Home TOP NEWS Μόνο κέρδη από τέτοια φιλικά

Μόνο κέρδη από τέτοια φιλικά

Πολύ καλή ήταν κατά την άποψη μας η κίνηση του τεχνικού επιτελείου να διοργανώσει φιλικό μεταξύ της πρώτης ομάδας και της U21. Από τέτοια παιχνίδια -εφόσον δεν τραυματίζεται κανένας- μόνο κέρδη μπορούν να εξαχθούν και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα. Βοηθούνται και οι παίκτες της πρώτης ομάδας, βοηθούνται και της δεύτερης, δημιουργείται και ένας δεσμός μεταξύ τους, αφού πρέπει η U21 να είναι προθάλαμος για την αντρική ομάδα.


Ξεκινούμε από το προφανές, χθες πήραν χρόνο παίκτες που τον έχουν ανάγκη. Είτε γιατί τον τελευταίο καιρό δεν παίρνουν αγωνιστικά λεπτά, είτε γιατί είναι καινούριοι και είναι ακόμα στα στάδια της προσαρμογής και του ανεβάσματος της αγωνιστικής τους ετοιμότητας. Για κάποιους είναι και ευκαιρία να δείξουν προσπάθεια, διάθεση και να κερδίσουν πίσω τα αγωνιστικά λεπτά τους. Γιατί μπορεί κάποιοι να μην παίζουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν ή δεν θα κληθούν να το κάνουν.

Για την U21 τώρα τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα. Έχοντας δει τους Κατελάρη, Φιλιώτη και Χριστοδούλου να ξεκινάνε αρκετά παιχνίδια βασικοί φέτος, οι μικροί της δεύτερης ομάδας ξέρουν πως δεν είναι πλέον όνειρο απατηλό η προώθηση τους στην μεγάλη ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν θα τα καταφέρουν φυσικά όλοι, όμως τέτοια φιλικά μπορούν να τους βοηθήσουν να δείξουν την πρόοδο τους και να διεκδικήσουν μια ευκαιρία. Την ίδια στιγμή αποτελούν από μόνα τους μια εμπειρία. Οι νεαροί επιθετικοί προσπαθούσαν χθες να περάσουν αμυντικό που το καλοκαίρι τα έβαζε με τον Χάρι Κέιν και το Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτό τα λέει όλα.