Home TOP NEWS Συμφωνεί με τη λήψη αυστηρών μέτρων η ΟΜΟΝΟΙΑ, ζητά εφαρμογή των υφιστάμενων...

Συμφωνεί με τη λήψη αυστηρών μέτρων η ΟΜΟΝΟΙΑ, ζητά εφαρμογή των υφιστάμενων κανονισμών

 


Πραγματοποιήθηκε απόψε η άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ για την αξιολόγηση της κατάστασης με τους φακέλους που ήρθαν από την ΟΥΕΦΑ για χειραγώγηση αποτελεσμάτων αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη συνέλευση ήταν έντονη, με την ομάδα μας να υποστηρίζει τη λήψη πιο αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ζητώντας ένα πιο αυστηρό εποπτικό πλαίσιο. Παράλληλα, η ΟΜΟΝΟΙΑ τονίζει ότι όποια μέτρα και να αποφασιστούν θα πρέπει να τιμωρούν τους πραγματικούς ενόχους και όχι στο τέλος της ημέρας να τιμωρούνται οι ομάδες που δεν έχουν εμπλοκή, επειδή έτυχε να αγωνίζονται ενάντια στην ομάδα που αποφάσισε να το «στήσει». Διότι σε αντίθετη περίπτωση, ο κίνδυνος να φθάσουμε στο άλλο μέτρο είναι ορατός. Να μπορεί δηλαδή ο οποιοσδήποτε να βλάψει τρίτη ομάδα, καταβάλλοντας ένα συγκεκριμένο ποσό.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατέθεσε την άποψη πως ο κανονισμός που ίσχυε μέχρι σήμερα, πρέπει να εφαρμοστεί. Ότι ακόμη και σε περίπτωση που αλλάξουν οι κανονισμοί άμεσα, ο υφιστάμενος κανονισμός πρέπει να ισχύσει. Οι πράσινοι έθεσαν το ερώτημα, τι θα συμβεί με τους φακέλους που ήδη ήρθαν, και κατά πόσον η Ομοσπονδία θα λειτουργήσει στη λογική «ό,τι στήθηκε, στήθηκε, δεν πειράζει πάμε παρακάτω», αντιμετωπίζοντας την παρούσα περίοδο ως περίοδο χάριτος.

Σε γενικές γραμμές, η ΟΜΟΝΟΙΑ καυτηρίασε την όλη κατάσταση, χαρακτηρίζοντάς τη θλιβερή και ντροπιαστική, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για τον κυπριακό αθλητισμό ευρύτερα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ υποστήριξε ότι όταν κάθε βδομάδα έχουμε φακέλους, ένα κατ’ εξοχήν λαϊκό και δημοφιλές άθλημα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση, με τον φίλαθλο κόσμο να εγκαταλείπει τα γήπεδα και τη ζημιά στους αθλητικούς συλλόγους, τη χώρα και τον αθλητισμό να είναι ανεπανόρθωτη.

Πέραν των οποιωνδήποτε μέτρων καταστολής του φαινομένου, η ΟΜΟΝΟΙΑ σημείωσε πως θα πρέπει να λειτουργήσουμε προληπτικά με στόχο να επαναφέρουμε την αξιοπιστία του κυπριακού ποδοσφαίρου.