Home TOP NEWS Τον κάλυψε, θα του δοθεί άλλη ευκαιρία;

Τον κάλυψε, θα του δοθεί άλλη ευκαιρία;

Κατηγορηματικός ήταν ο Νίκος Νταμπίζας στη συνέντευξη που έδωσε στον Κώστα Καλλή και τον Φιλελεύθερο, όσον αφορά τα μεσοαμυντικά προβλήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο τεχνικός διευθυντής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παραδέχθηκε πως όντως υπάρχει πρόβλημα, δεν δέχθηκε ούτε για ένα δευτερόλεπτο όμως αυτό να φορτωθεί στην μεταγραφή του Μπρούνο Νασιμέντο, τονίζοντας πως όλη η ομάδα πρέπει να αμύνεται καλύτερα. Επιπρόσθετα, έδωσε τα δικά του επιχειρήματα για τους λόγους που έφεραν τον Βραζιλιάνο στην ομάδα.


Ο Νασιμέντο είναι στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και με τη φυγή του Μάριν Όρσουλιτς, είναι ουσιαστικά ο τρίτος κεντρικός αμυντικός της ομάδας. Εκείνο που μένει να δούμε είναι αν θα του δοθεί άλλη μια ευκαιρία να αποδείξει πως δεν είναι αυτός που έδειξε στα παιχνίδια που τον είδαμε ως τώρα. Με τα καυτά ντέρμπι να ακολουθούν, είναι σχεδόν δεδομένο πως θα χρειαστεί άλλος ένας κεντρικός αμυντικός. Θα παίξει ο Νασιμέντο ή θα δούμε πάλι τον Καρλίτος να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας;

Πιο κάτω οι απαντήσεις που έδωσε ο Νίκος Νταμπίζας και αφορούν τον Νασιμέντο:

Αμφισβήτηση υπήρξε και στο πρόσωπό σου, κυρίως για κάποιες επιλογές που έγιναν, όπως πχ ο Νασιμέντο, αλλά και για κάποιες που δεν έγιναν, όπως του κεντρικού αμυντικού.
«Για τη θέση του κεντρικού αμυντικού υπάρχει μια δαιμονοποίηση. Η ομάδα αποδεδειγμένα σ’ αυτούς τους μήνες πρωταθλήματος έχει δείξει μια ανισορροπία μεταξύ μεσοαμυντικής και μεσοεπιθετικής λειτουργίας. Αυτό δείχνουν και οι αριθμοί. Δεν το αμφισβητώ. Αλλά το πώς μπορεί να ερμηνεύσεις την αιτία ενός προβλήματος, είναι εντελώς διαφορετικό. Αν το προσωποποιήσεις, θα δεις το δέντρο, αλλά θα χάσεις το δάσος. Η ομάδα έχει δομηθεί μ’ ένα συγκεκριμένο στιλ, οι ποδοσφαιριστές έχουν χαρακτηριστικά για να υπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο στιλ ποδοσφαίρου. Είναι τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, για να δημιουργήσουμε ομάδα με βάθος χρόνου. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό, ομάδα που να κερδίζει με μισό μηδέν. Θεωρώ ότι αυτό δεν αρμόζει στην Ομόνοια. Η ομάδα πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο και να επιβάλλεται και να έχει το πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Από τη μέση και μπροστά είμαστε αυτοί που θέλουμε. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί όμως εις βάρος της μεσοαμυντικής λειτουργίας. Εκεί υπάρχει μια ανισορροπία. Ο Νασιμέντο ήλθε, έπαιξε κάποια παιχνίδια στην αρχή, έκανε λάθη και βγήκε ένα πολύ γρήγορο συμπέρασμα. Δεν μου αρέσει η ανθρωποφαγία και η στοχοποίηση. Δεν είναι ο Ντάρμπισαϊρ, δεν είναι ο Χριστοφή, είναι η Ομόνοια που επιτίθεται καλά. Δεν είναι ο Νασιμέντο, ο Βύντρα, ο Όρσουλιτς, είναι η Ομόνοια που δεν αμύνεται καλά».

Τότε γιατί ο Νασιμέντο δεν παίρνει ευκαιρίες από τον προπονητή του;
“Ακυρώνουμε και ισοπεδώνουμε τα πάντα πολύ εύκολα και αυτό δεν μου αρέσει. Δεν θέλω να μιλάω ατομικά για παίκτες. Ο Νασιμέντο είναι ένας ποδοσφαιριστής που κουβαλά ένα βιογραφικό. Το 2013 πληρώθηκαν 700.000 ευρώ από την Κολωνία για να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του. Το λέω αυτό διότι συνεχώς γράφεται και συζητιέται για το πού τον βρήκαμε και τον φέραμε. Έπαιξε πέρσι 25 παιχνίδια στην Πορτογαλία, με την Τοντέλα, αγωνίστηκε στο Europa League με την Εστορίλ και εμείς εδώ από τα πρώτα 4-5 παιχνίδια, σ’ ένα διάστημα που η ομάδα ψαχνόταν, αφού είχε 15 νέους ποδοσφαιριστές, κατακρίθηκε. Όταν αγωνιζόταν ο Νασιμέντο, η ομάδα ήταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Μέχρι τώρα που μιλάμε, ο Νασιμέντο είναι στην ομάδα. Και δεν βρίσκεται χατιρικά”.

Ίσως ο προπονητής δεν του δίνει ευκαιρία γιατί αν κάνει ένα λάθος θα τα ακούσει ο ίδιος;
«Είναι ερασιτεχνικό να λέμε κάτι τέτοιο. Υπάρχει κριτήριο αξιολόγησης για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο καταρτισμός δεν βγαίνει ούτε από την κερκίδα, ούτε από τα δημοσιεύματα, ούτε από την πίεση που ασκείται. Την ενδεκάδα την επιλέγει ο προπονητής και είναι υπεύθυνος γι’ αυτό. Οι επιλογές γίνονται με βάση τα αγωνιστικά κριτήρια».