη κορυφή του πίνακα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 19 γκολ, κάτι που σημαίνει πως σκοράρει περισσότερα από δύο ανά παιχνίδι. Είναι μάλιστα μαζί με την ΑΕΚ οι μόνες ομάδες που έχουν σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει.

Στην άμυνα τώρα, οι αριθμοί αποκαλύπτουν μια…πιο άσχημη αλήθεια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει δεχθεί 11 γκολ, δηλαδή περισσότερα από 1 ανά παιχνίδι. Δώδεκα για παράδειγμα έχει δεχθεί η Δόξα, που είναι στην επικίνδυνη ζώνη. Με άλλα λόγια για να κερδίσει ένα παιχνίδι η ομάδα μας πρέπει να πετύχει τουλάχιστον 2 γκολ και ακόμα και αυτό (όπως κόντρα στην Αναγέννηση) κάποτε δεν είναι αρκετό.

Ξεκάθαρα, ο δρόμος προς τη διεκδίκηση τίτλων για την ομάδα μας, περνάει φέτος μέσα από την μεσοαμυντική της λειτουργία. Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε βελτίωση, όμως αυτή δεν σταμάτησε τον αντίπαλο μας από το να μας πληγώσει κάτι που απλά αποδεικνύει πως έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Απομένουν δυο εβδομάδες για τα ντέρμπι και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως η άμυνα σε αυτά θα έχει καθοριστικό ρόλο.