Home TOP NEWS Έξυπνη τακτική, μπόλικα τρεξίματα

Έξυπνη τακτική, μπόλικα τρεξίματα

Με τον κόσμο της πάει στο αιώνιο ντέρμπι της Κυριακής η ΟΜΟΝΟΙΑ. Με τους οργανωμένους στο πλευρό της και με το κλίμα να ηρεμεί σιγά σιγά. Ανεξάρτητα με τα εξωαγωνιστικά πάντως και με δεδομένη τη διαφορά εντός γηπέδου (με βάση την απόδοση των δυο ομάδων) δεν είμαστε φαβορί για τη νίκη. Και για να καταφέρουμε να πάρουμε το τρίποντο, χρειάζονται συγκεκριμένα στοιχεία. Το καθαρό μυαλό και το πάθος είναι δεδομένα, αλλά ενδεχομένως όχι αρκετά.


Χρειάζεται και έξυπνη τακτική καταρχάς. Το προηγούμενο ματς με το Αποέλ, αμυνθήκαμε ως ένα σημείο καλά, μέχρι τα μαζεμένα πέναλτι κατακρίβεια, αλλά δεν απειλήσαμε στην κόντρα. Το αποτέλεσμα ήταν το Αποέλ να κερδίζει μέτρα σιγά σιγά μέχρι που σκόραρε. Την Κυριακή το Αποέλ είναι πάλι αυτό που θα προσπαθήσει να κρατήσει μπάλα και να επιβάλει τον ρυθμό του. Αν ο Ιωακείμ και ο Φρέντμπεργκ επιλέξουν να το περιμένουν ξανά, πρέπει να έχουν σχεδιάσει και πως θα το κτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Από κει και πέρα, όπως κι αν εξελιχθεί το παιχνίδι στην τακτική σκακιέρα, επιβάλλεται η ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει περισσότερα τρεξίματα από τον αντίπαλο της. Σε τέτοια ματς, είναι πολύ σημαντικό οι γραμμές να είναι συμπαγείς και οι αποστάσεις μικρές όταν αμυνόμαστε. Αυτό θα επιτευχθεί με προσήλωσε στην τακτική αλλά και μπόλικα τρεξίματα. Πρέπει όλοι να δώσουν ότι έχουν για να πάρουν τη νίκη που μας χρωστούν.