Home TOP NEWS “Ήταν το τελευταίο πάθημα, μιας εγκληματικής διαχείρισης”

“Ήταν το τελευταίο πάθημα, μιας εγκληματικής διαχείρισης”

 


Λεπτομέρειες για την υπόθεση του Φρανσίσκο Αγκίρε έδωσε ο Χρίστος Νεοφύτου μιλώντας στο ραδιόφωνο Άστρα. Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μίλησε σκληρά και χαρακτήρισε “εγκληματική” την διαχείριση των τότε διοικήσεων, αφού είχαν σαν αποτέλεσμα να τερματίζονται μονομερώς συμβόλαια, παίκτες να προσφεύγουν στα ευρωπαϊκά όργανα και η ΟΜΟΝΟΙΑ να δημιουργεί κακό όνομα. Ξεκαθάρισε όμως πως η υπόθεση Αγκίρε ήταν ουσιαστικά το τελευταίο πάθημα που κληρονόμησε ο σύλλογος από αυτή την περίοδο στα δικαστήρια, αφού δεν εκκρεμεί άλλη υπόθεση στο CAS ή τα ευρωπαϊκά όργανα.

Επιπρόσθετα ο Νεοφύτου εξήγησε τη διαφορά των διακανονισμών με τις υποθέσεις στο CAS. Οι πρώτοι αφορούν συμφωνίες με προπονητές και παίκτες για να αποπληρωθούν αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ τους τερμάτισε τα συμβόλαια. Με αυτές η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ξεμπέρδεψε τελείως αλλά έχει ολοκληρώσει αρκετές (ήταν 40, μένουν λιγότερες από 10), αφού ως το Μάιο του 2017, θα μείνει μόνο ο Γιαννάκης Οκκάς. Οι υποθέσεις στο CAS αφορούν υποθέσεις που δεν επιτευχθεί διακανονισμός με τους παίκτες να προσφεύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν χάσεις πληρώνεις το ποσό, δεν υπάρχουν διακανονισμοί και αυτές ακριβώς έχουν ολοκληρωθεί αισίως. Γίνεται σαφές πως τη νέα σαιζόν, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορεί να διαθέσει αυτό το κονδύλι στις μεταγραφές ή τις υποδομές της, αντί στον τεράστιο λάκκο που μπαίνουν τώρα για να ξεπληρωθούν τα λάθη προηγούμενων περιόδων.

Όσον αφορά την προσπάθεια της ποδοσφαιρικής ομάδας, εκφράζοντας το συμβούλιο τόνισε πως εμπιστεύονται και πιστεύουν στη δουλειά που γίνεται στο Ηλίας Πούλλος και θεωρούν πως έρχονται καλές μέρες. Τέλος, όσον αφορά τα μεταγραφικά o Χρίστος Νεοφύτου εξέφρασε τη σιγουριά του πως ο Νίκος Νταμπίζας έχει κάποιες περιπτώσεις υπόψη του αλλά ξεκαθάρισε πως “περισσότερα δεν ξέρω, μιας και πλέον αυτά τα θέματα τα χειρίζεται αποκλειστικά ο τεχνικός διευθυντής”.